Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

«Το Αμύνταιο του χθες, του σήμερα και του αύριο»… (video)

  Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό της πόλης την παρουσίαση της 1ης φάσης του προγράμματος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιεί η ΣΤ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου με θέμα: «Το Αμύνταιο του χθες, του σήμερα και του αύριο».
  Με γλαφυρό τρόπο, τόσο ο Αρχιτέκτονας Γιάννης Ελευθεριάδης, όσο και ο Ιατρός Άγγελος Ρακόπουλος αναφέρθηκαν στην αρχιτεκτονική δομή της πόλης και στα ήθη και έθιμα του παρελθόντος, ενώ ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, εκπαιδευτικός –Δ/ντής του σχολείου, έκανε αναφορά στις διδακτικές μεθόδους που εφαρμόζονταν τις περιόδους από το 1930 και μετέπειτα και η Χριστίνα Ντάγκα, υπεύθυνη του ΚΠΕ Κόνιτσας, για τις εμπειρίες και τα ωφέλει του προγράμματος, (ανάλογο πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο ΚΠΕ Κόνιτσας).
  Συντονιστής της ενδιαφέρουσας αυτής εκδήλωσης, ήταν ο εκπαιδευτικός Ευθύμης Νταφέτσιος. Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή των μαθητών του Σχολείου που «έντυσαν» μουσικά την εκδήλωση, καθώς και του φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών, Βασίλη Ελευθεριάδη, που κατέθεσε την δική του άποψη στον καμβά, ζωγραφίζοντας παλιά κτίρια της πόλης.

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο "Περισκόπιο" για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση

    Νταφέτσιος Ευθύμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.