Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τι πέτυχε η Ελλάδα αποφεύγοντας πριν από 2 χρόνια να κάνει το κούρεμα που σχεδιάζεται για τώρα;
Γράφει ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – 
(Από την έντυπη έκδοση του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ)

1) Έχοντας λάβει τα 70 από τα 110 δις ευρώ του μνημονίου, κατάφερε να τα κάνει ενυπόθηκα δάνεια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα κουρέψει.
2) Κατάφερε να πουλήσει μέρος της περιουσίας της σε τέτοιες τιμές που μυρίζουν μίζα. Όταν για παράδειγμα ο Καραμανλής τόλμησε να πουλήσει το 25% του ΟΤΕ στους Γερμανούς στην τιμή των 26 ευρώ ανά μετοχή, το ΠΑΣΟΚ κόντεψε να τον φάει ζωντανό. Δυο χρόνια μετά, το ΠΑΣΟΚ πούλησε το 10% του ΟΤΕ για μόλις 8 ευρώ ανά μετοχή… Φανταστείτε τι άλλα πουλήσανε και δεν τα μάθαμε…
3) Από κει που όλα στήθηκαν από έξω, βρεθήκαμε δακτυλοδεικτούμενοι ως τεμπέληδες (ενώ εργαζόμαστε περισσότερο σχεδόν από όλους τους ευρωπαίους) και ως κλέφτες (ενώ τις μίζες τις δίνανε οι Γερμανοί).
4) Βάλαμε το περίστροφο εκεί που ξέρουμε…
Υ.Γ1. Παρεμπιπτόντως, το κούρεμα που θα γίνει, πιθανότατα θα είναι εσωτερικό κούρεμα. Δηλαδή θα το χρεωθούν κάτοχοι ομολόγων της χώρας μας, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Με λίγα λόγια, αν γίνει αυτό, μιλάμε για οικονομική αυτοκτονία.
Υ.Γ2. Σε αυτήν και μόνον αυτήν την περίπτωση, τα εγχώρια μέσα πιθανότατα να πάψουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Και τότε θα δούμε την τηλεόραση να δίνει το «εμπρός μαρς», και ο λαός να επαναστατεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.