Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το 1ο «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ» από την πρώτη, παρθενική του παρουσία, έβαλε «ψηλά τον πήχη» στα πολιτιστικά δρώμενα της Π.Ε. Φλώρινας...

 Μια «Μαγική» βραδιά με πανσέληνο στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας, στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα, βιώσαν χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011, στο 1ο Φεστιβάλ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ.
  Η «μαγεία», ενισχυόταν από την συναυλία λυρικής διάθεσης, γεμάτη αγαπημένες μελωδίες από την Ευανθία Ρεμπούτσικα τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο και την Ματούλα Ζαμάνη, με την σύμπραξη του κεφάτου μουσικού σχήματος «Ορχήστρα του Δρόμου» (Φέργκους Κάρυ - κοντραμπάσο, Νίκος Παπαβρανούσης - τύμπανα, Ανδρέας Συμβουλόπουλος - πιάνο, ακορντεόν και κρουστά, Παντελής Στόικος στην τρομπέτα και ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν).

  Πριν την έναρξη της συναυλίας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης, βράβευσε τον χρυσό Ολυμπιονίκη και «μόνιμο» πρωταγωνιστή στην παγκόσμια σκηνή του Τζούντο, Ηλία Ηλιάδη, (αθλητή του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Αμυνταίου), καθώς και τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ., Φράγκο Φραγκούλη για την αμέριστη συμπαράσταση του (μεγάλωσε στον Άγιο Παντελεήμονα). Αλλά και ο κόσμος, βράβευσε τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, με ένα παρατεταμένο, ζεστό χειροκρότημα!
  Στον χώρο (που σε χρόνο ρεκόρ διαμορφώθηκε με την προσωπική εργασία του Αντιδημάρχου Θωμά Τζήγα, του Προέδρου της Τ.Κ. Αγ. Παντελεήμονα, Κλήμη Μπούκτση και του Δημοτικού Συμβούλου, Τρύφων Γιώργου, καθώς και των «ανώνυμων» εθελοντών και στρατιωτών), λειτουργούσαν περίπτερα γευσιγνωσίας των φημισμένων κρασιών της περιοχής, από την Ε.Α.Σ. Αμυνταίου και το κτήμα «Κυρ Γιάννη» του Χρήστου Μπόσκου.


Το περίπτερο του Χρ. Μπόσκου
Το περίπτερο της Ε.Α.Σ. Αμυνταίου












Υ.Γ: Και τώρα η γκρίνια... :
- Η διαφωνία που προέκυψε μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη και του Δήμαρχου Αμυνταίου, Μάκη Ιωσηφίδη, για …το αν θα πρέπει να ανακοινωθεί στην εκδήλωση η πρωτοβουλία του «Οργανισμού Πρεσπών», της προγραμματισμένης εκδήλωσης του Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Badminton» στην Αθήνα. Πρόκειται για μια παράσταση – προάγγελο για τις εκδηλώσεις των «φωτιών της Φλώρινας», όπου θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς –σύμφωνα με τον κ. Λιάνη- όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις των «ΠΡΕΣΠΩΝ».
- Η μη αναφορά (στα ευχαριστήρια που απεύθυνε ο Π. Καλατζόπουλος) του …οικοδεσπότη Δήμου Αμυνταίου!
- Η ρίψη εκατοντάδων πυροτεχνημάτων, (σήμερα στην κατεχόμενη από το Δ.Ν.Τ. Ελλάδα, που υποφέρουν εκατομμύρια Ελλήνων και μεταναστών)!!! Και δεν αποτελεί άλλοθι το ότι ήταν …προσφορά ιδιωτών επιχειρηματιών!! Θα μπορούσαν να δείξουν την αγάπη τους, π.χ. δωρίζοντας έναν υπολογιστή στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού!
* (Το παραπάνω άρθρο εκφράζει απόψεις του συντάκτη, Σ.Γ. και όχι κατ’ ανάγκη της συντακτικής ομάδας του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ)

2 σχόλια:

  1. ΠΑΙΔΙΑ,ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, Η ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΕΞΑΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ-ΠΡΕΣΠΕΙΑ, ΠΡΕΣΠΟ-ΑΜΥΝΤΑΙΑ Η ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΗΤΑΝ; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ) ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ". ΤΟ ΠΑΝΟ ΕΓΡΑΦΕ "ΑΜΥΝΤΑΙΑ" ΚΑΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΠΡΕΣΠΕΣ". ΤΙ ΜΠΟΥΡ.... ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.