Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Σταύρος Παπασωτηρίου: «Πρόταση ανακαίνισης των αρχοντικών του ιστορικού κέντρου της Φλώρινας»…

   Σειρά συναντήσεων είχαν στην Αθήνα ο δήμαρχος Φλώρινας Β. Γιαννάκης και ο βουλευτής Π.Ε Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου για το θέμα της ανακαίνισης των νεοκλασικών αρχοντικών – παραδοσιακών σπιτιών του ιστορικού κέντρου της Φλώρινας.
  Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, αρμόδιο για θέματα χωροταξίας, Ν. Ταγαρά προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις του Δήμου Φλώρινας για την χρηματοδότηση ειδικής μελέτης ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης και ανακαίνισης παλαιών κατοικιών (νεοκλασικών αρχοντικών – παραδοσιακών σπιτιών) που σήμερα δεν χρησιμοποιούνται, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
 
  Οι συναρμόδιοι υπουργοί δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τις προτάσεις του Δήμου Φλώρινας για την ένταξη των έργων αυτών σε εθνικό / ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αφού διευκρινιστούν ορισμένες παράμετροι της παραπάνω δράσης (αριθμός συμμετεχόντων, εύρος παρέμβασης, μελλοντικές χρήσεις των κατοικιών που θα ανακαινιστούν κτλ).
   Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Φλώρινας ήδη προχωρά στην ανάπλαση τμήματος της περιοχής γύρω από τον πόταμο Σακουλέβα (από τη γέφυρα των Δικαστηρίων έως την οδό Βουκεφάλα) με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ύψους 2 εκατ. Ευρώ. Το έργο αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων και τη διαπλάτυνση των υφιστάμενων σε όλο το μήκος της περιοχής παρέμβασης, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και πρασίνου, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και φωτιστικών, την αντικατάσταση της τσιμεντένιας πεζογέφυρας, καθώς και την κατασκευή τριών νέων πεζογεφυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.