Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ρόλος των αιρετών της Δυτικής Μακεδονίας, σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. - Θα πληρωθούν σε είδος;



  Ο βασικός νόμος της συνείδησης και οι κινητοποιήσεις στο Αμύνταιο…

  Για 5η ημέρα αναστάτωση και αποκλεισμός του Στρατοπέδου στο Αμύνταιο…


  Διανύουμε την 5η ημέρα των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν στην πύλη του στρατοπέδου «Παπαπέτρου» οι κάτοικοι, οι γυναίκες των υπηρετούντων στο Αμύνταιο στρατιωτικών και οι φορείς του Δήμου Αμυνταίου, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για οριστική απομάκρυνση των μονάδων και το κλείσιμο του στρατοπέδου.
  Καθημερινά, όλο το εικοσιτετράωρο, έξω από την πύλη συγκεντρώνεται κόσμος και μαζί με την Δημοτική Αρχή δηλώνουν την αντίθεση τους προς την κεντρική εξουσία που σκοπό έχει βάλει, σταδιακά, να ερημώσει την πόλη και γενικότερα να υποβαθμίσει τον ακριτικό Νομό της Φλώρινας.
  Δημόσιες Υπηρεσίες (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΟΥ, ΙΚΑ), ήδη αποτελούν παρελθόν για την πόλη και τώρα με το κλείσιμο του στρατοπέδου, το Αμύνταιο μοιάζει με μια χύτρα που βράζει και που κάποτε μοιραία θα σκάσει!!!
  Η παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, των φορέων, του Περιφερειακού Συμβούλου, Νίκου Γιώσκου και του Δημάρχου Πρεσπών, Βασίλη Τσέπα και η καθημερινή παρουσία του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη, έγινε δεκτή με ικανοποίηση, καθώς δείχνει ότι «ζουν και αναπνέουν» στο ίδιο τόπο και ενστερνίζονται το κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν οι πολίτες του Δήμου Αμυνταίου.
  Δυστυχώς στον αγώνα αυτό των κατοίκων, η συμμετοχή των υπολοίπων αιρετών της Π.Ε. Φλώρινας στην διαμαρτυρία δεν ήταν η αναμενόμενη, πράγμα που αποβαίνει τραγικά θα λέγαμε εις βάρος τους, αν κρίνουμε από τα σχόλια και τις κριτικές που τους ασκούνται, καθώς μετά τους πυρρίχιους λόγους τους στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου (Παρασκευή 30/8), όλοι πίστεψαν ότι βρήκαν στο πρόσωπο τους, τους πολιτικούς ηγέτες με πυγμή(!) που χρειάζεται ο τόπος.
  Φυσικά δεν κάνουμε λόγο για την στάση του «πάτερ ημών πολιτικού»,  Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Δακή, ο οποίος όπως όλα δείχνουν να κερδίζει επάξια το βραβείο του «αδιάφορου πολιτικού» της χρονιάς (ξεπερνώντας ακόμα και τον Στουρνάρα) και μάλιστα χωρίς να μπορεί να κρύψει την «ικανοποίηση» του εφόσον οι μονάδες του Αμυνταίου (εκτός της Α’ ΕΑΝ), μετακινούνται και επανδρώνουν το στρατόπεδο Μαυροδενδρίου Κοζάνης.
  Ο αγώνας των κατοίκων συνεχίζεται. Οι αδιάφοροι θα πληρωθούν σε είδος; Ίδωμεν…


6 σχόλια:

  1. O ΔΑΚΗΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.
    ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙΜΩΡΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο είναι καθημερινά μαζί με τον κόσμο στις κινητοποιήσεις.
    ΑΥΤΟΥΣ ΜΗ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕΤΕ.
    Τους άλλους όμως τους κολλαριστούς όταν τους δείτε παραμονές εκλογών να ζητούν την ψήφο σας ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι ο Γιώργος Λιάνης ήρθε στο σπίτι του στο Αμύνταιο και δεν πήγε στο φασιστικό Στρατόπεδο που έφυγε από το Αμύνταιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ οχι μόνο για τον Λιανη,αλλα κυρίως για τον Λιαση,που είχε τα μούτρα να εμφανισθει χτες 5/9 στο στρατόπεδο!Αυτος ο Λιανης. Και ο Εστες εκ Κελλης έδιωξαν το πεδίο βολής και τελικά τον στρατό απο το στρατόπεδο!Τωρα αν βάλουμε και την αδράνεια του δημάρχου,η οποία ήταν τεράστια και εξαπατικη,έδωσαν στο ΑΜΥΝΤΑΙΟ την χαριστική βολή!Τωρα Ολα θα Ειναι κατα την γνώμη τους καλύτερα,διότι θα Ειναι ποιο λίγα τα προβλήματα!

      Διαγραφή
    2. κι ο Αντωνιάδης ήρθε μας τράβηξε μια συμπαράσταση και έφυγε αλλά κι αυτός ψήφισε τότε να φύγει το πεδίο βολής
      και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα κι αυτός

      Διαγραφή
  4. Ρε συ ψάχνω ευκαιρία.
    Να πηγαίνω κάθε καλοκαίρι Πρέσπες και το χειμώνα στην Αθήνα και που και που Θεσ/νίκη.
    Γίνεται να με συνδράμει ο Δήμος Αμυνταίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.