Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΑΜΥΝΤΑΣ Αμυνταίου: Πρώτες, χαλαρά…



  Η Γυναικεία ομάδα του ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου, αντιμετωπίζοντας στο γήπεδο του μια ψυχωμένη και πολλά υποσχόμενη Καστοριά, απέδειξε ότι διαθέτη «μέταλλο νικητή», καθώς μετά από μια αμφίρροπη αναμέτρηση κατάφερε να επικρατήσει με 25-24, αποτέλεσμα που του εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό την πρωτιά στον 2ο όμιλο της Α2 και κατ’ επέκταση την συμμετοχή του στον αγώνα μπαράζ ανόδου για την Α1.

  Σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση, με κύριο χαρακτηριστικό της, τις  δυνατές μονομαχίες σε επίθεση και άμυνα, οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου με την βοήθεια των φιλάθλων τους, που για μια ακόμη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κερκίδες του ΔΑΚ, κατάφεραν να λυγίσουν την σθεναρή αντίσταση των Καστοριανών, στηριζόμενες στην καλή απόδοση των Κόρρα, Τσιομπάνου (12γκ.) αλλά και στα καθοριστικά τέρματα που πέτυχε η Μπάντη (3γκ.) στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα.
  Οι γηπεδούχες  με εξαίρεση  τα πρώτα 5λεπτά, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού  και με πρωταγωνίστρια την Πανδώρα, που ήταν ανίκητη κάτω από την εστία, έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα 3 τερμάτων 10-7.
  Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Αμύντα να διατηρεί ισχνό προβάδισμα 3 τερμάτων μέχρι το 45λεπτό του αγώνα (17-14). Από εκείνο το χρονικό σημείο, η ομάδα του Ηλία Ταρε πέρασε στην αντεπίθεση, με βασικούς συντελεστές τις Γκάτζιου (8γκ) και Ζυγουρα Α. (7γκ) καθώς και τα αποδοτικά ατομικά μαρκαρίσματα σε Σκόνδρα Τζ. και Τσιομπάνου, έφεραν το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία (18-18), 10λεπτά πριν τη λήξη.
  Οι παίκτριες του Αμύντα δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και μετά το ταιμ-αουτ που κάλεσε ο Νίκος Γιώσκος, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και πήραν εκ νέου προβάδισμα  3ων τερμάτων,  2 λεπτά πριν το φινάλε.
  Η Καστοριά μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα  ψαλίδισε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (25-24), αλλά τα χρονικά περιθώρια είχαν ήδη εξαντληθεί.
Διαιτητές: Μπουγιάκας Γ. – Μαυρίδης Δ.
Δεκάλεπτα: 4-2, 7-3, 10-7 (ημχ), 15-12, 18-18, 25-24.
Αμύντας Αμυνταίου (Ν.Γιώσκος): Κόρρα (τφ), Γιαπουντζή (τφ), Μπάντη 3, Παπαβασιλείου 1, Σκόδρα Τζ. 3, Σκόδρα Τ. 2, Ρακοπούλου 1, Τσιομπάνου 12, Τσένκο 2, Γεωργιάδου 1, Γαλμπάδη, Ηλιάδου, Πάνου.
Δίλεπτες Αποβολές: 4          Πέναλτι: 3/4
Α.Ο.Α Καστοριάς (Η. Ταρες): Δέλλα, Τολιοπούλου , Ζύγουρα Α. 7, Ζύγουρα Ι. 1, Τζιφονώτα 1, Λάζου, Γκάτζιου 8, Παρασκευαϊδου 3, Παπαβασιλείου 4, Πόπη, Σαββοπούλου, Κυβεντίδου.
Δίλεπτες Αποβολές: Πέναλτι: 3/4

1 σχόλιο:

  1. μπραβο στα κοριτσια μας,χρονια ειχα να παω στο γηπεδο γιατι δεν με ευχαριστουσε το καταντημα του χαντ μπολ του ΑΜΥΝΤΑ,ακουγα οτι κατι γινεται απο περυσι στην ομαδα και αποφασξσα να παω.Τελικα μου αρεσε,μου θυμξσε τις παλιες καλες εποχες.Κοσμος στο γηπεδο ,ντερπυ το παιχνιδι,ολα καλα, πρωτ6η και με διαφορα 6 βαθμων η ομαδα,φαινεται τελικα οσο και να μην αρεσει αυτο σε μερικους οτι ο Γιωσκος ειναι γατος και αυτη η ομαδα ειναι δουλεια δικια του αλλα ειναι πολυ νευρικος,αν ειχε λιγοτερα νευρα θα ηταν τελειος.Αξιζει να βοηθησουμε ολοι αυτην την προσπαθεια που κανει η επιτροπη του χαντ μπολ.
    πρωην αθλητης του χαντ μπολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.