Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή "αγανακτισμένου" Νυμφαιώτη…


  Το «φάντασμα των εκλογών» έχει ριζώσει –δυστυχώς- για τα καλά στο Νυμφαίο. Είναι ο τόπος καταγωγής μου, γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις και κυρίως τους ανθρώπους που ζουν και δίνουν τον δικό τους αγώνα για την επιβίωση, σε έναν τόπο ιστορικό, σε ένα τόπο στολίδι των Βαλκανίων που δυστυχώς –και με πικραίνει αφάνταστα αυτό- ο φετινός χιονιάς πάγωσε εκτός των άλλων, τις σχέσεις και τα χαμόγελα των συγχωριανών μου.

  Δημοσιεύουμε «αγανακτισμένη» επιστολή που λάβαμε από την κάτοικο του Νυμφαίου, Καλλιόπη Καρζια, ελπίζοντας να είναι η απαρχή ενός φιλικού - εποικοδομητικού διαλόγου, ώστε να λυθούν επιτέλους οι όποιες παρεξηγήσεις ή διαφωνίες μεταξύ «αδελφών». Ο «εμφύλιος» αφήνει πολλά θύματα και πληγές που δεν κλείνουν εύκολα (αυτό έχει διδάξει η ιστορία)…
Η επιστολή:
  "Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του συλλόγου. Παρακολουθώ τους προβληματισμούς και τις συζητήσεις στη σελίδα «ΝΥΜΦΑΙΟ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΥΜΦΑΙΩΤΩΝ» στο διαδίκτυο και αποφάσισα να συμμετέχω και εγώ με την άποψη μου.
  Έχω σχέση με το Νυμφαίο 30 χρόνια εκ των όποιων τα τελευταία 14 συντηρώ μια επιχείρηση. Διατέλεσα σύμβουλος της κοινότητας και τα τελευταία 2 χρόνια (πλην των τελευταίων λίγων μηνών) ζούσα σαν μόνιμη κάτοικος. Ο λόγος που τα αναφέρω αυτά είναι ότι η άποψη μου, θέλω να πιστεύω, είναι εμπεριστατωμένη και «εκ των έσο».
  Τα περισσότερα χρόνια οι σχέσεις μου ήταν παραπάνω από καλές με τους περισσότερους κατοίκους. Επειδή οι μέχρι τώρα συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων δεν καρποφορούν και δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αποφάσισα με όποιο κόστος και αν έχει αυτό, να μιλήσω με δεδομένα, συγκεκριμένα ονόματα και αριθμούς. Οποιοσδήποτε διαφωνεί με τα δεδομένα μου τον προκαλώ σε ανοιχτή συζήτηση.
  Οι οποιεσδήποτε προσωπικές μου διαφωνίες δεν ήταν παράγοντας ώστε να διαστρεβλωθούν οι σχέσεις μου με συγκεκριμένα άτομα, αλλά η αδιαλλαξία των συγκεκριμένων ατόμων να αποδεχτούν και να σεβαστούν τις πολιτικές μου πεποιθήσεις ήταν η αφορμή να παγώσουν τις μεταξύ μας σχέσεις και να υφίσταμαι χλευασμό. Μιλώ για την απόφαση μου να μην υποστηρίξω τον Γιώργο Μπουτάρη στο σχήμα του κ. Ιωσηφίδη αλλά να ακολουθήσω και ως υποψήφια σύμβουλος τον συνδυασμό του κ. Φίστα.
  Η προσωπική μου και όχι μόνο, διαφωνία με τον κ. Μπουτάρη είναι αποτέλεσμα της δημοκρατικότητας του.
  Όσο αφορά τώρα τα προβλήματα λόγο χιονιού, αναφέρω συγκεκριμένα: Από τις 22 Δεκεμβρίου που ήθελα να ανέβω για να λειτουργήσω την επιχείρηση μου, και αφού η τροχαία με διαβεβαίωσε ότι ο δρόμος δεν έχει πρόβλημα, κόλλησα με το αυτοκίνητο στα «Λινούρια» (ώρα 4.30 μμ), κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον κάθε επισκέπτη (κ. Σακκά, νομίζω ότι αυτά είναι τα προβλήματα του Νυμφαίου και όχι η αγανάκτηση του οποιουδήποτε
επιχειρηματία ο οποίος δεν έχει "κανένα λόγο" να θέλει ευχαριστημένο τουρισμό. Ελπίζω η σχέση αίτιου-αποτελέσματος να σας δώσει να καταλάβετε τι θέλω να πω).
  Τηλεφώνησα στον υπεύθυνο αποχιονισμού κ. Δαλαμπίρα ο οποίος είχε το κινητό του κλειστό ενώ ήξερε ότι έρχομαι και όπως ο ίδιος μου είπε προσωπικά την επομένη, «νύσταζε και δεν μπορούσε να με περιμένει». Τονίζω 4.30 το απόγευμα εν μέσω τρομερής χιονοθύελλας. Για τις επόμενες 2 νύχτες δεν μπόρεσα να πάω σπίτι μου επειδή ο δρόμος ήταν κλειστός και φιλοξενήθηκα στο ξενοδοχείο «Νέβεσκα».
  Την ημέρα των φώτων, ώρα 8.30 το απόγευμα, χωρίς πρόσβαση στο σπίτι μου, παρακάλεσα 3 εκχιονιστές να μεταφέρουν τον σύζυγο μου Λεωνίδα Ζέγα  (και μόνο αυτόν) στο σπίτι, αφού αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα. Αφού αρνήθηκαν, αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να πάμε με τα πόδια, όπου στη μέση της διαδρομής ο σύζυγος μου κατέρρευσε και ευτυχώς φιλοξενηθήκαμε στο σπίτι του κ. Πέτρου Δούκα, όπου μείναμε αποκλεισμένοι για 16 ώρες, και με υπεράνθρωπη προσπάθεια και τη βοήθεια του Γιώργου Ζέγα και Χρήστου Ζέγα, φτάσαμε στο σπίτι όπου παραμείναμε αποκλεισμένοι για άλλες 14 ώρες και ο δρόμος άνοιξε στις 2 το πρωί μετά από φιλότιμη προσπάθεια του Γιώργου Μπουτάρη (ο κ. Δαλαμπίρας που ήταν);
  Στις 18 Φεβρουαρίου και ώρα 1.30 το μεσημέρι με ηλιοφάνεια, παρακάλεσα τον κ. Δαλαμπίρα να φαρδύνει τον δρόμο ώστε να μπορέσω να προμηθευτώ πετρέλαιο, το όποιο είναι και ζωτικό για την συντήρηση του σπιτιού (πάγωμα νερών), με χλεύασε ως αντιπολίτευση και μου απάντησε ότι δεν μπορεί πριν τη Δευτέρα.
  Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και εφόσον ο δρόμος δεν καθαρίστηκε κατά τις προηγούμενες μέρες ηλιοφάνειας, η πρόσβαση στο σπίτι μου ήταν και πάλι αδύνατη λόγω χιονόπτωσης. Αναγκάστηκα την ίδια και την επόμενη μέρα, να διανυκτερεύσω στο πάτωμα του άνευ θέρμανσης μαγαζιού μου, τη «Ματέρκα».
  Μετά από μέρες υπομονής, και αφού οι επισκέπτες του χωριού έφυγαν όλοι στις 11 το πρωί όπως λέει και ο κ. Ιατρίδης, τηλεφώνησα στον κ. Δαλαμπίρα να ανοίξει το δρόμο για το σπίτι μου, και συνεπώς για την κάτω γειτονία η οποία είναι η πλέον κατοικημένη γειτονία του Νυμφαίου, αλλά το αρνήθηκε αφού «Δεν δέχεται εντολές από μένα» όπως λέει ο ίδιος.
  Μετά από λογομαχία με τον κ. Δαλαμπίρα, αγανακτισμένη και εξοργισμένη πήγα στο κοινοτικό κατάστημα και αντιμετώπισα τον κ. Μιχάλη Μπουτάρη όπου μου έκανε μαθήματα συμπεριφοράς και τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο που ζήτησε την υπομονή μου. Τελικά μπόρεσα να φύγω στις 3 το μεσημέρι. Προκαλώ οποιονδήποτε να αμφισβητήσει τα δεδομένα μου και όλους σας να κρίνετε την ικανότητα της άρχουσας τάξης. Τελειώνοντας θέτω και εγώ τους προβληματισμούς μου:
1. Ποια ήταν τα κριτήρια για την πρόσληψη του κ. Δαλαμπίρα ο όποιος έχει αποδείξει και παλιότερα την ανικανότητα σου για τον χειρισμό του μηχανήματος;
  Γιατί συντηρείται ο εν λόγω κύριος σε αυτή τη θέση; Αληθεύει ότι εκβιάστηκε (κατά τα λεγόμενα του σε μένα προσωπικά) να πάρει το εκχιονιστικό;
2. Πως περιμένετε να είναι ευχαριστημένοι και να παρέχεται βοήθεια σε επισκέπτες όταν η αρχή είναι ανίκανη να βοηθήσει τους μόνιμους κατοίκους;
3. Πως είναι δυνατόν να καθαριστεί το χωριό, όταν τα εκχιονιστικά δουλεύουν αποκλειστικά ώρες γραφείου;
4. Τελικά πόσο υπομονή μπορεί να έχει ο άνθρωπος για τα αυτονόητα και γιατί πρέπει να κρύβουμε την αγανάκτηση μας;
Αν θέλουμε να βελτιωθούν τα πράγματα στον τόπο μας, κάποια πράγματα πρέπει να λύνονται και όχι να κρύβονται. Ελπίζω η επιστολή μου να γίνει μέσο προβληματισμού, αμφισβήτησης και βελτίωσης".

11 σχόλια:

  1. Πόπη δεν ιδρώνει το αυτί του δημάρχου.100.000 ευρώ να δίνει στο Μέρτζο μόνο ξέρει.Όσοι άπιστοι δεν δηλώσουν υποταγή στον Ιωσηφίδη και στους παράνομα πληρωμένους ρουφιάνους του στο Νυμφαίο,θα ψοφήσουν σαν τα σκυλιά μέσα στα χιόνια.

    Υ.Γ Ο πακτωλός χρημάτων που μοιράζει ο κουβαρντάς
    δήμαρχος στο Μέρτζο και στη παρέα του πάνω στο Νυμφαίο ενώ η ανεργία στο Αμύνταιο αυξάνεται ραγδαία,προέρχεται από χρήματα του δήμου.Με ξένες τσέπες κάνει το μάγκα ο κύριος δήμαρχος.Αν
    είσαι τόσο ερωτευμένος με τους τεμπελχανάδες του
    Νυμφαίου κύριε Μάκη να τους δώσεις απ τη δικιά σου τσέπη.Η καψούρα πληρώνεται αγόρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλτατοι Νυμφαιώτες, γνωρίζω την περιφανεια που σας διακατεχει, γνωριζω επισης και τις σχεσεις μεταξυ οικογενειων που υπαρχει στο Νυμφαιο. Πιστευω απο τα γραφομενα της κας Καρζια οτι βγαινουν πολλες αληθειες. Δεν ξερω βαβαια αν αυτο ειναι καλο η κακο για το χωριο σας. Καλο για τον λογο οτι βρεθηκε καποιος και λεει τα προβληματα με το ονομα τους και κακο γιατι δημοσιοποιουνται πλεον οι αδυναμιες των σχεσεων ενος οικισμού που αν μη τι αλλο αποτελει πρωτυπο του Νομου Φλωρινας. Απο διαφορες συζητησεις που εγιναν πριν και μετα την περιοδο των δημοτικων εκλογων στον δημο σας, διαπιστωθηκε οτι οι κάτοικοι του Νυμφαιου πληγωθηκαν ηθικα 1) Γιατι δεν τους εκπροσωπει ο εκλεγεις κος Γ. Μπουταρης (εδω ακουγονται πολλα και ασχημα) και 2) Γιατι δεν εχει εκπροσωπο η κοινοτητα στον διευρυμενο δημο Αμυνταιου. Επιβεβαιωνεται δε ο περηφανος χαρακτηρας σας με την εως τωρα πολιτικη κοντρα που υπαρχει. ενα επισης ασχημο ειναι το γεγονος οτι τα γραφομενα της κας Καρζια ενδεχομενως τα σχολιασουν "ασχετοι" με τα προβληματα σας με αποτελεσμα να μην βρεθει η επιθυμητη λυση τους. Σε αυτες τις περιπτωσεις το καλυτερο ειναι να βρεθειτε, γιατι νομιζω οτι ειστε ολοι νεοι ανθρωποι και να τα βρειτε μεταξυσας. Εκτος και αν τα συμφεροντα που παιζονται στο Νυμφαιο ειναι τοσο μεγαλα που υπερνικουν της κοινης λογικης. Καιεδω οι μονοι υπευθυνοι ειναι οι ανθρωποι της πολιτικής και αυτοι που ασκουν εξουσια.
    Ενας φιλος ... και ειδικα του Νυμφαιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΩΣ ΝΥΜΦΑΙΩΤΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ . ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ "ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ".ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΝ , ΔΗΜΟΣΙΩΣ , ΜΟΝΟ ΩΣ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ

      Διαγραφή
  3. φιλε του νυμφαιου, δεν εισαι και πολυ ενημερωμενος. οι μονιμοι κατοικοι τον μαυρισανε τον μπουταρη, αντε να πηρε 13 απο τους 70 περιπου. δυστηχως αυτην την ανυπακοη στον "μπεη" ιωσηφιδη πληρωνουν τωρα οι μονιμοι κατοικοι του "προτυπου" οικισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με εντυπωσιάζει η απάντηση του 01:00 AM "Όσοι άπιστοι δεν δηλώσουν υποταγή στον Ιωσηφίδη και στους παράνομα πληρωμένους ρουφιάνους του στο Νυμφαίο,θα ψοφήσουν σαν τα σκυλιά μέσα στα χιόνια."
    Έχει απόλυτο δ΄κιο. Λέγαμε ότι ο Μούφας έχει εμμονές με τους εχθρούς του αλλά τουλάχιστον το έκανε στους "θανάσιμους" εχθρούς του και όχι σε όσους δεν τον ψηφίσανε όπως κάνει ο Ιωσηφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με μια γρηγορη αναγνωση στην επιστολη απομονωνοντας ολα τα αλλα και κρατωντας την φραση κατοικο νυμφαιου εχω να παρατηρησω τα εξης.

    1. Τετοιες μερες κακοκαιριας αφηνεις το σπιτι σου χωρις καυσιμο, πετρελαιο; Ετσι κάνουν οι νοικοκύρηδες επιχειρηματιες; Αν την πατησουν τουλαχιστον δεν το διατυμπανιζουν κιολας στο ιντερνετ
    2. Εχοντας ανθρωπο με κινητικα προβληματα, γιατι τον ταλαιπωρεις και τον βγαζεις εξω; Απανθρωπο και απαραδεκτο.
    3. Εσυ αντι να δινεις το καλο παραδειγμα στους τουριστες, οτι δηλαδη πρεπει να ειναι προσεκτικοι και προετοισμενοι, επειδη ερχονται σε ενα απο τα ποιο δυσκολα μερη απο πλευρας κακοκαιριας, στο καταχειμωνο, με μια απο τις δυσκολοτερες περιοδους χιονιου των τελευταιων 20 ετων το οποιο ειχε προαναγγελθει, πας και παραπονιεσαι;

    Εγω αντιλαμβανομαι οτι απασχολησες το συστημα τοσες φορες που αν το ειχε κανει ο καθε πολιτης του Δημου, θα χρειαζοταν ενα αποχιονιστικο καθε 10 σπιτια, αλλα ξεχασα εσυ εισουν υποψηφια με τον κυριο Φιστα οποτε πρεπει να εχεις ειδικη μεταχειριση.

    Ο τοπος μας αν βρισκεται σημερα εκει που ειναι, ειναι γιατι οι εμπλεκομενοι με την πολιτικη ειναι παραδειγμα προς αποφυγην, ενω θα επρεπε να ειναι το καλο παραδειγμα.

    Το σχολιο αυτο ειναι για προβληματισμο ολων εμας που θα καλουμαστε να ψηφισουμε στις εκλογες σε λιγες μερες...

    Και φυσικα οπως λεει και ο 11.34 αν η κυρια ειχε ανιδιοτελη σκοπο δεν θα το δημοσιευε αλλα θα εβρισκε αλλον τροπο, καθως το μονο που εκανε εδωσε τροφη στα "γνωστα"κορακια του ιντερνετ να δρασουν παλι λεγωντας ο καθενας οτι του κατεβει αλλα και να ριξει λαδι στην οποια φωτια υπηρχε στο μυαλο της, για να πετυχεί τι? Χμ σταυρόλεξο για δύσκολους λύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ ωραιος εισαι ρε φιλε. αν δεν ξερεις μην μιλας. οι ανθρωποι για το μεροκαματο παλευουν. δεν καθονται αραχτοι γιατι οι τραπεζικοι τους λογαριασμοι ειναι γεματοι. αλλοι στο νυμφαιο ειναι οι ¨απλες" που εχουν λεφτα ως και για τα δισεγγονα τους, το διατυμπανιζουν μεν αλλα δεν λεν απο που τα βγαλανε... το πετρελαιο στο νυμφαιο εξανεμιζεται σε χρονο ρεκορ, για ρωτα στο αμυνταιο και στα γυρω χωρια πως τα βγαζει περα ο κοσμος και πολλαπλασιασε με το δεκα για να καταλαβεις τι συμβαινει εκει πανω. εσυ δηλαδη εισαι ανετος με το πετρελαιο..? εκτος και αν εχεις καμια συμβαση με βενζινα και εισαι ανετος...

      Διαγραφή
    2. Καλά τα λέει ο 12.24. Εσύ που είσαι έξυπνος λόιπόν τι προτείνεις; για να καταλάβουμε; Οτι πρέπει ο δήμος να έχει ανα 10 κατοίκους ένα εκχιονιστικό μηχάνημα; Γιατί όλα πρέπει να καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα, όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

      Στο Νυμφαίο ζει η κυρία όχι στην Μυκονο! Μην μας δουλεύετε. Αν δεν μπορεί να ζήσει ίσως να πάει ποιό πεδινά. Με τα λεφτά που θα γλυτώνει από το Πετρέλαιο θα μπορεί και διαμέρισμα να νοικιάζει και θα τις περισσευουν (αν θέλεις μια αντιπαράθεση στα μαθήματα οικονομίας που μας κάνεις περί καταναλωσης πετρελαίου), και έτσι θα μάθει να είναι και σωστή νοικοκυρά. Τι να πουν δηλαδή και άλλα χωριά όπως Κέλλη κλπ; Που δεν έχουν και τα προνόμια του Νυμφαίου;

      Διαγραφή
    3. τελικα το σχεδιο αρχιζει να υλοποιειται. απο καιρο ακουγοταν οτι καποιοι θελαν το νυμφαιο ακατοικητο, ωστε ανενοχλητοι να κανουν οτι θελουν. πειτε λοιπον σε αυτους τους αγανακτησμενους να την κοπανησουν, να μην ταλαιπωρουνται αδικως, δεν υπαρχει σωτηρια

      Διαγραφή
  6. Αυτη η επιστολη μηπως ειναι η εκδικηση του Φιστα για το ξεμπροστιασμα που εφαγε; Δεν καταπινεται ευκολα αυτο. Εξυπνο παντως... Παραλιγο να πεισει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ.ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ,ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕ.ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΩΝΥΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ,ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΜΑΓΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΝΑ ΠΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΓΙ`ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ,ΑΠΟΓΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΑΚΟΥΜΕ Η ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ.
    ΡΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ,ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΡΗΜΩΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.