Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Στέφανος Μπίρος: «Να μπει οριστικό τέλος στην πολιτική που βυθίζει τη χώρα, εξοντώνει τους εργαζομένους, διαλύει την κοινωνία»


* Ομιλία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Στέφανου Μπίρου, στην απεργιακή συγκέντρωση της 19ης Οκτώβρη 2011.
«Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι
  Είμαστε σήμερα εδώ στην απεργιακή συγκέντρωση για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι σε λάθος κατεύθυνση και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούνται τα μέτρα που επιβάλλουν χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας και του ελληνικού λαού. 

  Η άνευ όρων παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, η καταστρατήγηση του συντάγματος που κυρίαρχο λόγο έχει ο έλληνας πολίτης στην τρόικα και στους δανειστές, είναι καταδικαστέα και σε καμία περίπτωση οι αποφάσεις τους δεν πρέπει να υιοθετούνται και να νομιμοποιούνται από την ελληνική κυβέρνηση.
   Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΕΣΕΒΕΕ, οι Φοιτητές και όλη η ελληνική κοινωνία συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση για να περιφρουρήσουμε όλοι μαζί τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, ασφαλιστικά, φορολογικά και κοινωνικά μας δικαιώματα που στοχοποιούνται και εκτελούνται ανηλεώς από την κυβέρνηση και την τρόικα.
  Τα δεσμά του μεσοπρόθεσμου και των νέων μέτρων που συνεχώς εξαγγέλλονται, γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικά - εξοντωτικά για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους αλλά και για την ίδια την οικονομία και την προοπτική της χώρας.
  Τα τελευταία δύο χρόνια οι μισθωτοί, οι εργαζόμενοι υποβάλλονται συνεχώς σε σκληρές περικοπές των μισθών τους, των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, ενώ οι προνομιούχοι και αυτοί που κέρδισαν τα προηγούμενα χρόνια από την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε, συνεχίζουν ανενόχλητοι να διευρύνουν τα κέρδη, τα προνόμια και να εξάγουν τον πλούτο τους με ασφάλεια στους φορολογικούς παραδείσους της ΕΕ.
  Η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, παραδίνονται ως λεία στους τοκογλύφους δανειστές σε τιμές ξεπουλήματος έναντι των υποσχόμενων πακέτων στήριξης και στην ουσία παραχωρούν τον πλούτο της χώρας.
  Με την πολιτική και τη δογματική εμμονή, κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν τη στοχοποίηση και ενοχοποίηση των εργαζομένων σε οργανισμούς και φορείς του δημοσίου αλλά και στον ιδιωτικό τομέα οδηγώντας της χώρα όλο και πιο βαθιά στην κρίση και στην ύφεση, οδηγώντας τους ανθρώπους σε οικονομικά αδιέξοδα, κλείνοντας χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, αυξάνοντας τη φτώχεια, την ανεργία και την οικονομική αφαίμαξη του έλληνα φορολογούμενου.
  Η παγκόσμια φιλοσοφία για την συγκέντρωση του 90% του πλούτου σε 5.000 ανθρώπους, είναι μια πράξη που επιφέρει δεινά στους λαούς, εξαθλιώνει και υποδουλώνει με οικονομικούς όρους τις κοινωνίες και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, να αλλάξει. Πρέπει αυτός ο πλούτος να μοιραστεί σε όλον τον κόσμο για να υπάρχει ισονομία, ευημερία και δικαιοσύνη σε όλη την ανθρωπότητα.
  Η Ελλάδα σήμερα είναι το πειραματόζωο της ΕΕ και της παγκόσμιας οικονομίας και τα χρέη που δήθεν έχει ο ελληνικός λαός είναι φούσκες που τα δημιούργησαν οι ίδιοι και τα υιοθέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της χώρας.  
  Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας με μια φωνή απαιτούμε:
- Να προωθηθούν αναπτυξιακές πολιτικές, να ενισχυθούν τα εισοδήματα.
- Να μπει οριστικό τέλος στην πολιτική που βυθίζει τη χώρα, εξοντώνει τους εργαζομένους, διαλύει την κοινωνία
- Να αποσυρθούν τα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ!
- Να ακυρωθούν τώρα οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για την αναστολή επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και υπερίσχυσης των επιχειρησιακών καθώς και τα μέτρα της  εφεδρείας = ανεργίας.
- Να ακυρωθεί κάθε σκέψη για κρατική παρέμβαση στο θεσμό των ΣΣΕ και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
- Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη, η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
- Να πληρώσουν οι ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ! Αυτοί που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και διοχέτευσαν τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλούτο στο εξωτερικό.
- Να προστατευθούν τα δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές υπηρεσίες!
- Να δοθεί τέλος στις απολύσεις, τη στοχοποίηση, την ενοχοποίηση των εργαζομένων, την εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.
  Με αυτά τα μέτρα και αυτές τις πολιτικές εξοντώνονται οι εργαζόμενοι, διευρύνεται η κοινωνική κρίση, βαθαίνει η ύφεση και πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα στην κοινωνία και την οικονομία.
  Να προωθηθούν αναπτυξιακές πολιτικές, να ενισχυθούν τα εισοδήματα.
Όλοι μαζί μπορούμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.