Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025

Σταύρος Παπασωτηρίου: «Ταχύρρυθμο πρόγραμμα ξεναγών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Φλώρινα»…

   Ο Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας της Ν.Δ Σταύρος Παπασωτηρίου σε επικοινωνία του με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό του Υπουργείου να διεξαγάγει ταχύρρυθμο πρόγραμμα ξεναγών,  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Φλώρινα.
  Πρόκειται για πρόταση την οποία ο Σταύρος Παπασωτηρίου είχε στηρίξει πρόσφατα σε επαφές του με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και την αρμόδια για την τουριστική εκπαίδευση υφυπουργό Άννα Καραμανλή.
   Το εν λόγω ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης, διάρκειας 2 μηνών, στο επάγγελμα του Ξεναγού, αφορά στην εκπαίδευση 50 ξεναγών στη Φλώρινα, αποφοίτων Τμημάτων ΑΕΙ συναφούς αντικειμένου, κατά το πρότυπο παλιότερης πρωτοβουλίας του ΠΑΜΑΚ στις Σέρρες.
   Με δεδομένο ότι η Φλώρινα και η ευρύτερη περιοχή διαθέτουν πλούσιο φυσικό – πολιτιστικό απόθεμα το οποίο θα μπορέσουν πλέον να αναδείξουν κατάλληλα καταρτισμένοι ξεναγοί, ο Σταύρος Παπασωτηρίου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού και ευχαρίστησε όλη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το διαρκές και έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύει σε σχέση με τις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.