Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Ένα βήμα μπροστά»…



  Ο Γιάννης Μπουτάρης, κάνει γιόγκα και χορεύει μπροστά στη κάμερα…
  Δέκα εβδομάδες από την καθημερινή ζωή του Γιάννη Μπουτάρη καταγράφονται σε ντοκιμαντέρ, αποκαλύπτοντας την ξεχωριστή προσωπικότητα του δημάρχου της Θεσσαλονίκης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
  Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ –το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη ως τις 25 Νοεμβρίου- περιλαμβάνεται το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθυρίδη «Ένα βήμα μπροστά», που παρακολούθησε κατά πόδας τον Γιάννη Μπουτάρη στην προεκλογική περίοδο του 2010 για τις δημοτικές εκλογές.
  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η καταγραφή της καθημερινότητας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, αφού το πρόγραμμά του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γιόγκα, χορό και εκκλησιασμό.
  Σύμφωνα με σημείωμα της παραγωγής του «Ενα βήμα μπροστά», «προβάλλοντας μια προσωπική ιστορία στο κοινωνικό της ανάλογο, η ταινία αναζητά τη συνάφεια εννοιών όπως αδιέξοδο, κρίση, εξάρτηση, εκλογές, απόφαση, απεξάρτηση.
  Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει το ντοκιμαντέρ τον Μάρτιο του 2013, ενώ τον Μάιο θα προβληθεί στο γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μια ημέρα για την Ελλάδα – Une journée en Grèce».


14 σχόλια:

  1. Ναι να μην το χασουμε.
    Αφου μας εχει κανει ρεζιλι σε ολη την Ελλαδα, να γινουμε ρεζιλι τωρα και στην Ευρώπη!
    Εχει ξεφτιλίσει το Νυμφαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγά ρε φίλε! Ο κυρ Γιάννης σε ρεζίλεψε, τα λαμόγια που μας κοροιδεύουν και μαζευουν τα ψιφουλακια μας κάθε φορά δεν σε ρεζιλεύουν. Το Νυμφαίο, ο Αρκτούρος είναι αυτό που είναι χάρη στον Μπουτάρη, και εννοώ τον κυρ Γιάννη,να μην παει το μυαλό σου αλλού.

      Διαγραφή
    2. Ολοι μας κανουν ρεζιλι. απλα με τον Μπουταρη, γιναμε πανελλαδικως ρεζιλι.

      Οσο για τον πρωην προεδρο Μπουταρη (μιας και σε αυτον μαλλον αναφερεσε) λαμογιο ειναι, οπως ηταν και ολοι οι προηγουμενοι, οπως θα ειναι ολοι οι επομενοι. οποτε δεν διαφωνουμε

      Διαγραφή
    3. Τατσιόπουλος που του χρειάζεται!

      Διαγραφή
  2. Τα σκουπίδια κάνουν βόλτα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης....Ιδιαίτερα σήμερα με την βροχή που πέφτει στην πόλη γίνεται "της κακομοίρας".Μήπως να αφήναμε τις πνευματικές μας ανησυχίεςκαι να ασχοληθούμε με τα απλά ταπεινά προβληματάκια των πολιτών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς εσείς που κατηγορείτε τον Γιάννη Μπουτάρη (Δήμαρχο Θεσσαλονίκης)και τον Γεώργιο Μπουτάρη (πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Νυμφαίου έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον εαυτό σας. Άντε να πάτε σε κανέναν καλό γιατρό να εξεταστείτε και να πάρετε την κατάλληλη αγωγή μπας και συνέλθετε και βγείτε από τον βαθύ λήθαργο, την ζήλια και την μιζέρια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανώς εσύ είσαι από τους επιδοτούμενους!!!
      Και σε παρακαλώ μην κάνεις σύγκριση μεταξύ πρώην κοινοτάρχη και του κυρ Γιάννη. Είναι το λιγότερο προσβλητικό για τον δήμαρχο

      Διαγραφή
  4. Μάλλον κάνεις μεγάλο λάθος το να γράφεις και να πιστεύεις ότι είμαι από τους επιδοτούμενους. Είμαι σίγουρος ότι απευθύνεσαι στον εαυτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε. Συμφωνώ απόλυτα με την θέση σου. Επιδοτούμενος δεν είναι ο πρώην Πρόεδρος. Ο έχων τη μύγα μυγιάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ρόλος του κυρ Γιάννη στο Νυμφαίον και την ανάπτυξή του είναι γνωστός.
    Δεν είναι τόσο γνωστός ο ρόλος του στο κρασί της περιοχής.
    ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ το δικό του οινοποιείο (το δεύτερο που ιδρύθηκε στην περιοχή μετά της Ένωσης)
    Γιάννης Χατζής ξεκίνησε στα κρασιά σαν διευθυντής της ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ και μετά έκανε δικό του οινοποιείο
    Άγγελος Ιατρίδης του Κτήμα Άλφα οινολόγος που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Μπουτάρη
    Μπόσκος Χρήστος ξεκίνησε τη δουλειά στα κρασιά από τον Μπουτάρη
    Άρτεμη Τουλάκη οινολόγος που ξεκίνησε από τον Μπουτάρη (ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ)
    Όλοι αυτοί οι πολύ πετυχημένοι και με πολλά βραβεία στα κρασιά ξεκίνησαν από τον κυρ Γιάννη. Το σημαντικό είναι ότι τα βραβεία και οι διακρίσεις τους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα τιμούν τους ίδιους αλλα και την περιοχή του Αμυνταίου.
    Αν πας σε άλλο μέρος της Ελλάδας την περιοχή μας την ξέρουν από τον Αρκτρούρο, τα κρασιά και το κρύο. Μόνο το κρύο δεν επηρέασε ο κυρ Γιάννης.
    Ο Μπουτάρης έχει ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ στο Αμύνταιο.
    Για όσους τον κατηγορούν: η άγνοια είναι πλημμέλημα, η αγνωμοσύνη κακούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο κυρ Γιάννης είχε τον απόλυτο σεβασμό μας, πριν εμπλακεί με την πολιτική. Καλύτερα να έμενε στο αντικείμενο που ξέρει. Γιατί τώρα με αυτά που κάνει, δυσφημίζει και τον τόπο μας, και τον εαυτό του πρώτα.
      Καλύτερα να μιλάει λιγότερο, χωρίς εμπρηστικές δηλώσεις και να κάνει την δουλειά του. Αλλά δυστυχώς όπου δει κάμερα, τρέχει και λέει λαλακίες

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.