Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Μήνυμα του βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας Στ. Παπασωτηρίου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου…

 
  28η Οκτωβρίου του 1940, οι Έλληνες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ιστορία, την πατρίδα, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, με θάρρος και ενότητα υπερβαίνοντας τον εαυτό τους και τη δυσμενή παγκόσμια συγκυρία άνοιξαν το δρόμο για την τελική νίκη ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό θυσιάζοντας τη ζωή τους για την ειρήνη και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.
  Το έπος του Αλβανικού μετώπου και στη συνέχεια η Αντίσταση, προσφέρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να αναλογιστούμε τα πεπραγμένα των προγόνων μας που τα σημάδεψε ο πόλεμος, η απώλεια, η κακουχία, καθώς και τα ιδανικά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας τα οποία έθεσαν πιο ψηλά κι από την ίδια τους τη ζωή που αποτελούν ένα διαχρονικό παράδειγμα ευψυχίας, αυταπάρνησης, αλλά και συντονισμένης δράσης για την επίτευξη του κοινού σκοπού.
   Στους ήρωες του 1940, αξίζει αιώνιος σεβασμός και ευγνωμοσύνη, απευθύνουμε ένα ύστατο «χαίρε» στη μνήμη τους, με την υπόσχεση να κρατήσουμε την πατρίδα αλώβητη και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ευημερούσα και αξιοζήλευτη, να μείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στις ιστορικές μας αξίες, να υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη και τον ανθρωπισμό.
   Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.