Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μπλόκο στις υπογραφές δημάρχων για απευθείας προμήθειες…

Κρίμαςςς…

  Ο Ενιαίος Κανονισμός Προμηθειών ΟΤΑ (ΕΚΠΟΤΑ) λέει πως στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ή στην απευθείας ανάθεση προμήθειας, «αρμόδιος», αυτός που βάζει την υπογραφή του δηλαδή, είναι ο δήμαρχος για προμήθειες μέχρι 15.000 ευρώ (ή ο περιφερειάρχης για προμήθειες μέχρι 20.000) ή το δημοτικό συμβούλιο (ή περιφερειακό συμβούλιο). Το VII τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όμως, με τη με αριθμό 178/2012 Πράξη του λέει άλλα: πως πρέπει να έχει την «υπογραφή» του δημοτικού συμβουλίου, εκτός και εάν έχει χαρακτηριστεί η προμήθεια ως επείγουσα, οπότε μπορεί να έχει την «υπογραφή» της οικονομικής επιτροπής.

 Αποτέλεσμα; Όπως λέει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο οποίος και γνωστοποιεί με επιστολή του τη συγκεκριμένη νομολογία που έρχεται σε αντίθεση με το ισχύον νομικό πλαίσιο, στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη: να «έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δήμους και καθυστερήσεις στη διενέργεια προμηθειών».

4 σχόλια:

  1. κριμαςςς δεν λέει τίποτα.
    Πως θα διοικεί τώρα ο Ιωακείμ που θα του απαγορεύσουν τις απευθείας αναθέσεις;;; Του δένουν τα χέρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α γι αυτό άκουγα κλάματα στο δημαρχείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρός ήταν,μήπως για αυτόν τον λόγω έβγαλε από αντιδήμαχρο τον κ.Στάθη?Φτάνει έφαγε από την ανακαίνηση του δήμου!Τώρα τι θυα κάνεις Μάκη?Πρόλαβες όμως και άλλαξες τα κουφώματα του παλαιού 1ου δημοτικού σχολείου,)(ξέρεις τον προμηθευτεί),πέρασες πολλά,αλλά φτάνει έως εδώ!Να δούμε πως θα πληρωθούνε όλα αυτά τα απευθείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ Θ ερθει κανενας επιθεωρητής στο δήμο Aμυνταίου, θα γελάσει ή θα κλάψει και ο κάσθε πικραμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.