Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σκοτώθηκε ο πρώην πρύτανης του Α.Π.Θ. Γιάννης Αντωνόπουλος...

  Την τελευταία του πνοή ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ομότιμος καθηγητής φυσικής, Ιωάννης Αντωνόπουλος, ο οποίος παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος, σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
  Ο Γιάννης Αντωνόπουλος ο οποίος τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο Αμύνταιο, (ο πατέρας του διετέλεσε Δ/ντής του Δημόσιου Ταμείου), ήταν πτυχιούχος Φυσικός. 
  Από το 1961 διεξήλθε όλη την πανεπιστημιακή ιεραρχία: άμισθος και έμμισθος βοηθός και επιμελητής στο ΑΠΘ, καθηγητής στο Δημοκρίτειο και τέλος καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου.
  Είχε διδάξει Φυσική σε όλα σχεδόν τα τμήματα του ΑΠΘ και στην Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών του «Ευκλείδη», Μεταλλογνωσία στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΔΠΘ, Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, και στο Μεταπτυχιακό Υλικών του τμήματος Φυσικής.
  Είχε γράψει 10 διδακτικά συγγράμματα και έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά, έχει δε επισκεφθεί για μετεκπαίδευση και επιστημονική συνεργασία εργαστήρια στο Καίμπριτζ, στο Λίβερπουλ, στο Ντέλφτ, στη Μόσχα, στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.
  Στο ΑΠΘ είχε διατελέσει Πρόεδρος του τμήματος Φυσικής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Έργων και τέλος Πρύτανης την περίοδο 2003- 2006. Ήταν Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ και Σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Είναι, μεταξύ άλλων, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.
  Έχει εκδώσει το βιβλίο «Δε γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά», και επιμεληθεί 15 ημίωρα τηλεοπτικά επεισόδια με τίτλο: «Η ακαδημαϊκή έκφραση στη Μακεδονία», και 10 με τίτλο «Καλησπέρα σας, κύριε Καθηγητά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.