Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού - Η υποδοχή της φλόγας στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Το Αμύνταιο ήταν η πρώτη πόλη που υποδέχθηκε την φλόγα, που ξεκίνησε από την Αμφίπολη Σερρών, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γ. Μακρή, ενώ, λίγο νωρίτερα, στο προαύλιο του παλιού Α’ Δημοτικού Σχολείου, μαθητές του Μουσικού σχολείου Αμυνταίου παρουσίασαν ένα αρχαιοελληνικό δρώμενο.
  

  Η  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει για πρώτη φορά την Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού με τη συμμετοχή των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας. 

  Η εκδήλωση αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και περιλαμβάνει τη διεξαγωγή όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων, με συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα.

  Από την Π.Ε. Φλώρινας, στην 1η Μαθητιάδα Δυτ. Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Απριλίου στην Κοζάνη, θα συμμετέχουν 14 Γυμνάσια και οι μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα και να συμμετέχουν σε παράλληλες βιωματικές δράσεις.

  Η ιστορία της Μαθητιάδας ξεκίνησε το χειμώνα του  2001 στις Σέρρες, όταν ένας εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, επηρεασμένος από το σχολικό περιβάλλον και από τα προβλήματα των παιδιών (κυρίως του Γυμνασίου) συνέλαβε την ιδέα να διοργανώσει μια εκδήλωση, η οποία βασίστηκε κύρια στα θετικά  σημεία των Ολυμπιακών Αγώνων και αποσκοπούσε στο να μάθει το μαθητή βιωματικά να αγωνίζεται και να ξεπερνάει τα προβλήματά του.

  Η πρώτη  εκδήλωση διεξήχθη το Μάιο του 2002 με συμμετοχές γυμνασίων από κάθε νομό της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό και πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιωματική εκπαιδευτική διοργάνωση μέσω του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, που φέτος θα διεξάγει τη 12η Μαθητιάδα στο διάστημα από 13-17 Μαΐου 2016, ενώ η έναρξη του προγράμματος «shape ur future-from Athens to Rio» προγραμματίζεται για τις αρχές Απριλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.