Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σχέδιο εξόντωσης της Δυτικής Μακεδονίας από τον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας…



Με βάση το προτεινόμενο οργανόγραμμα του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, καταργείται η Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας!!!
Το… «πάρε ότι θέλεις παλιατζή» της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει…

  Το προς προώθηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, με το οποίο συγχωνεύεται η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Δυτικής Μακεδονίας στην ΠΥΤ Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα, συρρικνώνει τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες και υποβαθμίζει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για μία ακόμη φορά και ως τουριστικό προϊόν.
  Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, που φιλοξενείται στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, αδειοδοτεί και ελέγχει τις τουριστικές επιχειρήσεις, παρέχοντας άμεση εξυπηρέτηση στον πολίτη-επενδυτή-επιχειρηματία για θέματα που τον απασχολούν.
  Παράλληλα, μέσω στοχευμένων ενεργειών της υπηρεσίας μας, προβάλλεται  η Δυτική Μακεδονία ως ανερχόμενος τουριστικός προορισμός τόσο στο εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο  (Βαλκάνια, Βέλγιο, Ολλανδία). Έχουν ήδη δρομολογηθεί συνεργασίες με Τουριστικούς Πράκτορες από την Κύπρο, την Τουρκία, την Ουκρανία και τη Ρωσία.
  Διεκδικούμε την παραμονή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία, διότι η κατάργησή της θα επιφέρει την εξαφάνιση της Δυτικής Μακεδονίας από τον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας, τη μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για δράσεις τουρισμού, την εκμηδένιση των δυνατοτήτων ανάδειξης της περιοχής μέσω συντονισμένων δράσεων, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων της περιοχής.

4 σχόλια:

  1. Στα καινούρια ΕΣΠΑ στη σελίδα γυναικεία επιχειρηματικότητα η επιδότηση του 100% δεν αφορά τις γυναίκες της ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Στα προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ με τις σοβαρές επιδοτήσεις δεν περιλαμβάνονται οι άνεργοι της ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης δεν περιέχονται τα χωράφια της ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Γιατί εμείς να είμαστε εντός συνόρων της Ελλάδας? Γιατί να στηρίζουμε τις στείρες πολιτικές τους? Το μετέωρο βήμα του πελαργού ίσως πρέπει να πάψει να είναι μετέωρο και να αναζητήσουμε αλλού αυτό που αρνούνται να μας δώσουν αν και το δικαιούμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΕΟΤ Δυτ. Μακεδονίας, για εμας τους επαγγελματίες του Τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του καλλικρατικού πλέον Δήμου Αμυνταίου, αποτελεί μία κρατική υπηρεσία που δείχνει ιδιαίτερη κατανόηση και λειτουργεί πάντα προς όφελος μας, παρουσιάζοντας μας ταυτόχρονα ένα ανθρώπινο πρόσωπο, στελεχωμένη με ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Θα είναι κρίμα και κατάφορη αδικία προς το μέλλον αυτού του τόπου, πέρα όλων των άλλων ΚΑΙ η κατάργηση, συγχώνευση της υπηρεσίας και μεταφορά της στα Ιωάννινα. Ως επαγγελματίες για εφορία, ΙΚΑ και ΤΕΒΕ, θα πρέπει να πηγαίνουμε Φλώρινα, για ΕΟΤ ακόμα πιο μακρυά στα Ιωάννινα. Η ΔΕΗ και ΟΤΕ, έχουν σταματήσει προ πολλού. Τελικά με τι θα αξίζει στο μέλλον να ασχοληθεί κανείς; κ. Δήμαρχε Αμυνταίου περιμένουμε και τις δικές σας ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά όλα φίλε μου έφυγαν αμαχητί.Όσο καιο να ψάχνονται τώρα στον δήμο,δήμαρχος και οι υπόλοιποι είναι αργά.Σε λίγο δεν θα μας παίρνουν ούτε τα κρασιά,ούτε τα τσίπουρα,διότι θα τα θεωρούν δηλητηριασμένα από τα βιομηχανικά απόβλητα που ρίχνουν στον ξεροπόταμο και με τον ασβέστη που πέφτει από πάνω.Τα γύρω αμπέλια και τα δέντρα είναι άσπρα από τον ασβέστη.Για ποιό τουρισμό μιλάμε?Όσο για τους αρμόδιους,θέλουν και κοιμούνται.Κόρακας,κοράκου μάτι δεν βγάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.