Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αμύνταιο: «Συντηρητές μνήμης - ιστορίες από την ιστορία μιας πολίχνης»…



  Ο συλλογικός τόμος υπό την επιμέλεια του Γιατρού – Καρδιολόγου, Νικήτα Κακκαβά με τίτλο «Συντηρητές μνήμης - ιστορίες από την ιστορία μιας πολίχνης», είναι πραγματικότητα!

  Πρόκειται για ένα βιβλίο με κείμενα βιωματικής νοσταλγίας για το παλιό Αμύνταιο, το Αμύνταιο των παιδικών χρόνων και της εφηβείας μας, τα οποία υπογράφουν αρκετοί Αμυνταιώτες (λ.χ. Άγγελος Ρακόπουλος, Βαγγέλης Νάστος, Θεοδόσης Νικολαϊδης, Θόδωρος Ρακόπουλος, Γιώργος Χρηστίδης, Γιάννης Ελευθεριάδης, Νικήτας Κακκαβάς, Βιβή Κοσκοσά, Γιώργος Λιάνης κ.ά.).  
  Μόλις εξασφαλιστεί όλο το απαιτούμενο ποσό από χορηγούς για την έκδοση, θα παρουσιαστεί στο Αμύνταιο, πιθανότατα στις 21 Μαΐου.
ΥΓ. Ελπίζουμε στην μικρή βοήθεια του Δήμου Αμυνταίου για να γίνει η 1η έκδοση.


8 σχόλια:

  1. Ααααα μαλιστα...οι γνωστοι αγνωστοι!Αντε καλα ο γιατρος το ξερουμε το εχει το κολλημα,ισως και ο Ελευθεριαδης.Τον γιο του γιατρου(τον ανερχομενο Καβαφη) και κυριως τον λεβεντη τον Ναστο που τους πατε??Να μας μιλησει ποιος και για τι??Για να ακουσω ποιος απο τους εν λογω κυριους πονεσε και πανω απ'ολα αγωνιστηκε γι'αυτη την πολη περα απο τα προγονοπληκτα αρθρα του κ.Ρακοπουλου??Θελω εναν πουν να εχυσε εστω και ενα δακρυ οταν ειδε την ψυχη αυτης της πολιτειας να καταρρεει ή εστω εναν που να στοχευει στην αναγεννηση της περα απο το να αναλογιζεται τα περασμενα μεγαλεια της!Μαλλον κανεις γι'αυτο αρκουμαστε στην απλη καταγραφη που ειναι και οτι πιο ευκολο...ετσι για να 'χουμε να θυμομαστε τωρα που επιασε η κριση και δεν εχουμε λεφτα για χορους και πανηγυρια.Ως τωρα,κανεις,ουτε κουβεντα.Τα ευσημα θα απονεμηθουν σε αυτον που θα αγωνιστει και θα πεισει και τους αλλους για να επιστρεψει το Αμυνταιο σε εποψες ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ δοξας.Για να σας προλαβω,δε σταζω ουτε χολη και δεν ειμαι ουτε προκατειλημενος αλλα κοβω το λαιμο μου για το περιεχομενο του βιβλιου,οσο για τους στοχους του....ανυπαρκτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο το εξωφυλλο τα καταλαβες ολα; καθολου προκατειλημενος δεν εισαι, προς Θεου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο σε ολους! Επιτελους ενα βιβλιο για τον αγαπημενο μας τοπο. Μην αρχισετε να μαλωνετε για ιωσηφιδηδες και θεοδωριδηδες και τωρα, να χαρειτε οτι αγαπατε. Γιατι να μη στηριξουμε κατι αξιολογο που γινεται για τον αγαπημενο μας τοπο; Οσο για τον πρωτο που σχολιαζει θα ηθελα να του πω πως αν ηταν καποιοι στους οποιους δεν πρεπει να αναφερθει κανεις ειναι τα 2 παιδια μας. Τι τοσο κακο εχουν κανει και τους απαξιωνεις; εχουν διαφημισει τον τοπο ηδη απο τα 30 τους περισσοτερο απο οσο θα τον διαφημισεις εσυ στη ζωη σου. Αν ειναι δυνατον, παντα να ψαχνουμε κατι κακο να πουμε τι μιζερια ειναι αυτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΝΙΚΗΤΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΜΟ...
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΜΥΝΤΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΥΛΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η στεγη ολα θα τα κανει και απο πανω θα κατσει.δεν θελει στηριξη στην παρουσιαση θελει χρηματοδοτηση το βιβλιο για να εκδοθει.μαλλον θα τα δωσει ο προεδρος της στεγης και εσυ αμυντιωτισσα που σας περισευουν(χα χα χα) ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΗΤΑ!!!! ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα ποιος είσακαι τι παραπάνω προσφέρεις εσύ σε αυτόν το τόπο για να ξέρω και να σε κρίνω. Αν είναι Τοσο αξιόλογο, πες το και σε μας να βοηθήσουμε. Αν ειναι απλά κριτική,κάνε και καμμιά πρόταση, αν δεν είναι τίποτα από τα τα δύο τότε καλα είναι να εξομοληγηθεις άγιες μέρες πού έρχονται. Μπράβο σε όλους που συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια. Γιατρέ ιδιαίτερα συγχαρητήρια σε εσένα.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμε του 1ου σχολιού ηρέμησε λίγο, ένα απλό βιβλίο είναι όπου γράφουμε κάτι για τον γενέθλιο τόπο μας (και έμας το Αμύνταιο γενέτειρα μας είναι και ελπίζω να μας επιτρέπεις να αισθανόμαστε και εμείς κάτι για το μέρος όπου μεγαλώσαμε). Τα άλλα τα "μεγαλεπήβολα" τα αφήνουμε σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.