Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Με αφορμή τον αγώνα ΧΑΝΤΜΠΟΛ, ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου και Μ.Π.Σ. Φιλώτα…



Σκέψεις, προτάσεις και συμπεράσματα…

Αδέλφια, πατριώτες, κουμπάροι(!) κλπ συγγενείς, ένας αγώνας ήτονε και πάει!

  Λαμβάνουμε, στην κυριολεξία, δεκάδες μηνύματα αναγνωστών και είμαστε υποχρεωμένοι -απ’ τον άγραφο νόμο- να τοποθετηθούμε ως διαχειριστές και συντάκτες της ΕΠΩΝΥΜΗΣ ηλεκτρονικής και έντυπης εφημερίδας ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ*.

  Το θέμα δεν είναι άλλο, από αυτό του αγώνα ΧΑΝΤΜΠΟΛ Γυναικών μεταξύ των δύο –κατά κανόνα και ιστορία- πολυβραβευμένων και αναπτυσσόμενων Συλλόγων της Μακεδονίας που εδρεύουν στο Δήμο Αμυνταίου, του Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ και Μ.Π.Σ. Φιλώτα.

  Το Σάββατο 19 Γενάρη λοιπόν, αναμετρήθηκαν οι δυο αυτές ομάδες του Δήμου μας, που είναι απ’ τους πρωταγωνιστές των τελευταίων ετών στα δρώμενα της Χειροσφαίρισης, πανελλαδικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων των φίλων του αθλήματος από πολλές περιοχές της χώρας... 

  Η ιστορία και οι διακρίσεις, είναι υπέρ του ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου, Συλλόγου που καθιέρωσε το άθλημα και «συντάραξε» το πανελλήνιο με τις αθλητικές επιδόσεις, διαχρονικά, των αθλητών της σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

  Στην πορεία, η νεολαία του Φιλώτα με τις φιλότιμες προσπάθειες παραγόντων και επαγγελματιών της περιοχής που «επένδυσαν» στην δημιουργία και πορεία μιας αντίστοιχης, ανταγωνιστικής ομάδας, απέδωσε καρπούς.  

  Μάλιστα, κατόρθωσε να δημιουργήσει αξιόλογες ομάδες, οι οποίες διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες στα αθλητικά δρώμενα της (έως τώρα ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ) Ελλάδας.

  Ο πρόσφατος αγώνας των δύο «αδελφών» Σωματείων, ανέδειξε νικητή τον ΑΜΥΝΤΑ με το ευρύ σκορ της …διπλάσιας διαφοράς τερμάτων (20 – 10). Αυτό, για εμάς, δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, από την νίκη της ομάδας που διέθετε το πιο πλήρη και αξιόμαχο σύνολο, που διέθετε ψυχολογικά και αγωνιστικά την «στόφα του νικητή» για τον συγκεκριμένο αγώνα!

  Και το λέμε αυτό, γιατί, σε μια τέτοια αναμέτρηση δεν παίζει ρόλο η έδρα, ούτε το ρόστερ, ούτε η βαθμολογική διαφορά, αλλά η ψυχολογία των ομάδων. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η έως τώρα ιστορία.

  Και στην «μάχη αυτή» της ψυχολογίας και της τακτικής, κέρδισε ο ΑΜΥΝΤΑΣ, με «στρατηγό» τον έμπειρο και πολυνίκη, Νίκο Γιώσκο και έχασε ο Φιλώτας των Δημήτρη Κούπα και Θεανώς Λιότσκα, δύο φιλότιμων και εξ ίσου πολυνικών προπονητών.

  Συμπερασματικά λοιπόν, σε μια νίκη και σε μια ήττα έχουν μερίδιο όλοι! (Διοίκηση, προπονητές, αγωνιζόμενοι). Δεν φταίει ούτε η «κακία μας η μοίρα» ούτε «ο ΣΥΡΙΖΑ», ούτε οι …λακκούβες του Αμυνταίου! (γιατί κάποιοι κακοήθεις είπαν ότι η αποστολή του Φιλώτα ζαλίστηκε απ’ τα «κενά αέρος» που παρουσιάζουν οι δρόμοι της πόλης). Φανταζόμαστε ότι και στον Φιλώτα οι λακκούβες «πάνε σύννεφο»…

  Ήταν ένας αγώνας ψυχολογίας και κέρδισε ο ΑΜΥΝΤΑΣ που ήταν εμφανώς και αντικειμενικά καλύτερος, πιο ψύχραιμος, πιο αποτελεσματικός.

  Αυτό που μένει, είναι, ότι η νεολαία της περιοχής μας αξίζει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ προσοχής από τους εκάστοτε «άρχοντες»(!) του τόπου, που τουλάχιστον σε αναμετρήσεις τέτοιου πανελλήνιου βεληνεκούς πρέπει να …είναι παρόντες για να νοιώσουν στο πετσί τους τι εστί κρύο, αλλά και ευγενής άμιλλα μεταξύ συν-αθλητών που βιώνουν από κοινού, την αγωνία στον στίβο του αθλητισμού και του μέλλοντος των.

  Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες μας, αλλά και στους φιλάθλους που από κοινού χειροκρότησαν την προσπάθεια των αθλητριών των δύο Συλλόγων.





*  Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν μας αγγίζουν –για την ακρίβεια, μας ενδιαφέρουν στο απειροελάχιστο- σχόλια και κριτικές που αναρτώνται σε άλλες πηγές ενημέρωσης, επώνυμες ή ΑΝΩΝΥΜΕΣ. Ούτε μας ενδιαφέρει αν αυτές εξυπηρετούν συμφέροντα κάποιου ή κάποιων πολιτικών/άντηδων της περιοχής μας. Αυτό δεν μας αφορά –προς ώρας- τουλάχιστον! Γι' αυτό και δεν δημοσιεύουμε, (όποια δημοσιεύονται γίνονται με την προσοχή που απαιτείται), ορισμένα σχόλια που μας στέλνετε και που αφορούν αυτόν/ούς...

  Αρχή και κανόνας μας, έξι χρόνια τώρα, είναι ότι ο ρόλος των ΜΜΕ –πανελλαδικών αλλά και περιφερειακών- είναι να αποδίδει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», να ΕΛΕΓΧΕΙ και όχι να ΥΠΗΡΕΤΕΙ την εξουσία-!!! Οψόμεθα επί του θέματος…

5 σχόλια:

  1. Αν οι γυναίκες δεν καπνίζουν, τότε θα θέλουν να κάνουν ότι τους καπνίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, σας έλειψα;.. Όχι;.. Κρίμα!

    Τέλος πάντων , όλη τη βδομάδα έγινε ντόρος για το Αμύντας Φιλώτας, ενώ η αναμέτρηση των ανδρών πέρασε στα ψηλά …. Ε στα ψιλά με συγχωρείται, όχι άδικα καθώς το ανδρικό του Αμύντα με εξαίρεση 3-4 παίκτες , δεν αξίζει κ πολλά!

    Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το πρωί του Σαββάτου ξύπνησα και πήγα για καφέ Φλώρινα….. ωπα ωπα, μάλλον πήγα πολύ αρχή, μισό…… κατέβηκα στο γυμναστήριο για να δω τον αγώνα των γυναικών.

    Μεγάλη μου έκπληξη παρατήρησα, τη δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι του Αμύντα για να προβάλλουν τους χορηγούς τους, με λογότυπα στους τοίχους, στο παρκέ, ηχητική εκφώνηση, ηλεκτρονικό τύπο, πραγματικά πολύ καλή δουλειά.

    Αλλά ας πάμε στον αγώνα……..Πραγματικά η Θεανώ και ο Δημητράκης κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου (δικαιολογημένα τους τα έψαλε ο Βακάλης), δεν μπορεί όλες οι ομάδες , μα όλες , να βγάζουν μαν του μαν τη Ρουμάνα από τη αρχή, και αυτοί να τον παίζουν άνετοι με 5-1 άμυνα λες και έχουν παίκτριες επιπέδου Α1 (όχι ότι και εκεί είναι πολύ καλύτερα, αλλά λέμε).

    Αν λοιπόν έβγαζαν από την αρχή μαν το μαν τη Ρουμάνα, θα δυσκόλευαν παρά πολύ το γύρισμα της μπάλας του Αμύντα, καθώς ο Γιώσκος έκανε το λάθος να βάλει την Τζούλια εξτρέμ και έτσι η Μπάντη και η ξανθιά το ιντερ σίγουρα θα έκαναν ένα κάρο λάθη.

    Βέβαια ο Γιώσκος κατάλαβε το λάθος του, και μετά από κάποια λεπτά έβαλε την Τζούλια στην περιφέρεια.

    Από κει και πέρα ο Αμύντας έδειξε ότι η επίθεση του βασίζεται σε 2 παίκτριες, στη Ρουμάνα και την Τζούλια. Ενώ στην Άμυνα μπορώ να πω ότι όλες ακόμα και οι μεγαλύτερες σε ηλικία ρίχνουν πολύ ξύλο και παίζουν αρκετά καλά.

    Φυσικά μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Κορρα, μάλλον ο Βακάλης θα πρέπει να την ξανακαλέσει σε καμιά προεπιλογή, έδειξε ότι είναι σε φόρμα, έβγαλε συνεχόμενα πέναλτι, εξουδετέρωσε 3 αιφνιδιασμούς και έκοψε τα πόδια των παικτριών του Φιλώτα, που έβλεπαν στην κυριολεξία την εστία του Αμύντα σαν ποντικότρυπα,

    ΡΕ πρόεδρε 2 γκολ σε 30λεπτά παιχνιδιού, δηλαδή 1 γκολ το 15λ , καλά με τον Αμύντα παίζατε ή με την Εθνική Σερβίας!!! (υπονοούμενο η εθνική Σερβίας) .

    Η Τσουτσουλάκη δεν μπορούσε να πάρει τις μπαλιές που ήθελε, η Νατάσα δεν μπόρεσε να βοηθήσει όπως ήθελε , καθώς ο Γιωσκος την έβγαλε ,σωστά, μαν του μαν και έτσι η επίθεση του Φιλώτα περιορίστηκε στις προσπάθειες των υπολοίπων παικτριών του, που πραγματικά δεν το μυρίζουν καθόλου το μπαλάκι.

    Ρε Θεανέ, εκείνη την Γκατσιου, τι την βάζεις περιφέρεια, όλο βήματα έκανε ή λάθος επιλογές, άσε που υστερεί πολύ σε δύναμη, που να διεισδύσει μέσα, πλάκα μας κάνεις;

    Αλλά να πούμε την αλήθεια ο Φιλώτας έχει καλύτερο υλικό στις νεαρές ηλικίες σε σχέση με τον Αμύντα, γι αυτό ο Νίκος έβαλε τις μικρές στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.

    Ρε Vodafone, δηλαδή άμα της έβαζες 5λ νωρίτερα θα σου χαλούσαν τη μαγιά;….πρόσεξε τα ηλικιακά σου γιατί σε βλέπω να γίνεσαι επαίτης (αθλητριών)

    Τέλος πάντων ,ο Αμύντας θα βγει άνετα πρώτος στην κατηγορία, αλλά σίγουρα μ αυτή την ομάδα θα βγει τελευταίος στην Α1, αν τελικώς ανέβει.

    Μοναδική λύση η ενσωμάτωση 2-3 αθλητριών του Φιλώτα στον Αμύντα…. εκτός και αν υπάρχουν τα λεφτά για μεταγραφές,……ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

    Α να μην ξεχάσω να πω ότι είχε πολύ κόσμο στο γήπεδο , επιβεβαιώνοντας το ρητό το νινί σέρνει καράβι!

    Φεύγω θεσ/νίκη

    ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΡΟΥΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά το τέλος του παιχνιδιού αποφάσισα να δω και τον αγώνα των ανδρών, είχα να τα δω τα παλικάρια, από πέρυσι , στο παιχνίδι με την Καστοριά….ΚΑΛΟ ΜΑΤΣ!!!

    Και ενώ περίμενα ο ΑΜΥΝΤΑΣ να κάνει πλάκα απέναντι στα ρετάλια της Φλώρινας, το παιχνίδι πήγε στο γκολ!!!!!!!!!!!!

    Έλεος, ο καλός ο παίκτης δεν ξεχωρίζει μόνο στα δύσκολα , αλλά και σε παιχνίδια θεωρητικά εύκολα όπως αυτό.

    Η Φλώρινα έκανε κάτι σουτ, φαρου εστ, τα οποία λόγω της απειρίας του μικρού τερματοφύλακα του Αμύντα κατέληγαν στα δίχτυα, όχι όμως ότι έπαιζε και άμυνα ο Αμύντας!!!

    Αλλά εκεί που πραγματικά τα χασα ήταν η επίθεση του Αμύντα……Μπεκερίδη οι παίκτες σου δεν ξέρουν να σουτάρουν από την περιφέρεια, μόνο όταν βρεθούν φάτσα με το τερματοφύλακα;

    Καλά από αλχημείες άλλο τίποτα, έξω Δημητρίου , Θεοχαρίδης και ο Γιατρός…… αλλά και οι υπόλοιποι απέδειξαν ότι είναι πολύ λίγοι σαν παίκτες!

    Τελικά στο τελευταίο δεκάλεπτο με την είσοδο και των τριών ο Αμύντας πήρε μπρός, ο Θεοχαρίδης έβγαζε τα έντερα του, Δημητρίου και Γιατρός αν δεν έκαναν το σουτ έβγαζαν τους υπόλοιπους σε πλεονεκτική θέση και έτσι κέρδισαν με κόπο και βασάνων, τη νεοσύστατη ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου, Αμήν!

    Κλείνοντας μεγάλη εντύπωση μου έκανε η παρουσία του Κωνσταντίνου, που κατέβηκε μετά από τόσα χρόνια να δει κ πάλι τον Αμύντα, τελικά ίσως να υπάρχει ελπίδα γι αυτό τον σύλλογο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Φευγω θες/νίκη………

    ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΡΟΥΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιο το αρθρο σας, και μακαρι καπως ετσι να δουν τον αγωνα ολα τα παιδια (ιδιως) που ασχολουνται με τον αλητισμο. Μενω σε αυτο "ηταν ενας αγωνας και παει"..... Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.