Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Τους επιφανείς δημότες, Μιχάλη Θεοχαρίδη και Νίκο Μέρτζο τίμησε ο Δήμος Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Σε μια συγκινητική τελετή που οργάνωσε ο Δήμος Αμυνταίου ενόψει της εθνικής εορτής του έπους του 1940, τίμησε, απονέμοντας τιμητικές πλακέτες, στον ανώτατο δικαστικό και τέως υπηρεσιακό υπουργό εσωτερικών,  Μιχάλη Θεοχαρίδη με καταγωγή από την Τ.Κ. Αγραπιδιάς του Δ. Αμυνταίου και τον δικηγόρο, δημοσιογράφο, συγγραφέα, επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και τέως Πρόεδρο της Κοινότητας Νυμφαίου, Νίκο Μέρτζο, το απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.
  

  «Τιμούμε σήμερα, δύο αξιόλογους ανθρώπους του τόπου μας, οι οποίοι ξεχωρίζουν για τη προσφορά τους στη κοινωνία και την πατρίδα. Τους απονέμουμε τιμητικές διακρίσεις, ως ελάχιστη αναγνώριση των υπηρεσιών τους», δήλωσε στον χαιρετισμό του ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης.

  Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Αμυνταίου, Κώστας Μωυσιάδης, ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει ως εξής:

  «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου, με την υπ. Αριθμ. 315/2015 ομόφωνη απόφαση του, τιμά σήμερα τους συνδημότες μας, κ.κ. Μιχαήλ Γ. Θεοχαρίδη και Νικόλαο Ι. Μέρτζο, τόσο για το ήθος τους και τον ενάρετο βίο τους, όσο και για την φιλεργατικότητα και το θάρρος που τους διέκρινε κατά την άσκηση του λειτουργήματος των.

  Και οι δύο τιμώμενοι, αναδείχθηκαν ως άριστοι των αρίστων. Ο μεν πρώτος ως λειτουργός της δικαιοσύνης, ο δε δεύτερος, ως λειτουργός της δημοσιογραφίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

  Ευχόμεθα, οι νέοι της περιοχής μας να τους έχουν ως πρότυπο στη ζωή τους. Ο καλός θεός να τους ευλογεί και να χαρίζει στους ίδιους και στις οικογένειες τους υγεία, χαρά και ευτυχία».

  Ακολούθησαν οι βραβεύσεις στα δύο τιμώμενα πρόσωπα της ημέρας, από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

  Με συγκίνηση αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο κ. Θεοχαρίδης, στα μαθητικά του χρόνια στο Γυμνάσιο Αμυνταίου όπου φοίτησε τη δεκαετία του ’60 και μεταξύ άλλων τόνισε: «Συνδέθηκα άρρηκτα με τους ανθρώπους και την πόλη του Αμυνταίου, που τη θεωρώ ως ιδιαίτερη μου πατρίδα.

  Η βράβευση στο πρόσωπό μου, τιμά εμμέσως και τη δικαιοσύνη της πατρίδας μας στην οποία θήτευσα επί 41 χρόνια, προσπαθώντας πάντοτε να την υπηρετήσω με υπευθυνότητα και συνέπεια».

  «Σε όλη μου τη ζωή δεν έκανα τίποτε άλλο από το να εξοφλώ το χρέος μου στην πατρίδα. Γι’ αυτό αφιερώθηκα στη δημοσιογραφία» είπε κατά την βράβευση του ο κ. Μέρτζος και απευθυνόμενος στους παριστάμενους βουλευτές της Φλώρινας, Κ. Σέλτσα και Γ. Αντωνιάδη,  τους ευχήθηκε να είναι πάντα παράπλευροι στην υπεράσπιση του ακριτικού και άγιου τόπου μας.


  Στο καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης, συμμετείχε το Γενικό Λύκειο Αμυνταίου με την παρουσίαση του έργου «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη και η μικτή χορωδία του Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου, ενώ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αναφέρθηκε στην ομιλία της η φιλόλογος Μελπομένη Δημούλκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.