Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Αμύνταιο - Φλώρινα – Πρέσπα / Σαξές στόρι (success story)…



Επιτέλους! Ανάπτυξη στη Φλώρινα…
Τρέξτε να αγοράσετε!

  Το Σαββατοκύριακο, καταγράφηκε πληρότητα 100% σε όλες τις ταβέρνες και μαζική έξοδος των Φλωρινιωτών στα café, τα bar και τα club όλου του Νομού…
  Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου, κατακόρυφη άνοδος παρατηρήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2014 στην κίνηση των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, καθώς και ανάλογη αύξηση στις πωλήσεις SUV και άλλων πολυτελών αυτοκινήτων.
  Επίσης, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων, όπως και το επενδυτικό ενδιαφέρον, ειδικά σε τουριστικές περιοχές του Νομού.
  Η Ιστορική Έδρα του Δήμου Αμυνταίου, το Νυμφαίο, καθώς και οι περιοχές της Πρέσπας, γνωρίζουν έναν πρωτοφανή επιχειρηματικό οργασμό.
  Έκδηλος είναι ο ενθουσιασμός των Δήμαρχων της Π.Ε. Φλώρινας:
ΑΜΥΝΤΑΙΟ:
  Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωακείμ Ιωσηφίδης, μετά την απόφαση του για επαναλειτουργία του μοναδικού στον ελλαδικό χώρο μουσείο του οικισμού, εντάσσει στο ΕΣΠΑ, μελέτη που αφορά τη δημιουργία ιπποδρομίου αγώνων, με σκοπό να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες ιππασίας!
  Ανοιχτό και υπό σοβαρή βάση τίθεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Γιάννη Μπουτάρη, για την αξιοποίηση του οικισμού της Περικοπής και την δημιουργία του «χωριού των συνταξιούχων», με σκοπό την φιλοξενία ηλικιωμένων πολιτών από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης!
  Όλα τα παραπάνω, σε συσχέτιση με την λειτουργία του λιμνοδρόμιου στην Βεγορίτιδα, συνηγορούν στο ότι το Αμύνταιο την επόμενη πενταετία θα αποτελέσει πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών, ειδικά από την Γερμανία…
ΠΡΕΣΠΑ:
  Το χαμόγελο περισσεύει από τον Δήμαρχο Πρεσπών Βασίλη Τσέπα, καθώς καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με δεκάδες επενδυτές οι οποίοι καταθέτουν προτάσεις, για την αξιοποίηση της περιοχής.
  Τόσο η «ΑΚΤΩΡ», όσο και η «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» (μέχρι στιγμής), έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για κατασκευή τρίηχνου αυτοκινητόδρομου (με τούνελ), που θα ενώνει την Πρέσπα με την Φλώρινα.
  Μάλιστα, στο τραπέζι πέφτει και η πρόταση της κοινοπραξίας «Οκλαλιώτη – Ματθαίου» για την κατασκευή τελεφερίκ, από τα Άλωνα προς Πισοδέρι.
ΦΛΩΡΙΝΑ:
  «Αιφνιδιασμένος» δηλώνει ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, από την απρόσμενα ευχάριστη τροπή που παίρνει το θέμα της κατασκευής της τηλεθέρμανσης Φλώρινας.
ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
  Σύμφωνα με τον κ. Βοσκόπουλο, βρίσκεται εξ απροόπτου από το τεράστιο ενδιαφέρον των κατοίκων της ακριτικής πρωτεύουσας του Νομού, οι οποίοι μαζικά συρρέουν στο Δημαρχείο και καταθέτουν αιτήσεις για σύνδεση των κατοικιών τους με το έργο της τηλεθέρμανσης.
  Μάλιστα, λόγω της συμφόρησης που επικρατεί στο Δημαρχείο, προτίθεται να δημιουργήσει Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών και στην Τ.Κ. Παρορίου.
  Επίσης, παραχωρεί (προσωρινά), το Κλειστό κολυμβητήριο της πόλης στη Σχολή Καλών Τεχνών, έτσι ώστε οι φοιτητές να έχουν την απαιτούμενη άνεση να εργαστούν, κάνοντας μακέτες για την τηλεθέρμανση, τα έργα των οποίων θα εκτεθούν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του 2020!
  Έκδηλος και ο ενθουσιασμός των συντακτών του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ!!!
  Στην αρχή κρίναμε το παραπάνω φαινόμενο ως άκρως περίεργο και θεωρήσαμε ότι πρόκειται για «στατιστικό λάθος», ...ως την στιγμή που ακούσαμε την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών (των τοκογλύφων), ότι η κυβέρνηση προτίθεται να μοιράσει στους «κοινωνικούς εταίρους», δηλαδή σε όλους εμάς, το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος!
Τρέξτε Φλωρινιώτη να προλάβεις!
Είμαστε κι εμείς «εταίροι», και είμαστε μερισματούχοι!!
Τζάμπα τόση γκρίνια!
Τζάμπα τόσα γαμοσταυρίδια!
Τζάμπα τόσες αυτοκτονίες!..
  Και τί καταλάβαμε;
  Υπομονή να υπάρχει και κυβέρνηση Ψευταρά, και όλα διορθώνονται!
  Τί να μας πει τώρα το αντιμνημονιακό μπλοκ, που διαδίδει φήμες για ακόμα περισσότερες απολύσεις, για μισθούς τετρακοσίων ευρώ, για εγγυημένες(!) συντάξεις 10 ευρώ ανά έτος εργασίας (άρα 350 ευρώ μάξιμουμ), για κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων;
  Τί να μας πουν όλοι αυτοί που προβλέπουν την καταστροφή και το χάος;
  Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της!
  Εδώ στη Φλώρινα, το Αμύνταιο κλπ, αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας, θα δούμε την ευμάρεια, το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων, το χαρούμενο βλέμμα,
...την ελπίδα στα πρόσωπα των νέων,
...την ικανοποίηση των παλαιών για τις τόσες θυσίες της ζωής τους που πιάσανε τόπο,
...τα τόσα μαγαζιά που σφύζουν από ζωή,
...την επιχειρηματικότητα που καλπάζει!
  Αυτά και μόνο να δούμε, θα καταλάβουμε ακριβώς κατά πού βαδίζουμε!
Όλα τ' άλλα είναι κακεντρεχής προπαγάνδα!
Ας το ‘χουμε υπ' όψη μας σε κανά δύο μήνες, που θα χρειαστεί!..

Ουδέν Σχόλιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.