Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ημερίδα για την Οστεοπόρωση από το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου, στην Τ.Κ. Φιλώτα.

  Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως, ένα σιωπηλό νόσημα, ιδίως στα αρχικά της στάδια. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση.
  Υπό αυτήν την προϋπόθεση πρέπει να προλαμβάνεται και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει κατάγματα. 
Είναι το μέλλον των εμμηνοπαυσιακών γυναικών «εύθραυστο»;
  Με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Οστεοπόρωσης στις 20 Οκτωβρίου, το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμυνταίου οργανώνει εκδήλωση στις 20 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα, όπου θα παρουσιαστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της πάθησης, καθώς και τα προληπτικά μέτρα που όλοι θα πρέπει να λαμβάνουμε.
 Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα έχει ως έξης: 
18:30 – 19:00 Προσέλευση του κοινού. Χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους.
19:00 – 19:30: «Οστεοπόρωση – έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία – πρόληψη των καταγμάτων». Ομιλητής: Δρ. Ιωάννης Διονυσιώτης, Φυσίατρος – Ιατρός Αποκατάστασης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής ΚΑΦΚΑ.
19:50 – 20:10: «Διατροφή και Οστική Υγεία». Ομιλητής: Κούτσικας Κωνσταντίνος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Πτυχιούχος Α.ΤΕ.Ι.Θ., M.Sc., Θεσσαλονίκης.
  Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.