Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Τα εγκαίνια της 76ης Δ.Ε.Θ...

Το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ στην πρώτη γραμμή των γεγονότων...


  Το Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011, ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης κατακλύστηκαν από χιλιάδες πολίτες οι οποίοι κρατώντας σημαίες του ΠΑΣΟΚ φώναζαν διαρκώς συνθήματα υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου, της κυβέρνησής του και της πολιτικής που εφαρμόζουν, τραγουδώντας το «Καλημέρα ήλιε» του Μάνου Λοΐζου.
  Οι εκδηλώσεις χαράς κορυφώθηκαν περίπου στις 8 το βράδυ, όπου οι χιλιάδες των πολιτών (ταξιτζήδων, Αγανακτισμένων, φοιτητών, του ΠΑΜΕ, της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, των αντιεξουσιαστών και των οπαδών του Ηρακλή ), βρέθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ, λίγο έξω από το Βελλίδειο μονό και μόνο για να δουν από κοντά τον αναμορφωτή της σύγχρονης Ελλάδας. Να σφίξουν το χέρι και να βγουν μια φωτογραφία με τον άνθρωπο που κρατά σταθερά το τιμόνι της χωράς.
  Οι χιλιάδες των αστυνομικών που πήγαν στην συμπρωτεύουσα από πολλές πόλεις της χώρας, μη αντιλαμβανόμενες τις προθέσεις των συγκεντρωμένων, προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να τους διαλύσουν.
  Η εκδοχή που διαρρέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΠΡΟ.ΠΟ), είναι ότι οι παρευρισκόμενοι δεν κατέστησαν σαφείς τις προθέσεις τους, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί, να θεωρήσουν ότι αποτελούν μια εν δυνάμει απειλή για τον πρωθυπουργό και να αναγκαστούν να καταφύγουν στη βία.
























"πιτσιρικος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.