Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Έκλεψε το «Χ» η Ν. Ιωνία – Μεγάλη εμφάνιση από τον ΑΜΥΝΤΑ… (ΒΙΝΤΕΟ)


Υπόκλιση στον κόσμο του ΑΜΥΝΤΑ!
  Για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα του Αμύντα, έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό, καθώς η Νέα Ιωνία κατόρθωσε να αποδράσει με τον βαθμό της ισοπαλίας, μέσα από την πύρινη ατμόσφαιρα του ΔΑΚ Αμυνταίου.


  Η αναμέτρηση που διεξήχθη παρουσία του προέδρου της ΟΧΕ Παντελή Χατζηιωάννου και του Ομοσπονδιακού προπονητή των γυναικών Σωκράτη Βακάλη, είχε ένταση, δύναμη και πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα καθ’ όλη την διάρκεια της. Οι παίκτριες του Αμύντα αιφνιδίασαν τις φιλοξενούμενες, που φάνηκαν επηρεασμένες από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο και προηγήθηκαν 4-0 στο 6ο λεπτό της συνάντησης.

  Η Νέα Ιωνία σταδιακά βρήκε τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο και σε διάστημα μόλις 4λεπτών, μείωσε τη διαφορά στο γκολ 5-4. Ο αθηναϊκός σύλλογος δεν σταμάτησε εκεί. Με πίεση, με αμυντική διάταξη 5-1 (Τσακάλου στον άσσο) και αξιοποιώντας τις λανθασμένες επιλογές των γηπεδούχων, έλαβε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 6-7 στο 15λεπτό.

  Ο Αμύντας στηριζόμενος στην επιθετική αποτελεσματικότητα της περιφερειακής τριπλέτας των Βαφειάδου 7γκ., Μίλασιτς 7γκ. και Τσιομπάνου 5γκ., απέτρεψε τη Νέα Ιωνία από να ξεφύγει στο σκορ και το τέλος του ημιχρόνου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 14-14.

  Στην επανάληψη η ομάδα της Σοφίας Ναισίδου, με την Παπά να έρχεται με φόρα από το Α’ ημίχρονο και την Τσακάλου (τα 5/8 τέρματα στο Β’ μέρος) να ανεβάζει στροφές, πραγματοποίησε σερί 3-0 και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά 3τερμάτων 14-17.

  Οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου διατήρησαν την ψυχραιμία τους, με υπομονή στην άμυνα και καθοριστικές επεμβάσεις από τις Κόρρα και  Ταϊρίδου, κατάφεραν σε 2 περιπτώσεις (το 14-17 σε 21-21 στο 41λεπτό και το 23-25 σε 25-25 στο 49λεπτό) να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

  Στο 50λεπτό η Μίλασιτς σε διείσδυση της, προς στην εστία της Νέας Ιωνίας, κέρδισε την δίλεπτη αποβολή της Σλιάκοβα και το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα η Τσιομπάνου, δίνοντας μετά από πολύ χρόνο προβάδισμα ενός τέρματος στο Αμύντα 26-25.

  Τα τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρηση, εξελίχθηκε σε θρίλερ ακατάλληλο για καρδιακούς, με τους Κοζανίτες διαιτητές Πατιό και Τσιάνα, να ευνοούν σε πολλές περιπτώσεις της ομάδα της πρωτεύουσας. Ο Αμύντας απώλεσε το προβάδισμα των 2 τερμάτων (27-25) και βρέθηκε να χάνει με 27-28 4λεπτά πριν το τέλος.

  Ωστόσο οι γηπεδούχες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τέρμα της Ρακοπούλου στο 59ο λεπτο, από ασίστ της Συζίνου, διαμορφώθηκε το 28-28 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ, παρά το γεγονός ότι στον υπολειπόμενο χρονικό διάστημα οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία ώστε να φτάσουν στη νίκη.

  Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, σε δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου όσο και η προπονήτρια της Νέας Ιωνίας Σοφία Ναισίδου, έπλεξαν το εγκώμιο των φιλάθλων του Αμυνταίου, σημειώνοντας ότι όλες οι ομάδες θα ήθελαν να αγωνίζονταν μπροστά σε τόσο ένθερμο κοινό, ενώ δεν παρέλειψαν να συγχαρούν τον Αμύντα και τους ανθρώπους  που απαρτίζουν τον σύλλογο, για το έργο που επιτελούν.

  Η Τερματοφύλακας του Αμύντα Θωμαή Ταϊρίδου σχολίασε το αποτέλεσμα του αγώνα, λέγοντας: «Το αποτέλεσμα μας αφήνει με μια γλυκόπικρη γεύση, καθώς πιστεύω ότι η ομάδα  άξιζε  βάση απόδοσης τη νίκη απέναντι στη Νέα Ιωνία.

  Για μας αστείρευτη πηγή ενέργειας, ακόμα και όταν το παιχνίδι δεν  εξελίσσονταν ευνοϊκά, αποτέλεσε ο ανεπανάληπτος κόσμος του Αμυνταίου, που απέδειξε και σήμερα, παρουσία των θεσμικών παραγόντων του αθλήματος, γιατί το Αμύνταιο είναι η Μητρόπολη του χάντμπολ».

5λεπτα:3-0, 5-3, 6-6, 8-9, 10-11, 14-14 ημχ, 17-18, 21-22, 24-25, 26,25, 27-28, 28-28

Διαιτητές: Πατιός-Τσιάνας.

Αμύντας Αμυνταίου (Νίκος Γιώσκος): Κόρρα (τφ) Τσουτσουλάκη 2, Μπάντη, Γεωργιάδου, Παπαβασιλείου, Ρακοπούλου 3, Μίλασιτς 7, Τσιομπάνου 5, Ταιρίδου (τφ), Σκόδρα Τ., Συζίνου 4, Βαφειάδου 7, Νούσια, Γαλμπάδη, Σκόδρα Τζ., Πάνου.

Δίλεπτες Αποβολές: 2    Πέναλτι: 2/3.

Νέα Ιωνία: (Σοφία Ναισίδου): Κεπεσίδου, Μαυρογεώργη Ζ. 1, Μαυρογεώργη Ν. 4,  Χρονοπούλου 4, Παπά 7, Μασμανίδου, Κοτσαμπουκίδου, Σλιάκοβα 3, Καλασνίκοβα, Κωστοπούλου, Χοτοκουρίδου, Τσάκαλου 8, Χρυσή 1, Μανδά, Κοντοστεργίου.

Δίλεπτες Αποβολές: 3    Πέναλτι: 5/6



  Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της ΟΧΕ, Παντελής Χατζηϊωάννου, ο οποίος είχε νωρίτερα, συνάντηση με τους Προέδρους των Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας και σχετικά με αυτή την συνάντηση έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)…

 

26 σχόλια:

  1. Οταν εγραφα να ανοιξουν τις πτυσσομενες καποιοι κακεντρχεις με εκραζαν ,ελπίζω να καταλαβαν οτι με τον κοσμο διπλα το γυμναστηριο γινεται εδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη οι πτυσσομενες ειναι η αιτια που επαιξε η ομαδα τοσο καλα;;ειδαμε και τους διαιτητες ποσο φοβηθηκαν.Μπραβο στον κοουτς και στις κουκλες μας .Με πτυσσομενες ή χωρις η ομαδαρα μας ,μας εκανε παλι περηφανους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή αδυνατεις να καταλάβεις κάποια πράγματα ;

      Διαγραφή
  4. Να τα πείς στους κολλητούς του δημάρχου που τόσο καιρό μας παραμύθιαζαν οτι είναι χαλασμένες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ουτε ο παοκ θα περνουσε απο δω μεσα, αλλα να ναι καλα τα γατακι οι διαιτητες, καλα τι κοσμο μαζεψε το γηπεδο , μου αρεσε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα με τις πτυσσόμενες είναι σοβαρό. Πρέπει να το δει ο σύλλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε γραψτε καμμια καλη κουβεντα για την ομαδαρα μας και αφηστε τις πτυσσομενες κερκιδες.Τα κοριτσια και ο προπονητης που μας κανουν περιφανους σε καθε αγωνα θελουν και την καλη κουβεντα.Μπραβο στον Γιωσκο ,μπραβο και στις αθλητριες,αλλα και ενα μεγαλο μπραβο σε ολους εμας που γεμιζουμε το κλειστο σε καθε αγωνα.Στο επομενο παιχνιδι ακομα περισσοτεροι.Το αξιζουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ Ο ΠΑΠΑΣΤΡΟΥΜΦ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;; ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμενε, στην πρωτη στραβη θα βγει και θα μιλησει!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. χαχαχα...εγραψα αλλα το περισκοπιο με λογοκρινε, τι να κανουμε αφου σας προστατευουν!

      Διαγραφή
  9. Τον ηλεκτρονικο πινακα να δουν εκει στον δημο, δεν θα μας βγαινουν καθε φορα τα ματια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας βάλουν απο 10 ευρω οι 4 συλλογοι που δραστηριοποιύνται στο γυμναστήριο και ας αλλάζουν τις λάπες που και που .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να στοιχιζει 40 euro και να μην τον φτιαχνουνε;;;;;οτι να ναι λετε!!!!

      Διαγραφή
    2. Και σαραντα ευρω να μην κανει ,4 σύλλογοι ειναι ας μοιραστουν το κοστος της επιστευής

      Διαγραφή
    3. Εδω οι συλλογοι βογγανε για να τα βγαλουν περα ,που να βρουν να δωσουν για τον πινακα.Το λιγοτερο που θελει ειναι 6000 euro.
      και οι συλλογοι ειναι τρεις και οχι τεσσερεις!!!

      Διαγραφή
    4. Αμυντας,Αιαντας,Φιλώτας,Αριστέας -Φίλιππος ,Αμύντασ(καράτε)

      Διαγραφή
  11. Εσυ μαλλον δεν εχεις ιδεα απο ηλεκτρονικες συσκευες... Δεν γινετε να πιστευεις ακομα οτι φταινε τα 10 λαμπακια που ειναι καμμενα....ΕΛΕΟΣ δηλαδη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πλακέτα έχει στο λεχοβο. Αφήστε τις δικαιολογίες και δουλέψτε. Κάντε τις λάμπες άιντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΝΑ ΞΥΛΟΘΕΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΛΕΧΟΒΟΥ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με προκαλείς και με αναγκάζεις να μιλήσω, βέβαια δεν μπόρεσα να έρθω στο παιχνίδι με την Νέα Ιωνία αλλά από αυτά που έγραψε ο θεοχαρίδης και τα οσα είδα στο βίντεο του Γαβριηλίδη, ο Αμύντας στάθηκε πολύ καλά στο παιχνίδι παρά την κόντρα διαιτησία.

    Τώρα όμως θέλεις να πω και για τα 50.000 που πηγαίνουν μονο για την γυναικεία ομάδα, αφήνοντας τα υπόλοιπα τμήματα στην μοίρα τους, ο γιώσκος και ο πρόεδρος έχουν κατέβει σε καμια προπόνηση των ηλικιακών τους τμημάτων να δουν με πόσα άτομα γίνονται οι προπονήσεις και ότι προτιμάει ο κύριος γιωσκος να κάνει 2ωρες προπονήσεις την ομάδα του, στερώντας προπονήσεις από τα μικρά τμήματα.

    Κύριε Γιώσκο οι σύλλογοι δεν είναι μόνο προβολή, κόσμο και μεγάλα μπάτζετ αλλα και επένδυση στις υποδομές, ώστε η ομάδα να μην ψάχνει πάντα από το καλάθι για αθλητές/τριες, διότι όταν πάρετε την απόφαση να φύγετε από τον Αμύντα, η ομάδα επειδή δεν θα έχει ηλικιακά, θα πρέπει όλα να ξεκινήσουν από το μηδεν, δίνοντας την ευκαιρία στον κύριο Στρατάκη και τον Φιλώτα να προχωρήσει στην αντεπίθεση.

    Να πω και ότι εφέτος το ανδρικό θα προσπαθήσει να την βγάλει με 0 δαπάνες, χαρακτηριστικό είναι ότι ο σύλλογος θέλει να κανονίσει σε κοινή ημερομηνία τα εκτός έδρας παιχνίδια των γυναικών και των ανδρών στην Άρτα.
    Εσυ νομίζεις μ τα οσα γραφω προσπαθώ να κάνω ζημιά στον Αμύντα, κουνια που σε κούναγιε, το αντίθετο προσπαθώ να σας αφυπνίσω πριν σας προλάβουν τα γεγονότα!!!

    ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΡΟΥΜΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και αποφευγω να απαντώ σε ανώνυμα σχόλια,επειδή μου απευθύνεσαι προσωπικά, επειδη επίσης δεν εχω κούνια να κουνηθώ,θα ηθελα να ξερω με ποιον/α μιλαω ,για να σου αποδειξω οτι με αυτά που γράφεις σίγουρα δεν κάνεις καλό στον Αμύντα.Ξέρεις που μπορείς να με βρείς και με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να σε ακούσω και να προσπαθησω να σε πείσω οτι εχεις αδικο και μάλιστα μεγάλο.Εξαλλου οπως λες προσπαθεις να μας αφυπνισεις, καντο λοιπόν χωρίς να κρύβεσαι πισω απο την ανωνυμία..

      ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΣΚΟΣ

      Διαγραφή
  15. Επειδή Μπαρμπαστρουμφ βλέπω ότι σε νοιάζει για τον Αμύντα και καταφέρνεις και ενημερώνεσαι πριν από τα γεγονότα για προσπάθειες που γίνονται σε όλα τα επίπεδα, αν θέλεις, έλα να βοηθήσεις και εσύ εθελοντικά στον κοινό αγώνα για τον ιστορικότερο σύλλογο χειροσφαίρισης στην Ελλάδα. Πραγματικά φαίνεται ότι ξέρεις τι σημαίνει όλο αυτό που γίνεται σε επίπεδο δουλειάς και οργάνωσης. Πάσα εθελοντική προσφορά δεκτή. Πολύ θέλουμε άτομα καλόβουλα να πλαισιώσουν την επιτροπή του handball.

    Παρακαλώ μην επιτίθεστε στον προπονητή της ομάδας για την προσπάθεια που γίνεται με το γυναικείο. Τόσο ο ίδιος όσο και οι λοιποί στην επιτροπή από κοινού με την διοίκηση έχουμε αποφασίσει για το αν θα τολμήσουμε ένα άλμα μπροστά ή όχι (εννοώ την Ά Εθνική). Δεν ξύπνησε μια μέρα ο Γιώσκος και όπερ και εγένετο. Η διοίκηση υποστήριξε, υποστηρίζει και εν τέλη έχει και την τελική ευθύνη για την όλη προσπάθεια.
    Αυτό το οποίο σε πρώτη φάση εμάς στη διοίκηση και στην επιτροπή μας κάνει χαρούμενους είναι ότι φαίνεται ο κόσμος του Αμυνταίου να έχει γιορτή κάθε φορά που η γυναικεία ομάδα έχει παιχνίδι στο Αμύνταιο. Και δεν παύει να ανησυχεί και να ευελπιστεί για κάτι καλό όταν αυτή αγωνίζεται εκτός. Ελπίζουμε την ίδια αγάπη, αν γίνεται ακόμα και περισσότερη, ( γιατί δεν έχουμε ανταγωνισμό μεταξύ τους οι ομάδες, εξάλλου το ίδιο έμβλημα φορούν στο στήθος, του ΑΜΥΝΤΑ) να δείχνει και για το ανδρικό του συλλόγου που ξεκινάει στις 07/12. Στόχος είναι η άνοδος με το συγκεκριμένο ρόστερ που διαθέτει. Σε προλαβαίνω δε λέγοντάς σου ότι και στο ανδρικό όπως και στο γυναικείο με τον Γιώσκο, ο προπονητής Λευτέρης Ελευθεριάδης δουλεύει εθελοντικά και αυτός, όπως δούλεψε και πέρυσι ο Μπεκερίδης, όπως έχει δουλέψει η ψυχάρα ο Δημητρίου που ακόμα αγωνίζεται σαν να είναι το πρώτο του παιχνίδι κάθε φορά, και αρκετοί άλλοι.
    Αυτές οι προσπάθειες, ναι έχουν έξοδα. Οι εποχές των πλούσιων επιχορηγήσεων τελείωσαν. Ο σύλλογος όπου μπορεί και αν μπορεί θα προσπαθεί πάντα να κάνει εξοικονόμηση χρημάτων γιατί ξέρει παράλληλα με πόσο κόπο τα μαζεύει αυτά τα χρήματα. Ας αποφασίσει στο τέλος ο κόσμος αν θέλει να έχει ( με την οικονομική του στήριξη γιατί αλλιώς δεν γίνεται) ομάδες σε υψηλό επίπεδο. Η διοίκηση και η επιτροπή την δουλειά τους την κάνουν. Ο χρόνος θα δείξει.

    Όσον αφορά στις υποδομές που σε βλέπω ότι έχεις τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, εμείς προσπαθούμε. Με τα σωστά μας και με τα λάθη μας, όμως προσπαθούμε. Θα θέλαμε όμως την βοήθειά σου γιατί κανείς που αγαπάει το άθλημα και ιδιαίτερα τις υποδομές δεν περισσεύει.
    Σε πρώτη φάση όμως σου προτείνω να μην χάνεις κανέναν από τους αγώνες των τμημάτων μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικά η κάλυψη από τα blogs και τα δελτία τύπου των αγώνων, αλλά το πάθος και η ένταση που βγάζει ο κόσμος στους αγώνες είναι κάτι το τρομερό. Εμείς παλεύουμε για αυτό και αυτό το πάθος , η ένταση και η αγάπη είναι η δύναμή μας για να συνεχίσουμε…..και ο Θεός είναι μεγάλος.
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με εκτίμηση

    Χρήστος Θωμαΐδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.