Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η εκδίκηση της λίμνης Βεγορίτιδας στην Άρνισσα…



Η εκδίκηση της μητέρας φύσης και ταυτόχρονα της λίμνης Βεγορίτιδας στην Άρνισσα.

  Το ιστορικό της λίμνης. Προς το τέλος του έτους 1994 η στάθμη της λίμνης είχε φτάσει σε δραματικά χαμηλά επίπεδα εξαιτίας της εκμετάλλευσης του νερού από την Δ.Ε.Η. και τα ποτίσματα των κτημάτων γύρω από αυτήν.
  

  Από το 2011 η λίμνη άρχισε να ανεβαίνει με γρήγορο ρυθμό έως και σήμερα που κοντεύει να φθάσει τα όρια του έτους 1986 καταπίνοντας μεγάλες εκτάσεις οι οποίες είναι «καταπατημένες εκτάσεις»  με καλλιέργειες  ροδακινιές, μηλιές κ.ά. 

  Τα σημερινά προβλήματα της λίμνης καταγράφηκαν και σας το παρουσιάζουμε στο παρακάτω βίντεο για προβληματισμό όλων των υπευθύνων και αρμοδίων.

  Δείτε παρακάτω σε βίντεο,  την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας (από 8.50'), όπου προτείνει να αντληθούν τα νερά της λίμνης  (στην περιοχή της Φλώρινας) από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Άγρα - Πέλλας για να διαφυλαχτούν οι αγροτικές καλλιέργειες δηλαδή  «οι καταπατημένες εκτάσεις» που έχουν πλημμυρίσει στην Βεγόρα και στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας.



Σύλλογος Προστασίας Λίμνης Βεγορίτιδας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: TASTV.gr

1 σχόλιο:

  1. Πριν από λίγες ώρες πληροφορηθήκαμε από κατοίκους της Άρνισσας ότι πιθανόν βραδινές ώρες κάποιοι έσυραν προς τα έξω εσκεμένα

    σε βραχώδες σημείο την πλωτή εξέδρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές προκειμένου να αχρηστευθεί. Να σας θυμίσουμε ότι στο σημείο όπου είχε βρεθεί και παρέμεινε τελευταία φορά η πλωτή εξέδρα κανένας αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε να την μεταφέρει στο σημείο όπου ήταν αρχικά τοποθετημενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.