Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Ο Δήμος Αμυνταίου για την είσοδο ομάδας αγροτών στο Δημοτικό Συμβούλιο…  Ο Δήμος Αμυνταίου, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο, λόγω της εισόδου ομάδας αγροτών στο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου, την 1 Φεβ 2016, οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα τους δημότες Αμυνταίου για τα γεγονότα.
  
  Την 1 Φεβ 2016 και γύρω στις 19:00 ομάδα αγροτών εισήλθε στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, όπου ήταν σε εξέλιξη τακτική συνεδρίαση του.
  Η ομάδα αποτελούνταν από περίπου 15-20 άτομα, τα οποίοι ζήτησαν επίμονα εξηγήσεις από το δημοτικό σύμβουλο κ. Ρακόπουλο Άγγελο για κάποιο από τα άρθρα του,  θεωρώντας ότι τους προσέβαλε.
  Η επίμαχη παράγραφος στο άρθρο αναφέρει: «Ο Εθνικός Ύμνος η Σημαία και ο Σταυρός δεν είναι σύμβολα πασπαρτού για κάθε πικραμένο. Ας τ’ αφήσουμε στην άκρη για σοβαρότερες καταστάσεις που πάντοτε μπορούν να προκύψουν με τα μυαλά που κουβαλάμε οι πλείστοι Έλληνες .Α.Θ.Ρ.», την οποία ο καθένας με ψυχραιμία μπορεί να κρίνει.
  Η παραπάνω ομάδα αναγνώρισε την ηθική και την υλική συμπαράσταση του δημάρχου Αμυνταίου, κου Θεοδωρίδη καθώς και όλης της παράταξης της συμπολίτευσης, που από την αρχή των αγώνων τους υπήρξε ομόθυμη και θερμή ωστόσο επικεντρώθηκε σε διαμαρτυρίες κατά του προσώπου του κου Ρακόπουλου.
  Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί ότι το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου είχε πέντε λεπτά νωρίτερα ομόφωνα ψηφίσει υπέρ του δίκαιου του αγώνα των αγροτών.
  Δυστυχώς στην εξέλιξη ενεπλάκη και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κος Ιωσηφίδης Ιωακείμ, ο οποίος θέλοντας να καπηλευτεί της κατάστασης, που εν θερμώ δημιούργησαν οι αγρότες, προσπάθησε με άναρθρες κραυγές, να πείσει ψευδώς ότι ο δήμαρχος ήταν εναντίον των αγροτών.
  Βεβαίως διαψεύστηκε άμεσα από παρευρισκόμενο αγρότη, υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο που ο ίδιος είναι επικεφαλής, ο οποίος προς τιμήν του αναγνώρισε τη συμβολή και τη στάση του δημάρχου και μάλιστα κάλεσε και τους υπολοίπους των αγροτών να επιβεβαιώσουν.
  Τον κ. Ιωσηφίδη, τον καταγγέλλουμε στους δημότες Αμυνταίου, διότι αντί να συμβάλει στην ομαλοποίηση της κατάστασης απεύθυνε υβριστικούς χαρακτηρισμούς  προς τον δήμαρχο, προσπάθησε να πολιτικοποιήσει το θέμα και να επωφεληθεί, δημιουργώντας έντονη την εντύπωση ότι το συμβάν ίσως και να μην ήταν τυχαίο.
  Ο δήμος Αμυνταίου συμπαρίσταται εξ΄αρχής στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, θεωρεί όμως ότι  πρέπει να μείνει υπεράνω κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων και να διαφυλαχτεί από προσπάθειες καπήλευσης ή χειραγώγησής του, καθώς το πρόβλημα αφορά όλο τον πρωτογενή τομέα και όχι μόνο τους ψηφοφόρους της μιας ή της άλλης παράταξης.

1 σχόλιο:

  1. Η εισβολη στο Δημοτικο Συμβουλιο ειναι ευθεια προσβολη για ολο το συμβουλιο..πραγμα που δεν τονιστηκε.Ουτε φυσικα καλυφτηκε ο στοχοποιημενος Ρακοπουλος για μια ουδετερη κι ανωδυνη θεση του που τοσο ερεθισε τους ..αγανακτισμενους..πολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.