Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η θέση των «Ανοιχτών Οριζόντων για τα θέματα της ενέργειας και τους αγροτικούς δρόμους…



  Αναδείξαμε τα θέματα της Ενέργειας και καταφέραμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τις υπόλοιπες λιγνιτικές περιοχές. Σήμερα διεκδικούμε με αξιώσεις αιτήματα που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε πριν τρία χρόνια.


 Είναι χαρακτηριστικό ότι μας είχαν λοιδορήσει όταν είχαμε μιλήσει για αύξηση του Τοπικού Πόρου, λέγοντας ότι είναι ανέφικτη. Παρά τα προβλήματα διανομής, η αύξηση του Τοπικού Πόρου κατά 25% είναι γεγονός και μεταφράζεται σε 6.000.000€ ετησίως για τις λιγνιτικές περιοχές.
Το video μπορείτε να το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Θέση για τους αγροτικούς δρόμους
  Μία από τις τεράστιες παρεμβάσεις που κάναμε ως Δημοτική Αρχή ήταν οι αγροτικοί δρόμοι.
Το 2013 σε μία τιτάνια προσπάθεια διανοίξαμε όλους τους αγροτικούς δρόμους, επιστρώσαμε σε πολλά σημεία 12 χιλιάδες τόνους χαλίκι και αποκαταστήσαμε δεκάδες προβλήματα σε υποδομές.
  Τότε η αντίπαλη παράταξη ΔΕΝ ψήφισε τις δαπάνες για αγορά χαλικιού και για μίσθωση μηχανημάτων έργου για την υλοποίηση της παρέμβασης.
  Το 2014, με χορηγία της ΔΕΗ, επιστρώθηκαν οι αγροτικοί μας δρόμοι με δεκάδες χιλιάδες τόνους χαλίκι. Ήταν μία τεράστια χορηγία του χαλικιού και της μεταφοράς του.
Αφού δεν είχε κόστος για το Δήμο Αμυνταίου και δεν χρειαζόταν ψήφιση του κόστους οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν είχαν τρόπο να σαμποτάρουν αυτή την τεράστια παρέμβαση. Λάθος!
  Προχώρησαν σε επώνυμες (!!!) καταγγελίες στη ΔΕΗ, το ΣΔΟΕ και όποιον άλλο φορέα και υπηρεσία μπόρεσαν να φανταστούν. Είναι ενδεικτικό των διαθέσεών τους το γεγονός ότι δεν ήθελαν να γίνει αυτό το τεράστιο έργο για το Δήμο Αμυνταίου, που δεν κόστισε τίποτα!
Θα δώσουν κάποια εξήγηση ή θα προτιμήσουν τη σιωπή και τους ψιθύρους;

2 σχόλια:

  1. Αν είναι αλήθεια αυτό με τις καταγγελίες μιλάμε για πολύ ντροπή. Μιλάμε για ξεφτίλα της πολιτικής. Να μην γίνει το έργο επειδή είναι του αντιπάλου. Μακάρι να το διαψεύσουν από την παράταξη Θεοδωρίδη γιατί αλλιώς μιλάμε για ξεπεσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.