Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Το τέλος του -βολικού- Δυτικού ονείρου

Γράφει ο Α.Θ.Ρ.
  Αυτό που δεν κατόρθωσαν οι φοβεροί διηπειρωτικοί πύραυλοι του Μπρέζνιεφ, το ρωσικό ατσάλι των σοβιετικών τανκς και η ΚΑ-ΚΕ-ΜΠΕ του ψυχρού πολέμου, το πετυχαίνει σήμερα αναίμακτα το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, σπρωγμένο από τις ίδιες του τις αντιφάσεις.
  Το «φαινόμενο», άλλωστε, το περιέγραψε ο Μαρξ πριν από 100 και βάλε χρόνια… ποιος σοβαρός όμως άνθρωπος ακούει τους σοφούς;
  Η «φούσκα» μιας καλοχορτασμένης – καλοζωισμένης, εγωιστικής και παράταιρα αισχρής μειοψηφίας λευκών – χριστιανών, άρχουσας τάξης στον πλανήτη Γη, με εξαίρεση κάποιους μελαψούς – μουσουλμάνους, λακέδων της Δύσης τύπου Σαουδικής Αραβίας, άρχισε λοιπόν να χάνει επικίνδυνα αέρα!
 Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στην τελευταία «τρύπα του ζουρνά» της Δύσης, την ηρωική Ελλαδίτσα, που μόστραρε μέχρι πρότινος στις 25 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη! Τρομάρα μας!!
  Αλλά στην αγωνιώδη προσπάθεια και τις εκκλήσεις του Ομπάμα, να δεχτούνε οι Ρεπουμπλικάνοι τον πρόσθετο δανεισμό της χώρας – κοντά στα 14 τρισεκατομμύρια δολάρια που χρωστάει ήδη - για να αποφευχθεί η στάση πληρωμών, μισθών και συντάξεων των Αμερικάνων, τον Αύγουστο!
  Τους φόβους στις απειλές των διεθνών οίκων αξιολόγησης για υποβάθμιση της Ιταλίας, της Ισπανίας, Πορτογαλίας και δεν σταματάει ο χορός της κατρακύλας…
  Με γνώσεις οικονομίας πρωτοεγγραφόμενου φοιτητή Οικονομικής Σχολής, θα προσπαθήσω –με τη λογική- να ερμηνεύσω τα συνταρακτικά και πρωτόγνωρα οικονομικά δεδομένα, με τις οδυνηρές επιπτώσεις τους στη ζωή μας. Το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, άλλωστε, παρουσιάζει πάντοτε τις οξυδερκείς και αναλυτικά τεκμηριωμένες απόψεις του συνεργάτη του, Οικονομολόγου, Σωκράτη Γούλιου.
  Εξάλλου, δεν ακούσαμε τους σοφούς καθηγητάδες των οικονομικών, έστω πριν 2-3 χρόνια, να εξηγούν, όπως κάνουν τώρα με περισσή αυταρέσκεια, ότι με την κατρακύλα που βαδίζουν τα οικονομικά μας (έλλειμμα, δανεισμός, χρέος, αύξηση εισαγωγών, μείωση παραγωγικότητας και παραγωγής, διόγκωση δημόσιου τομέα), οδηγούμαστε σούμπιτο στον πάτο του βαρελιού, που εναγώνια προσπαθεί να βάλει τώρα ο πληθωρικός Βαγγέλης Βενιζέλος.
  Εσείς δηλαδή, ακούσατε για την σύγκληση ενός βροντερού επιστημονικού οικονομικού Συνεδρίου πριν 2-3 χρόνια, που να φώναζε για τον επερχόμενο οικονομικό Αρμαγεδδώνα;
  Ούτε καν η Λίτσα Πατέρα το είδε στον ανάδρομο Ερμή – ενώ   φαινόταν ότι ο Δίας στην πορεία
     του Άρη, θα προκαλούσε πρόβλημα στα οικονομικά μας… Άσε για τα αισθηματικά μας, δεν το συζητώ, χάλια!!! 
  Η ουσία είναι μία… και ο μπακλαβάς γωνία… Η ουσία λοιπόν του θέματος είναι στο μοίρασμα των κομματιών της πίτας που τρώμε στον πλανήτη ΓΗ και τώρα άρχισαν να μικραίνουν για εμάς.
  Έως τα τώρα, 500 εκατομμύρια Δυτικών – προνομιούχων, κι αυτοί με τεράστιες ανισότητες μεταξύ τους και με μεροκάματα από 20€ μέχρι …20 εκατομμύρια τη μέρα, σίγουρα όμως, άπειρο – δυσανάλογα από τα 1 έως 3€ μεροκάματα 12ώρου, του Τρίτου κολασμένου κόσμου, που αριθμεί 6 δισεκατομμύρια κιτρινόμαυρες ψυχές!
  Αυτή η μαύρη στην κυριολεξία και μεταφορικά, και η κίτρινη μυρμηγκιά, άρχισε να αυξάνει το κομμάτι της πίτας που έτρωγε ως τα τώρα. Και θα συνεχίσει να το αυξάνει, γιατί τώρα παράγει προϊόντα ανταγωνιστικά, πράγμα που δεν συμβαίνει με τις Δυτικές κοινωνίες.
  Οι απάτριδες κεφαλαιούχοι εγκατέλειψαν κι εγκαταλείπουν τα αδέλφια τους στην Αγγλία, τις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Γαλλία και κάναν κολεγιά με τους Κινέζους, Βιετναμέζους, Ινδούς, Ινδονήσιους και βάλε. Σειρά σίγουρα θα έχει η μαύρη – κατάμαυρη Αφρική.
  Ο καπιταλισμός, σε αντίθεση με τη φεουδαρχία, δεν έχει πατρίδα και ψευδέστατα τόσα χρόνια οι δεξιοί καπιταλιστές, κατηγορούσαν για «απάτριδες» τους κομουνιστές! Φυσικά, δεν έχει ούτε θρησκεία, ιδανικά κι ευγενείς και υψηλόφρονες στόχους, πλην, πλην του συνεχούς κέρδους. Κι έχει αμέτρητες στρατιές έξυπνων ή βλακών υποτελών, να τον υπηρετούνε μ’ ενθουσιασμό!
  Ο καπιταλισμός είναι ειδωλολάτρης, έφτιαξε χρυσό είδωλο που μας πλασάρισε έξυπνα να λατρεύουμε και να προσκυνούμε, τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ! Τον άσκοπο, σπάταλο, ανεγκέφαλο, αντιοικολογικό, καταναλωτισμό!
  Είναι όμως σαφώς καλύτερος και δικαιότερος και προοδευτικότερος απ’ τη φεουδαρχία, τον Ιμπεριαλισμό, την αποικιοκρατία, τη θεοκρατία!
  Συνοψίζοντας λοιπόν τους λόγους που το «μπαλόνι» των ως τώρα προνομιούχων Δυτικών, ξεφουσκώνει, θα παρατηρήσουμε:
- Η απουσία του αντίπαλου δέους σε ισχύ όπλων, ή αντίπαλου οικονομικού μοντέλου εφαρμοσμένου στην πράξη με επιτυχία. Που ‘σε Στάλιν με τις μουστάκες σου!
- Ο Δυτικός κόσμος, είναι ένας κόσμος της παρακμής βιολογικά. Κόσμος αντιπαραγωγικός, με πλήθος προνόμια, δίκαια ή άδικα.
  Ένας κόσμος ηλικιωμένων, συνταξιούχων, που όλο και αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης, πράγμα που σπαταλά πόρους αντί να παράγει προϊόντα και έσοδα.
  Αυτό, σε αντίθεση με τον τρίτο κόσμο που σφύζει και ασφυκτιά από νιάτα, ζωντάνια, διάθεση για δουλειά, με ανύπαρκτο έως σπάνιο είδος τον συνταξιούχο ή ηλικιωμένο της Δύσης.
- Η τεράστια αύξηση του πληθυσμού του πλανήτη που από τα 2 δις του 1950 βρέθηκε 60 χρόνια μετά στα 7 δις.
- Η κατασπατάληση έως τα πρόσφατα «φτηνών» πρώτων υλών από την αποικιοκρατική Δύση.
- Το κόστος για την έστω και καθυστερημένη φροντίδα για το περιβάλλον της Δύσης, που μετακυλύεται στην τιμή των παραγόμενων αγαθών.
- Το υψηλό, σε σχέση με το παραγόμενο προϊόν, επίπεδο ζωής του μέσου Δυτικού ανθρώπου, που τα τελευταία 50 χρόνια έκανε τεράστια πρόοδο, μοναδική στην ιστορία του ανθρώπου στη γη.
- Η τεράστια αύξηση του τριτογενή τομέα – παροχή υπηρεσιών - και του Δημοσίου, των Δυτικών χωρών.
- Το βαρύτατο φορτίο των αμυντικών δαπανών, που απαξιώνονται ταχύτατα και απαιτούν νέα οπλικά συστήματα.
- Τα κερδοσκοπικά παιγνίδια των αδηφάγων κεφαλαιούχων –τραπεζιτών – ραντιέριδων, που ποντάρουν σαν σε καζίνο πάνω στο μέλλον της ζωής των πολιτών, κάποιων αδύναμων κρίκων της οικονομικής αλυσίδας.
- Ο λαϊκισμός της μικροπολιτικής που χαϊδεύει αφτιά ψηφοφόρων κι όχι πολιτών.
  Εμείς πάντως, από ένα τυχαίο κι απρόβλεπτο γεγονός, βρεθήκαμε στα 500 εκατομμύρια των προνομιούχων, μ’ ότι συνεπάγεται αυτό. Τα υπόλοιπα, πάνω από 6 δις των πειναλέων άτυχων συνανθρώπων μας, θέλουν μερίδιο απ’ τον παραγόμενο στη γη πλούτο. Πρώτα για να χορτάσουν τη σανιδωμένη τους κοιλιά, να πιούνε καθαρότερο νερό, να γλυτώσουν απ’ τη δυσεντερία, την ελονοσία, τη φυματίωση, το AIDS. Να ’χουνε κρεβάτι να κοιμηθούν, να ξεκουραστούν. Να χαμογελάσουν. Να ζήσουν…
  Ένα μεγάλο ή μικρό μέρος της ευμάρειας μας, είναι αρπαγμένο απ’ τις πατρίδες τους. Καιρός είναι να πληρώσουμε ένα μικρό μέρος απ’ τα κουρσεμένα λάφυρα των Δυτικών, διαχρονικών αποικιοκρατόρων του πλανήτη γη …μα εγώ δεν έκλεψα τίποτε… γιατί να πληρώσω… κλαψ, κλαψ, κλαψ…
  Αυτό είναι το καλό σχετικά σενάριο. Γιατί πάντα υπάρχει και το χειρότερο… Να εμφανιστεί ένας Κινέζος – Μογγόλος Τζεγκινς Χαν, ένας Αττίλας, ένας Μουσουλμάνος αντι-Σταυροφόρος Σαλαντίν και να μας περάσουν «δια στόματος μαχαίρας» τα 500 εκατομμύρια των χορτασμένων, γεμάτων χοληστερίνη, Δυτικών!
  Είμαστε λίγοι και είναι πολλοί. Απλά ακόμα, είμαστε δυνατοί! Ή αισθανόμαστε δυνατοί…
  Η ιστορία όμως στο διάβα των αιώνων δεν χαρίστηκε όταν παρήκμασαν, ούτε στους Βαβυλώνιους, τους Αιγύπτιους, τους Έλληνες, τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Οθωμανούς, Ισπανούς, Γάλλους, Πορτογάλους, Άγγλους, Σοβιετικούς.  Γιατί θα πρέπει να σταματήσει στο Αμερικάνικο όνειρο και πρότυπο που κυριαρχεί στον πλανήτη έναν αιώνα τώρα;

Υ.Γ.: Η Ελλάδα είναι τόσο όμορφη και ποθητή για τον ξένο τουρίστα, που άδικα προσπαθούν σήμερα οι ταξιτζήδες, χθες οι αγανακτισμένοι, κουκουλοφόροι, λιμενεργάτες, γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, φορτηγατζήδες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, σαλεπιτζήδες και σαγματοποιοί, να την κάνουν αντιπαθητική…
  Τα νησιά, οι παραλίες, οι ταβέρνες, είναι γεμάτες χαμογελαστούς τουρίστες!
… Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν… ευτυχώς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.