Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την μόλυνση της Βεγορίτιδας...



  Την Κυριακή 24/8/2014 η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αμυνταίου οργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Αμύνταιο στο πνευματικό κέντρο, την ώρα της ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου για να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα για την προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας.
  
  Πριν ενάμιση περίπου χρόνο έχει σπάσει ο αγωγός των λυμάτων του Αγίου Παντελεήμονα που οδηγούν τα λύματα στον βιολογικό καθαρισμό. Έκτοτε όλα τα λύματα καταλήγουν στην λίμνη.
  Παρά τις αντιδράσεις ο Δήμαρχος Αμυνταίου κος Ιωσηφίδης δεν έπραξε τίποτα για την αποκατάσταση της ζημιάς. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 17 Μαρτίου 2014 ύστερα από ερώτηση εκπροσώπου του συλλόγου για την προστασία της Βεγορίτιδας ομολογεί την ζημιά και στην ουσία δηλώνει ανικανότητα διόρθωσης του σωλήνα, γιατί με την άνοδο της στάθμης του νερού ο αγωγός είναι μέσα στην Λίμνη.
  Εδώ η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου http//lehovitisblogspot gr/2014/03/18 html
  (Η απάντηση από 11:50  ως 14:18).
  Τέλος Ιουλίου το χρώμα της λίμνης έγινε για μέρες πράσινο. Στον βυθό έχουν αυξηθεί τα φύκια κι εμφανίστηκαν  φύκια και άλγες όπως η Ulva και Enteromorpha τα οποία ευδοκιμούν και καταλαμβάνουν τεράστια έκταση σε περιοχές όπου υπάρχει μόλυνση ή αγωγοί εκβολής λυμάτων.
  Υλικό και φωτογραφίες εδώ https://www.facebook.com/events/801169346594055/
  Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας θα απαιτήσουμε από τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο Αμυνταίου κο Κώστα Θεωδωρίδη να δεσμευτεί για την άμεση αποκατάσταση του αγωγού και την ασφαλή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Θεωρούμε πως πρέπει να είναι το πρώτο έργο το οποίο πρέπει να ξεκινήσει στην Δημαρχιακή θητεία του, γιατί έχει άμεσες συνέπειες στη δημόσια υγεία.
  Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμυνταίου σ’ αυτήν εκδήλωση διαμαρτυρίας για ν απαιτήσουμε την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και του κοσμήματος της περιοχής της Λίμνης Βεγορίτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.