Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

«Σίγησε η Φωνή της Φλωρίνης»...Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του Θεόδωρου Βόσδου, εκδότη της εφημερίδας «Φωνή της Φλωρίνης»
  
  Πραγματική απώλεια για την Φλώρινα ο θάνατος του εκλεκτού συμπατριώτη μας, Θεόδωρου Βόσδου, ο οποίος υπήρξε μια εξέχουσα πολυσχιδής προσωπικότητα του τόπου, με σημαντική νομική κατάρτιση ως δικηγόρος, με εξαιρετικές συγγραφικές ικανότητες, ένας αληθινός ευπατρίδης, που ήταν για δεκαετίες η «ψυχή» της έγκριτης εφημερίδας «Φωνή της Φλωρίνης», μιας παραδοσιακής Φλωρινιώτικης εφημερίδας με μέγιστη εμβέλεια, που φτάνει με σύγχρονα και παραδοσιακά μέσα ως τα πέρατα της οικουμένης και ενημερώνει τους όπου γης Φλωρινιώτες για τα νέα της πατρίδας μας.
  Ο Θεόδωρος Βόσδου αφοσιώθηκε με περισσή αγάπη, μαζί με την αείμνηστη αγαπημένη σύζυγό του Ασημούλα Βόσδου, στο εκδοτικό τους εγχείρημα, την εφημερίδα τους, η οποία μέσα από μια ιστορική διαδρομή ξεπέρασε τον μισό αιώνα κυκλοφορίας, μια μακροβιότατη πορεία με πολλές επιτυχίες και αξιοπρεπή δημοσιογραφική παρουσία, μια εφημερίδα που κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα με τον χρόνο, με το κοινό, με τις αξίες και τις αρχές, πέτυχε να αποκτήσει φανατικούς αναγνώστες και να σεβαστεί την προσωπικότητα του κάθε πολίτη προσφέροντας έγκυρη ειδησεογραφία και αξιοπρεπείς σχολιασμούς.
  Ο προσφιλής εκλιπών μέσα από την ακάματη προσφορά του στη δημοσιογραφία, αλλά και ως Πρόεδρος επί 25 χρόνια του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η Ελπίς», πολιτεύτηκε με το θάρρος της γνώμης και την απόλυτη αίσθηση του μέτρου, με άποψη και θέση σε δύσκολα θέματα, κατόρθωσε να γίνει η διαχρονική Φωνή της Φλώρινας σε όλη την υφήλιο, κυρίως, όπου υπάρχουν ξενιτεμένοι Φλωρινιώτες, ενώ, παράλληλα, δημιούργησε μια θαυμάσια οικογένεια στην οποία δόθηκε με αφοσίωση και στοργή.
  Ο Θεόδωρος Βόσδου πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή αξιοπρεπής, έντιμος, περήφανος και ανεξαργύρωτος! Έτσι έφυγε από κοντά μας… Δυναμικός, δραστήριος, ενεργός πολίτης! Θα τον θυμόμαστε με ειλικρινή αγάπη και εκτίμηση…
Όλγα Μούσιου Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.