Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο εορτασμός της 99ης επετείου των ελευθέριων της Φλώρινας…

  Με την καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων, των τμημάτων Αναπήρων, Μακεδονομάχων, Λυκείου Ελληνίδων, Ένωσης Κρητών, Σπουδαστών και Μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, των Σχολών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπ/σης, των Προσκόπων και Οδηγών καθώς και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα ελευθέρια της Φλώρινας, την Τρίτη 8.11.2011.

  Προηγήθηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλώρινας Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου και η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη. 
  Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Δ. Ηλιάδης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Β. Τσέπας, Περιφερειακοί και δημοτικοί Σύμβουλοι, η στρατιωτική ηγεσία του τόπου και πλήθος κόσμου.

  Για το εορταστικό της ημέρας, δήλωσαν:
- Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος: «Εθνική και θρησκευτική η σημερινή ημέρα, τιμούμε τους ήρωες που αγωνιστήκαν για την ελευθερία και εύχομαι οι άγιοι αρχάγγελοι να προστατεύον τη Φλώρινα και την πατρίδα μας».
- Γιάννης Βοσκόπουλος (Δήμαρχος Φλώρινας): «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη γιορτή για την πόλη μας. Γιορτάζουμε την ελευθερία μας και τιμούμε τους αρχαγγέλους και τους αγωνιστές προγόνους μας».
- Γιώργος Δακής (Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας: «Ουδέποτε μας χαρίστηκε το παραμικρό. Ότι πετύχαμε στην ιστορία μας σαν γένος, το πετύχαμε βασιζόμενοι στις δυνάμεις, τους αγώνες, την εργατικότητα και την ενότητα μας. Αυτό σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Πάντοτε ελεύθεροι».
- Στάθης Κωνσταντινίδης (βουλευτής Ν.Δ.): «Την ημέρα που γιορτάζουμε τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, έδωσε ο θεός, μετά από 500 χρόνια να ελευθερωθεί αυτός ο τόπος. Αποκαταστάθηκε η ιστορική αλήθεια, όχι εξ’ ολοκλήρου, γιατί δυστυχώς συνεχίζει να είναι σκλαβωμένο το ηρωικό Μοναστήρι».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.