Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Γιορτή πίτας και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Οικοδόμων Λεχόβου…



  Το Φθινόπωρο θα καλωσορίσει και φέτος, ο Ενωτικός  Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», με την διοργάνωση για μία ακόμη χρονιά, της Γιορτής Πίτας στο Λέχοβο, το Σαββατοκύριακο,  18 και 19 Οκτωβρίου.
  
  Η καθιερωμένη γιορτή αφιερώνεται φέτος στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού  Σωματείου Οικοδόμων Λεχόβου -που αποτελεί ένα από τα πρωτοϊδρυθέντα αντίστοιχα σωματεία σε όλη την χώρα– και επιχειρεί να προβάλει και να αναδείξει τις νόστιμες και παραδοσιακές πίτες του Λεχόβου, ενώ ήδη με την επιτυχή αναβάθμιση  που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες .
  Η προσθήκη του Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου και οι παράλληλες εκδηλώσεις, αποτελούν επίσης καινοτομίες που εμπλουτίζουν την Γιορτή πίτας, δίνοντας την δυνατότητα στους παραβρισκόμενους, να γευτούν τις εξαιρετικές παραδοσιακές πίτες του Λεχόβου,  να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν και να δουν από κοντά τις  ξεχωριστές ομορφιές και τα αξιοθέατα του γραφικού Λεχόβου.
                     ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ  ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
- Το Σάββατο  18  Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία του Λεχόβου, στις 7:00 μ.μ, το  πρόγραμμα  περιλαμβάνει  την καθιερωμένη γιορτή πίττας, ενώ θα προηγηθεί εκδήλωση από το Σωματείο Οικοδόμων  Λεχόβου, αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του .
- Την επόμενη ημέρα, Κυριακή  19  Οκτωβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο Λεχόβου, στις 7:00 μ.μ, στο πλαίσιο της  γιορτής πίττας, θα πραγματοποιηθεί  φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με  χορούς από την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Κρήτη, την Μικρά Ασία, τον Πόντο, καθώς  και νησιώτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.