Τρίτη 28 Απριλίου 2015

«Ο Σοπέν εν κινήσει» από το Ωδείο Φλώρινας…



  Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άνοιξη Μουσικής 2015 το Ωδείο Φλώρινας διοργανώνει μια ξεχωριστή παράσταση την Κυριακή 3 Μαΐου και ώρα 19.00 στην αίθουσα «Θ.Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.
  
  Οι υπέροχες μελωδίες των Valses του Chopin παρουσιάζονται από τον πιανίστα, μαέστρο και καθηγητή του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλο με παράλληλη χορευτική ερμηνεία από την Νικολέτα Ξεναρίου.
  Με την ευκαιρία της παρουσίας στην πόλη της χορεύτριας και χορογράφου Νικολέτας Ξεναρίου, το Ωδείο διοργανώνει Εργαστήρι κίνησης & αυτοσχεδιασμού υπό την διδασκαλία της, την Πέμπτη 30 Απριλίου, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαΐου.
 Η συμμετοχή στο Εργαστήρι είναι δωρεάν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία του Ωδείου (23850 46542) ώστε να δηλώσουν συμμετοχή.

Εργαστήρι κίνησης & αυτοσχεδιασμού
Διδασκαλία: Νικολέτα Ξεναρίου
  Η ανάπτυξη της ικανότητας για κινησιολογική δουλειά βασίζεται στην πληροφοριοδότηση και ενεργοποίηση της σωματικής συνειδητότητας. Εύρος, ετοιμότητα, επαγρύπνηση. Αντιμετωπίζοντας το σώμα ως δοχείο εμπειριών όπου αισθήσεις, συναισθήματα, ένστικτα, φαντασία και μνήμη μπαίνουν στο παιχνίδι, δημιουργείται ένα πεδίο συνεχούς ανταλλαγής και μεταμόρφωσης σε σχέση με ό,τι μας περιβάλλει.
  Η διερεύνηση της προσωπικής, αυθεντικής κίνησης προσεγγίζεται κυρίως με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού. Ένας τρόπος σπουδής που στρέφει την προσοχή στο εδώ και τώρα με τη φόρμα να αναδύεται κάθε στιγμή και όχι στη στόχευση προαποφασισμένου αποτελέσματος.
  Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες & ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς, performers και σε όσους θέλουν να διευρύνουν τη σχέση τους με το σώμα. Από 15 έως 105 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.