Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Σταύρος Παπασωτηρίου: «Εγκρίθηκαν οι χρηματοδοτήσεις των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές»…

 
  Σήμερα υπεγράφη από τον αρμόδιο για τους ΟΤΑ υπουργό Θ. Λιβάνιο μετά από θετική εισήγηση του αρμόδιου για την Κρατική Αρωγή υφυπουργού Χρ. Τριαντόπουλου η απόφαση διάθεσης 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Φλώρινας και Πρεσπών για την αποκατάσταση ζημίων από φυσικές καταστροφές.
  Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Φλώρινας χρηματοδοτείται με 1 εκατ. ευρώ για την επισκευή τοπικού οδικού δικτύου και σχολικών μονάδων ενώ ο Δήμος Πρεσπών για την αποκατάσταση δικτύων και τοπικών υποδομών θα λάβει 500.000 ευρώ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
   Η πρόσθετη αυτή οικονομική ενίσχυση των δυο Δήμων προέκυψε μετά από συστηματική συνεργασία του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Σταύρου Παπασωτηρίου και των δημάρχων Β. Γιαννάκη και Γ. Στεργίου με τους συναρμοδίους υπουργούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
   Ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου υπογράμμισε την σταθερή στήριξη των ΟΤΑ της Φλώρινας εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έρχεται σε συνέχεια όμοιας απόφασης χρηματοδότησης του Δήμου Αμυνταίου, η οποία εκδόθηκε τον Αύγουστο και αφορούσε την αποκατάσταση ζημιών στην αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Αετού καθώς και σε υποδομές της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα που είχαν προκληθεί από φυσικές καταστροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.