Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Λιάνης σε Βενιζέλο: «Ρίξε στην πυρά τον Παπανδρέου»…



Κόλαφος κατά του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης κατά την συνάντηση του με τον Ε. Βενιζέλο.
  Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Φλώρινας, Γιώργος Λιάνης, ήταν από τους πρώτους που είχαν αντιταχθεί στην προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και δεν κρύβει την απέχθεια του για τον «εμπνευστή» της, όπως αποκαλύπτουν και τα «Επίκαιρα» και ο Β. Γιακουμής.

  Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάνης ζήτησε από τον Βενιζέλο να ρίξει τον Παπανδρέου στην πυρά του ΔΝΤ, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι «ο Ρουμελιώτης δεν έχει δίκιο σε αυτά που λέει», μάλλον υποτονικά.
  Ο Λιάνης συνέχισε δριμύτερος καταλογίζοντας ηθική αυτουργία στον τ. πρωθυπουργό, ενώ υπενθύμισε στον Ε. Βενιζέλο ότι ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία του Παπανδρέου. 
  Από τα πυρά του Γιώργου Λιάνη δεν γλίτωσαν ούτε οι πρώην «κηπουροί», αφού σύμφωνα με τον τέως βουλευτή, «ορισμένοι εκ των υπουργών του Γιώργου θα έπρεπε ήδη να ήταν φυλακή»!
  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άκουγε σκεπτικός. Δεν μπορεί όμως να σπάσει τις δεσμεύσεις του, ακόμα και αν τον βολεύει πολιτικά…

10 σχόλια:

  1. Ο αξιότιμος πρώην βουλευτής του νομού μας και διατελέσας και υφυπουργός, ο άνθρωπος που ανάστησε τη μισοκοιμισμένη ακριτική Φλώρινα , κύριος Γιώργος Λιάνης, κάνει λάθος.

    Δ. Μιχαήλ Αμύνταιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσα χρόνια που ήταν ο κ.Λιάνης,ο οποίος διετέλεσε και υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,ακόμη και με τον κ.Παπανδρέου?Που πήγαν τα χρήματα που έδινε σε συλλόγους και κλειστά γυμναστήρια?Έκανε πολιτική με τα χρήματα που έδιναν οι Ευρωπαίου για να αναπτυχθεί η Ελλάδα και ο Έλληνας!Και όλα αυτά με την αναχή των πρώην πρωθυπουργών που τον έκαναν υπουργό!Μήπως τα λέει όλα αυτά για να πάρει κάπποιο άλλο θώκο?Κάποιο θώκο π.χ. δημάρχου Αμυνταίου?Ακούγεται και αυτό.Η απάντηση είναι "ας το τολμήσει"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝ ΑΙ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ,ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΤΟΥ Η ΖΩΗ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΗΘΙΚΗ. ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΘΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΑΛΛΑΤΟΝ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΜΑΚΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ,ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΛΕΩ ΞΑΔΕΛΦΗΣ. ΕΤΣΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ ΔΥΔΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμη και αν ισχύουν τα παραπάνω είστε αχάριστοι γιατί από τον Λιάνη φάγατε όλοι οι Πασόκοι και οι Νεοδημοκράτες. Όταν έπρεπε να αντιταχθεί με το κόμμα του είχε το σθένος να το κάνει. Οι τοπικοί εδώ τί έκαναν? Άρχισαν να συσκέπτονται για το που θα ... κολλήσουν σαν βδέλες για να αφαιμάξουν και άλλο το κρατικό κουρβανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τοπικοί εδώ, που πολύ σωστά λες γλύφουν την ποδιά του ΣΥΡΙΖΑ, σαν τις εταίρες που οσμίζονται τους άντρες έχοντες βαρύ πορτοφόλι ή άλλως, έλκονται όπως τα κουνούπια από το φως τη νύκτα.
      Πάντα έτσι δε γίνεται;
      Όχι όμως και ο Θεοδωρίδης όπως ψευδώς λέγεται.Ο Θεοδωρίδης το τίμησε και με το παραπάνω το ΠΑΣΟΚ, που μέσα από αυτό άλλωστε αναδείχτηκε.
      Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους!

      Διαγραφή
    2. ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕ, Ο ΡΙΨΑΣΠΙΣ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΣΕ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΕ. ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΔΙΑΣΠΑΘΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΟΥΣΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ. ΑΙΔΩΣ ΝΑΡΚΙΣΣΕ.......... ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΙΟΣ

      Διαγραφή
    3. Δε σου φταίει ο Λιάνης. Τα λαμόγια της εδώ τοπικής σου φταίνε και τα αχάριστα γαϊδούρια που τακτοποίησες και σε πουλήσανε. Ο ΤΗΕΟ σε υπέσκαπτε και οι συν αυτώ. Τους χαλούσες την σούπα. Έχεις άδικο για τον Λιάνη. Θάρρος γνώμης λέγεται αυτό και προσωπικό ήθος. ¨Εφυγε από το μαντρί. Δεν είναι το πιόνι κανενός πόσο μάλλον ενός κόμματος. Άλλωστε ο Λιάνης ανήκε στο αριστερό μέρος του ΠΑΣΟΚ και τώρα πια που χιτλέρεψε δε χωράει εκεί.

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα φίλε 7:33μ.μ.
      Την εποχή εκείνη, κατά την οποία δηλαδή έχασε τις εκλογές, ο κύριος Γιάννης Στάιος, το ΠΑΣΟΚ κλυδωνιζόταν από το σκάνδαλο Κοσκοτά, εξαιτίας του οποίου -και όχι μόνον- έχασε το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές του Ιουνίου. Το κλίμα, φυσικό και επόμενο, ήταν αρνητικό για κάθε υποψήφιο πολιτευτή που κατέβαινε με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ. θυμήσου επίσης πως ο κύριος Γιάννης Στάιος, ήταν ο πρώτος δήμαρχος, που δεν ήταν δεξιός σε έναν καταδυναστευμένο τόπο από τη δεξιά.

      Αν και τριαντατεσσάρων ετών θυμούμαι πολύ καλά τα γεγονότα.
      Όσον αφορά τα περί του κυρίου Θεοδωρίδη, γιατί δε διερωτάσαι, γιατί δεν τον στήριξε ο νεοεκλεγείς κύριος Γιώργος Λιάνης, ο οποίος θριάμβευσε, μόλις το προηγούμενο έτος.
      Για όλα τα δεινά τούτου του έρμου τόπου δε φταίει ο κύριος Θεοδωρίδης.
      Φταις κι εσύ, φταίω και 'γω, καλόν είναι να κάνομε και την αυτοκριτική μας.

      Δ. Μιχαήλ, Αμύνταιο.

      Διαγραφή
  5. 8.52 m.m.Εχεις απόλυτο δικαιο για όλους αυτούς που φάγανε και είμαστε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε πολύ καλά, αλλά όσον αφορά γι' αυτόν από τον οποίον φάγανε έκανε τον ήρωα της εξόδου στο τέλος της καριέρας του , στα γεράματα δηλαδή, φαντάζεσαι να είχε την ίδια στάση ,αν ήταν νεώτερος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγ'ω θα σταθώ στην τελευταία φράση του κειμένου:
    "Δεν μπορεί όμως να σπάσει τις δεσμεύσεις του, ακόμα και αν τον βολεύει πολιτικά…"

    Μα καλά, ποιός μάλαξ έγραψε αυτήν την φράση;
    Δεν γνωρίζει ότι ο Βενιζέλος άλλα λέει το πρωί και άλλα κάνει το μεσημέρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.