Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ενδιαφέρουσα ημερίδα από το ΚΑΦΚΑ και το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου.


  Τα βασικά χαρακτηριστικά του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, τα προληπτικά μέτρα και οι τρόποι αποκατάστασης της πάθησης, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15.9 στο Κάφκα Αμυνταίου.
  Σε δηλώσεις τους οι εξαίρετοι επιστήμονες - εισηγητές της ημερίδας, τόνισαν:
Γιάννης Διονισιώτης, Φυσίατρος: «Διοργανώνουμε μαζί με το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου, την εκδήλωση για το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, από την πρόληψη ως την αποκατάσταση.
  Θα αναλυθεί το κομμάτι της αποκατάστασης του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, όλη η διαδικασία που χρειάζεται ένας ασθενής ώστε να επανέλθει στο κοινωνικό σύνολο με όσο το δυνατόν λιγότερη αναπηρία και να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται όσο το δυνατόν καλύτερα.
  Ο στόχος μας εδώ στο ΚΑΦΚΑ, είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες αποκατάστασης υψηλού επιπέδου και στο κομμάτι αυτό έχουμε αναπτύξει ένα πολύ δυνατό ιατρείο όσον αφορά την σπαστικότητα που αποτελεί μια επιπλοκή αυτών των ασθενών και γενικά προσπαθούμε μέσω αυτών των υπηρεσιών να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται εδώ σε κατάσταση αναπηρίας και δεν μπορούν να πάνε σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης.


Ρηγίνος Μέσσιος, ιατρός: «Σήμερα θα εισηγηθώ του θέματος που αφορά την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου, καλύπτει όσο μπορεί με ιατρικό προσωπικό το ΚΑΦΚΑ, αλλά για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα θα χρειαστούν προσλήψεις και άλλων γιατρών για την πλήρη στελέχωση και λειτουργεία του».




Στέλλα Κατικαρίδου, ιατρός: «Σαν οικογενειακοί γιατροί έχουμε σε βασικό ρόλο την πρόληψη και θεωρούμε ότι με τέτοιες εκδηλώσεις ευαισθητοποιούμε και ενημερώνουμε το κοινό.
Τα εγκεφαλικά σήμερα θεωρούνται η τρίτη αιτία θανάτου στον Δυτικό κόσμο και πρώτη αιτία αναπηρίας. Αν γίνουν κάποιες παρεμβάσεις μπορούμε να τα μειώσουμε κατά 50 – 60%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.