Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Είναι και ο Σαμαράς μέρος της σπείρας που απομυζά τον λαό;

Από την στήλη του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ "Στο χειρουργείο"


  Διαβάστε τις προτάσεις της Ν.Δ. για ευρύτατη αναθεώρηση του Συντάγματος. Οι προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 31 και κάποιες από αυτές μπορούν να γίνουν καταστρεπτικές για την ολιγαρχική μας δημοκρατία.
  Η Νέα Δημοκρατία του επικίνδυνου -όπως αποδείχτηκε- Σαμαρά, προτείνει ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή.   

  Πρόκειται για μια πρόταση φέρετρο για τη δημοκρατία μας. Όπως ίσως θα ξέρετε, ήδη ο εκάστοτε πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να ορίσει θεωρητικά όσους εξωκοινοβουλευτικούς φίλους του θέλει ως υπουργούς. Ο Γιωργάκης το παράκανε, γι’ αυτό και ακούγονται πολλές φωνές (ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ) που λένε ότι ο Πρωθυπουργός κυβερνάει με τους φίλους του.
  Παρόλα ταύτα, και αν εξαιρέσει κανείς τον Γιωργάκη, δεν γινόταν κατάχρηση αυτού του αντιδημοκρατικού δικαιώματος.
  Φανταστείτε να ελευθερωθεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός και με βάση το σύνταγμα να διορίζει υπουργούς όποιους θέλει. Καταρχάς θα κυβερνάνε άτομα που δεν θα έχουν να δώσουν κανένα απολύτως λόγο στην κοινωνία
  Από την άλλη, κάθε υπουργός  θα είναι πλήρως αναλώσιμος ώστε να υλοποιεί – ως υψηλά αμειβόμενος υπάλληλος – το έργο που άλλοι (σίγουρα όχι ο πρωθυπουργός όμως) έχουν αποφασίσει. Όσο αντιλαϊκό ή αντεθνικό και αν είναι το έργο που θα πρέπει να επιτελέσουν, θα είναι ελεύθεροι να το πράξουν αφού δεν θα λογοδοτούν στην κοινωνία, αλλά και η κοινωνία δεν θα ξέρει τίποτα γι’ αυτούς.  Αφού εκτελέσουν την αποστολή που τους ανατέθηκε, θα αναπληρώνονται από άλλους φυτευτούς υπουργούς, ξεγελώντας τον ανόητο ψηφοφόρο, όπως έγινε με τον Παπακωνσταντίνου. Όλοι ηρεμήσανε μόλις εκπαραθυρώθηκε ο Παπακωνσταντίνου, λες και ήταν αυτός υπεύθυνος για τις αθλιότητες που διαπράχθηκαν εις βάρος της Ελλάδας και των πολιτών της.
  Με αυτόν τον τρόπο, ο απορριφθείς υπουργός θα λειτουργεί ως πολιτικός αποσβεστήρας, ο εκάστοτε πρωθυπουργός θα βγαίνει σχεδόν «καινούργιος», άρτι βαπτισθείς στην πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
  Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός καθίσταται ο απόλυτος κυρίαρχος της εξουσίας με απόλυτη υπερσυγκέντρωση εξουσιών και με μια δημοκρατία κουρελόχαρτο.
  Η λαϊκή βούληση ακόμα και σήμερα έχει μια αξία έστω και μικρή. Με το σχεδιασμό αυτό θα περιφρονείται ολοκληρωτικά.
  Μια άλλη πρόταση του - επικίνδυνου όσο και του Παπανδρέου – Σαμαρά είναι και η πρόταση για μείωση των βουλευτών από 300 σε 200. Δυστυχώς αυτή η άποψη βρίσκει οπαδούς σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, ο ποίος πιστεύει ότι έτσι θα λιγοστέψουν οι κλέφτες.
  Εκ πρώτης όψεως, ναι θα λιγοστέψουν οι κλέφτες. Θα αφανιστούν όμως και άνθρωποι όπως η Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Δημαράς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφού οι διακόσιοι θα ελέγχονται καλύτερα από ότι οι τριακόσιοι.
  Δεν σας κάνει άραγε εντύπωση ότι ακόμα και το Μητσοτακεϊκο υποστηρίζει αυτήν την άποψη;
  Αντιθέτως, θα έπρεπε να είναι παραπάνω από τριακόσιοι οι βουλευτές, με μειωμένη αποζημίωση, το ύψος της οποίας θα είναι συνολικά πολύ πιο χαμηλό από τη σημερινή των τριακοσίων, π.χ. θα μπορούσαμε να έχουμε τετρακόσιους βουλευτές που να μας κοστίζουν όσο διακόσιοι σήμερα. Μόνο αυτοί θα μας κόβουνε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.