Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ρεαλ πολιτικ - ρεαλ δημοτικ…



  Ρεαλ πολιτικ είναι ο πολιτικός ρεαλισμός, η άσκηση πολιτικής με βάση την πραγματικότητα και τις υλικές ανάγκες.

  Ρεαλ δημοτικ είναι ο δημοτικός ρεαλισμός γύρω από τα κοινά, τα τοπικά πράγματα και τη πραγματικότητα την οποία βιώνουμε καθημερινά.

  Με μια δημοτική Αρχή ονειροπολούσα, περί άλλων τυρβάζουσα και μια αντιπολίτευση ανίκανη στη κυριολεξία, με μόνο μέλημα της, πως θα ανέλθει στο δημαρχιακό θώκο!


  Ο αυτοσκοπός στο μεγαλείο του, για να ολοκληρώσει το ισοπεδωτικό -καταστροφικό έργο της, μετατρέποντας τα όλα σε δικά της. Έτσι δίνοντας την χαριστική βολή στο Αγαπημένο Αμύνταιο.

  Έφθασε η ώρα η κοινωνία να τους διώξει, να τους απομακρυνθεί. Γιατί, μόνο ζημιογόνοι και επικίνδυνοι είναι.

  Δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τίποτα δημιουργικό, γιατί δεν έχουν Όραμα, να κάνουν αυτό τον τόπο καλλίτερο, πλουσιότερο, πιο φιλόξενο, πιο σύγχρονο.

  Δεν απομένει, παρά, να ξεσηκωθεί και να δώσει τέρμα στην ιδιοτέλεια και την ιδιοποίηση των πάντων, να τελειώσει με τους ιδοτελούντες που είδαν και αντιμετώπισαν τον Δήμο Αμυνταίου ως επέκταση και παράρτημα της επιχείρησης τους!

  Εμπρός λοιπόν όλοι στον αγώνα, ενωμένοι, μικροί και μεγάλοι σαν μια γροθιά, να γκρεμίσουμε τη Βαστίλη και να φέρουμε την Άνοιξη στον διευρυμένο Δήμο Αμυνταίου.

  Για να κερδίσει το Αμύνταιο, επιβάλλεται, ο καθένας από το μετερίζι του, να πάρει στα χέρια και να κάνει τον αγώνα υπόθεση δική του, σφυρηλατώντας την ενότητα μεταξύ μας και χέρι με χέρι με τη νεολαία να προχωρήσουμε για τη Μεγάλη Νίκη, προς όφελος του Λαού μας και του τόπου μας.

  Για να ‘ρθει το χαμόγελο στα χείλη όλων, ο αυτοσεβασμός, η αυτοεκτίμηση και η τρωθείσα αισιοδοξία.

  Η κοινωνία χρειάζεται να δώσει το στίγμα της, να γεννήσει κάτι το καινούργιο, κάτι που θα έλκει τον νέο και δεν θα τον απωθεί, κάτι που θα γοητεύει, κάτι που θα δίνει Ώθηση και θα αποτελεί κίνητρο για τη νεολαία μας να ενεργοποιηθεί και να ασχοληθει.

  Κάτι που θα παντρέψει το παλιό με το καινούργιο κάνοντας το Αμάλγαμα, τη σύνθεση δηλαδή για μια στερεή και εποικοδομητική συνεργασία, για το καλό του τόπου μας και του Λαού μας.

  Γιατί, αδιάφοροι και απαθείς πολίτες δούλοι Ισοβίτες!

  Πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις, κομματικές ταμπέλες, τις κολλημένες αγκυλώσεις του παρελθόντος, κρίνεται επιτακτική ανάγκη να διώκουμε τους μοναδικούς, τους αθεράπευτα εγωπαθείς και Νάρκισσους, που νομίζουν ότι μόνο αυτοί υπάρχουν και ότι όλοι οι άλλοι οι αυτόχθονες, είναι υπήκοοι και δούλοι και ότι μαζί με τους προσκυνημένους ραγιάδες και δουλοπρεπείς, αποτελούν την ασπίδα τους για να αποκρούσουν την αγωνιώσα νεολαία και κοινωνία, που δίνει καθημερινά αγώνα επιβιωσης!

  Ενώ οι ηγεμόνες, μόνο αυτοί υπάρχουν για να απολαμβάνουν τη θαλπωρή του Πλούτου τους!

 Η απληστία και αχορτασιά στο μεγαλείο τους. Οι καρεκλάκηδες, οι εργολάβοι, που όλα τα βλέπουν και αντιμετωπίζουν με το μυαλό τους, στην οικονόμα.

  Η κοινωνία κουράστηκε από την αλαζονεία, την αυταρέσκεια και τον ναρκισσισμό τους. Δεν υπάρχει σωστό ήθος και ύφος της εξουσίας, με αδιαφανείς διαδικασίες, με μπόλικη διασπάθιση και κατασπατάληση του ιδρώτα του εργαζόμενου Λαού και για αυτό χρεοκόπησε η φίλτατη Πατρίς!
  Πως μου ‘ρχεται, να ανέβω πάνω στις στέγες και να φωνάζω δυνατά «Λαέ  του διευρυμένου Δήμου Αμυνταίου, σκέψου τι πας να κάνεις, πάλι εργολάβο θα  βγάλεις»...
    

Γιάννης Στάϊος

Οδοντίατρος π. Δήμαρχος Αμυνταίου 
                                                                                 

29 σχόλια:

  1. ρεαλ μαδριτ - μπατσελονα χ (tr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στάϊο,από πότε αναστένωνται οι πεθαμένοι;Δώσε μια απάντηση,στο αν είσαι ακόμη αντιπρόεδρος του νασοκομείου,φυσικά με πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,πόσα παίρνεις και για ποιό λόγο σου έδωσε βήμα στην συγκέντρωσή του ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.!Θέλεις να βρυκολιακιάσεις αλλά δεν σου κάθετε!΄Αϊ΄σιχτήρ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέλε, μας πήρανε χαμπάρι για το Δήμο μας!

      Μελιτιώτης

      Διαγραφή
    2. Θέλει να είναι υποψήφιος με τον Ιωσηφίδη,αλλά του την έκλεισε την πόρτα,διότι όπως λέει συμπλήρωσε!Σταϊο τότε πάρε την σκάλα και ανέβα στα κεραμίδια!

      Διαγραφή
  4. Εργολάβος: Πρόσωπο που συµβάλλεται µε τον κύριο του έργου και αναλαµβάνει την εκτέλεση ολόκληρου του έργου ή τµήµατός του, ανεξάρτητα από την ιδιότητα µε την οποία φέρεται ασφαλισμένος σε ασφαλιστικό οργανισμό.
    Τι κακό έχει η λέξη εργολάβος και θα πρέπει να είναι καταδικαστέος όποιος είναι και υπηρετεί το επάγγελμα.
    Μάλλον θέλεις να πεις ότι εσείς οι "πολιτικοί" δώσατε κάτι παραπάνω το κατι τις βρε αδελφέ στο παρελθόν σ αυτή την επαγγελματική ομάδα.
    Τον χαρακτηρισμό τον δίνεται τώρα γιατί στο παρελθόν ούτε κατα διάνοια μπορούσε η συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα να συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα.
    Τις θέσεις των υποψηφίων κάλυπταν γιατροί, δικηγόροι, ευυπόληπτοι πολίτες υψηλού κοινωνικού φρονήματος!
    Έλα όμως με την υπεροψία σας και με τις δικές σας ανοχές και φιλοδοξίες δώσατε βήμα ώστε να μπορεί τώρα ο καθένας να εισέρχεται στον πολιτικό στίβο, εαν βέβαια διαθέτει αρκετό παρά στην τσέπη του .
    Τι θέλουμε λοιπόν?
    Δουλεία στα νέα παιδιά και αφήστε τις κορώνες και τα βελάσματα. Χρειαζόμαστε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε να ενεργοποιηθούν άμεσα και να έχουν όλοι δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3 παρατηρήσεις: 1) Κάτι προτάσεις του στυλ "Για να ‘ρθει το χαμόγελο στα χείλη όλων, ο αυτοσεβασμός, η αυτοεκτίμηση και η τρωθείσα αισιοδοξία." είναι βγαλμένες από προεκλογική καμπάνια του 80 και μόνο γέλιο προκαλούν. Υποτίθεται ότι πρεσβεύεις κάτι νέο (δε γελάω γιατί δεν έχω καταλήξει ακόμα αν θα πρέπει να κλάψω αντί να γελάσω)

    2) "Η κοινωνία χρειάζεται να δώσει το στίγμα της, να γεννήσει κάτι το καινούργιο, κάτι που θα έλκει τον νέο και δεν θα τον απωθεί, κάτι που θα γοητεύει, κάτι που θα δίνει Ώθηση και θα αποτελεί κίνητρο για τη νεολαία μας να ενεργοποιηθεί και να ασχοληθει." Γιατρέ αν νομίζεις ότι εσύ είσαι το καινούριο, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

    3) Με απογοήτευσες. Όχι για τα παραπάνω 2. Ούτε γιατί έχεις ξεχάσει την ίδια σου την πορεία και συμπεριφέρεσαι λες και είσαι 18 ξεκινώντας και πάλι από την αρχή, άφθαρτος. Όχι καθόλου αυτό. Απλώς η προηγούμενή ανάρτησή σου για τον ριψασπι και τα λοιπά ήταν ένα απάνθισμα της γλωσσοπλαστικής σου ικανότητας, οπότε όταν είδα κείμενο τέτοιας έκτασης πήρα τα πάνω μου. Κρίμα όμως. Ας είναι. Θα ξαναβάλω συνεντεύξεις του ανδρέα μικρούτσικου στο youtube για παρηγορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιαννη,τερμα η πλακα,απ¨οτι αντεληφθηκα,η καζουρα δεν σε συναιτησε,ακου λοιπον.Εισαι ο κατ¨εξοχην ευνοημενος της χουντας,με την μεταπολιτευση ενταχθηκες στο χωρο του πασοκ,ειχες και συνεχιζεις να απολαμβανεις τις προνοιες του συστηματος και αντι να κατσεις στο παγκακι σου,τσιγκλας την κοινη γνωμη,βουλωσε το γιατι θα επανελθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ε ναι ρε φιλε. δεν ζεις στην κινα. στο αμυνταιο ζεις των 5 χιλιαδων βια κατοικων. δε γνωριζομαστε μεταξυ μας; ξεκινησε ως αστειο οντως. κι εγω γελασα και σχολιασα και ειρωνευτηκα αλλα το πραγμα ξεφευγει. σαν να βγει ο γιωργακης ο παπανδρεου να πει στηριξτε με να βγω ξανα και θα σας βγαλω απο το μνημονιο που ειναι οτι χειροτερο ετυχε στους ελληνες απο καταβολης κοσμου. Ε οσο κι αν θες να εισαι ψυχραιμος, οσο και να γελας αμηχανα με τη σκεψη "ποσο ηλιθιους μπορει να μας περναει" καποια στιγμη θα ξεφυγεις δεν μπορει, ανθρωπος εισαι. Σταιε συμμαζεψου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σοβαρολογεις τωρα κυριε Σταιε; Μας δουλευεις και απο πανω; Εσυ τι ησουν και τι εξακολουθεις να εισαι; Ποια περιοδος αυτης της χωρας σε οφελησε και σε εκανε μεγαλο και τρανο οπως μονο εσυ νομιζεις; Μα και φυσικα αυτη που δηθεν κατακρινεις και αποποιεισαι! Και πες μας τι εκανες εσυ για το Αμυνταιο; Κατι χειροπιαστο ,κατι με το οποιο να πηγε πραγματικα μπροστα αυτος ο τοπος! Που ηταν τοσα χρονια το οραμα σου; Μερος του προβληματος εισαι κι εσυ αλλα τωρα ως δια μαγειας πηρες αφεση αμαρτιων. Σταματα λοιπον να γραφεις αυτα τα ψευτοφιλοσοφικα δοκιμια της ντροπης του τοπου γιατι οσο και αν ισχυουν ,οσο ευστοχα και αν ειναι δε σε βγαζουν απ'το κολπο! Και φυσικα το αποκορυφωμα της ντροπης θα ειναι να σε δουμε και υποψηφιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΦΗΙΝΟΥΣ...


    Γιάννης Στάϊος

    Οδοντίατρος π. Δήμαρχος Αμυνταίου (KAI NYN KAI AEI...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ομως η Ανατροπη προ των πυλων βρισκεται ΚΩΣΤΑΣ Αμμυνταιο

      Διαγραφή
    2. Οι περισσοτεροι που τσιγγλατε για λογαριασμο του εργοδοτη σας,απλα Αυτοαναιρεισθε???????? Ελενη Ξυνο Νερο

      Διαγραφή
    3. Τόλμησε αν μπορείς!Θα πάρεις λιγότερες ψήφους από τότε με τον Λιάση,κάτω από τους 117 που πήρες!Έχεις μάθει να έχεις πάντα δοτές,κομματικές θέσεις κομματικές και έρχεσε και μιλάς,εσύ το απολίθωμα!

      Διαγραφή
  10. Ο Σταιος ειναι η τριτη λυση?????? Ευγενια Αγιος Παντελεημων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Σταιος δεν ειναι λυση, ο Σταιος ειναι το προβλημα!

      Διαγραφή
  11. Για δημαρχος ο Σταιος,ο ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ και μη Εργολαβος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 11.15 πεθαμενοι ειναι αυτοι που κρυβονται και δεν εχουν προσωπικοτητα.. Παντελης Κελλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 12 26 σου λειπει το ψυχικο σθενος. Αισθανεσαι ανασφαλης και δουλοπρεπης......... Κατινα Πεδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το γαρ πολυ της θλιψεως γεννα παρφροσυνη??????Ευτυχως που υπαρχει ο Σταιοςκαι προβληματζεσθε..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα σας περασει , ΜΗΝ αγχωνεσθε. Η ζωη ειναι ωραια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητε 12.43 μ.μ. οι δοτες θεσεις διδονται σε ικανους Ανθρωπους η΄΄ αν θελεις, καταλαμβανονται μονο απο Ικανοτατους......... Αναστασια Αγιος Παντελεημονας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ταυτοητα σας ειναι νοθα και πλαστη.Οπως και η εικονα σας θεατρινιστικη.?Δυσκολευεστε να πεισετε και υβριζεσθε.. Αυτο ειναι το επιπεδο σας.Μεχρι ο λογο σαςνα γινει πειστικος, ηδη θα εχετε χασει Απο τον Σταιο που ειναι μεθοδικος, πειστικος και πρακτικος. Κι αν τον στηριζει και ο ΣΥΡΙΖΑ οπως ακουγεται, εχετε τελειωσει πριν την ωρα σας..................... Κωστας Αμυνταιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αποσυρεται Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Θεοδωριδης ο Μουφας παλι τη πατησε? Ολοι τους πηγαν αδιαβαστοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΙΛΑΕΙ και ο φερων εσαει το στιγμα, απο λαθος μπηκαν στο βιβλιαριο του οι 180.000 Ευρω. καλο κολπο αυτο? δεν ντρεπεται ο κλεφτης, το λαμογιο, ο διεφθαρμενος..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με τη σκια θα πας εκλογες, Στιγματισμενος.............Μουφα ξυπνα.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.