Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Στης ακρίβειας τον καιρό! (Με χαρούμενο, αλέγκρο ρυθμό)…

(Γράφει ο Α.Θ.Ρ., στο ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Τότε παλιά, χωρίς τηλεόραση, κι οι πλείστοι και χωρίς ραδιόφωνο και σιγουρότατα χωρίς κινητό και διαδίκτυο, οι άνθρωποι, στην πρώτη ευκαιρία χαράς, χαλάρωσης, κοινωνικής εκδήλωσης,  ιδίως στους αρραβώνες, αλλά και στη δουλειά, ιδίως οι κτίστες κι οι μπογιατζήδες τραγουδούσαν κι απολάμβαναν την ιδιωτική τους μουσική, που εκπέμπαν καλλίφωνα με μεράκι και τέμπο!
   Το ρεμπέτικο ανάλογα στη περίπτωση «έπαιζε» από ελαφρό – ερωτικό τραγούδι, συνήθως στις καντάδες των νεαρών ερωτευμένων, κάποιο εύθυμο σκαμπρόζικο, όταν το ποτό έφερνε την ιλαρότητα, μέχρι κάποιο λαϊκό πονεμένο, όταν ο καημός κάποιου μερακλή γέμιζε το χώρο…
 Στις ακρίβειας τον καιρό
 έτυχε να παντρευτώ,
 και μου δώσαν μια γυναίκα,
 που ‘τρωγε για πέντε – δέκα!
 Και τη πρώτη τη βραδιά
 μου ‘φαγε πεντέξι αρνιά,
 και τη δεύτερη το βράδυ,
 μου ‘γαφε όλο το κοπάδι!
 (Τώρα, γιατί το βράδυ – και που παραπέμπει μ’ αυτό ο ποιητής, είναι ένα μυστήριο…)
   Εκείνο το «μαγικό» του Τσιτσάνη… «κάποια μάνα αναστενάζει», που τραγουδούσαν σε στιγμές ανάπαυλας της αιματοχυσίας, στρίβοντας τσιγαράκι, οι στρατιώτες του εθνικού στρατού, κι οι αντάρτες του Δημοκρατικού, κι οι εξόριστοι της Μακρονήσου, κι οι φυλακισμένοι πολιτικοί κρατούμενοι, με τον ίδιο πόνο, την προσμονή, την απόγνωση, σίγουρα με δυσφορία των αξιωματικών και των ανθρωποφυλάκων τους, είναι ο «Εθνικός Ύμνος» μιας τραγικής περιόδου της χώρας!...
 Κάποια μάνα αναστενάζει,
 μέρα νύχτα ανησυχεί,
 το παιδί της περιμένει
 που ‘χει χρόνια να το δει!
   Είναι «θεός» ο Τρικαλινός, που άλλαξε την ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού – πολιτισμού!
   «Στης ακρίβειας τον καιρό» λοιπόν, τότε λίγα μόλις χρόνια απ’ τον μακελάρη Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, που άφησε πίσω του 50 εκατ. Νεκρούς και με την Ευρώπη συντρίμμια, με την Ελλάδα ακόμα να καπνίζει απ’ τα ερείπια ενός αιματηρού, απάνθρωπου εμφυλίου!  (με 70 χιλ. νεκρούς, όταν στον Ελληνο-Ιταλικό ήταν 13.000)!
 
  Και θα ‘λεγε ο αντικειμενικός παρατηρητής, φυσικό κι επόμενο να παίζει, μετά μια 10ετή καταστροφή, το… «Στης ακρίβειας τον καιρό»!
   Σήμερα, μια Ελλάδα Μητσοτο-νεοφιλελεύθερη, εδώ και 5-6 χρόνια, παρ’ όλο που αναβαθμίζεται απ’ τους διεθνείς οίκους αξιολογητές, κι όλο να ακούμε για δις, ξένων επενδύσεων, ιδίως σε αγορές ακινήτων στον Τουρισμό, την ενέργεια, τι στον κόρακα συμβαίνει και από χώρα προσιτή οικονομικά στον μέσο άνθρωπο, γίναμε πρωταθλητές στην «ακρίβεια της ζωής» των πολιτών της, όσον αφορά τα τρόφιμα, τα είδη πρώτης ανάγκης, ενοίκια, ενέργεια, φόρους, υγεία, παιδεία;
   Τελικά, οι Πρωθυπουργοί μόνο τα «καλά» της θητείας τους εισπράττουν για υστεροφημία; Τα λάθη, τις λαμογιές, τις αστοχίες, τις εμμονές, τα φορτώνεται στη καλύτερη των περιπτώσεων… ο «κανένας», ο «εξωτερικός παράγων», η «διεθνής συγκυρία» και στην πιο ξεφτιλισμένη, ο …κακομαθημένος Λαός! Ο …λαϊκισμός! Κι ο ΣΥΡΙΖΑ που άφησε βλακωδώς 37 δις Ευρώ!
   Για την ακρίβεια στην Ελλάδα φταίει ο «φούφουτος», όχι ο Κούλης. Κι αυτό εν χορώ, μας το περνάνε οι πετσωμένοι λαμογιάρηδες δήθεν δημοσιογράφοι, που καθημερινά μιλούν για την ακρίβεια, ποτέ τους όμως για το ποιος φταίει γι’ αυτήν! Ποιος κερδίζει απ’ αυτήν! Και γιατί δεν παίρνονται διορθωτικά μέτρα για τον περιορισμό της!
   Πάντα, όταν πηγαίναμε παλιά κάπου στο εξωτερικό, έμπαινα από περιέργεια σε κάποιο
μεγάλο σούπερ μάρκετ, να πάρω μια εικόνα απ’ τις τιμές τους σε σχέση με εμάς, εδώ, και να τις συγκρίνω με της Ελλάδας.
   Και πάντα έβλεπα τη διαφορά στις τιμές, σε σχέση με τις δικές μας, που σηματοδοτούσαν μια προσιτή, προσφιλή χώρα προηγούμενων δεκαετιών, τουλάχιστον σε ζητήματα κόστους ζωής του μέσου Έλληνα πολίτη.
   Οι διακοπές μας, το καλοκαίρι των πλείστων, συνήθως σε Χαλκιδική, Θάσο, Λευκάδα, δεν πέφταν κάτω από 7-10 μέρες…
   Ο φίλος δάσκαλος Χ.Π., οικογενειακώς, πάντα σε άλλο νησί, έκαμνε ένα μήνα διακοπές!
   Ο κορυφαίος Αμερικανός πεζογράφος ο Τζον Στάινμπεκ, δηλωμένος φιλελεύθερος δημοκράτης, όχι κομουνιστής, όπως ο ίδιος δηλώνει, επισκέφτηκε το 1953, επί Στάλιν, για ένα μήνα την τότε Σοβ. Ένωση. Στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Ρωσίας» γράφει, κοντά σε όλα, καλά και άσχημα που είδε, ότι… οι σοβιετικοί εργάτες τότε, κι ανάλογα με την βαρύτητα της δουλειάς τους, κι ύστερα από πρόταση του συμβουλίου του εργοστασίου τους, πήγαιναν οικογενειακώς κάθε χρόνο 28 μέρες διακοπές, δωρεάν, στις ακτές της Μαύρης θάλασσας, στο Βατούμ, το Σοχούμ, τη Γεωργία!
   Εντάξει, εμείς μαθαίναμε τότε μόνο για τις «διακοπές» στα Σιβηριανά Γκούλαγκ, της φοβερής τότε αρκουδο-Ρωσίας!
   Για τα δικά μας «Γκούλαγκ» στα ξερονήσια, μαθαίναμε απ’ τους κακόμοιρους συγγενείς και γνωστούς μας…
   Σε μας, αυτά, πριν 30-40 χρόνια και μέχρι περίπου το 2000, μια οικογένεια δύο δημοσιουυπαλλήλων, με τα σέα και τα μέα τους, μπορούσαν να διακοπάρουν άνετα δύο εβδομαδούλες!
   Γελούσαμε ειρωνικά, με το ότι οι Ευρωπαίοι αγόραζαν μισό καρπούζι στα σούπερ μάρκετ, ή στις διακοπές τους στην Ελλάδα τρώγαν μια «χωριάτικη», με μια ρετσίνα στο τραπέζι!
 
  Αν «εξευρωπαϊσμός» μας σήμαινε, ν’ αγοράζουμε κι εμείς μισό καρπούζι και να ‘χουμε τιμές Ελβετίας, με μισθούς και συντάξεις κοντά στης Βουλγαρίας, κάτι λάθος γίνεται σε βάρος μας και σίγουρα, κυρία φον ντερ Λάιεν και κυρία «φον» Βόζεμπεργκ, διόλου μας συγκινείτε και μας ενθουσιάζεται και καλοφάγωτα να ‘ναι τα χιλιάδες Ευρώπουλα που τσιμπάτε!
   Εγώ, μια ελπίδα έχω μόνο, στον Αφτιά και τον Μπελέρη, είμαι σίγουρος ότι κάτι σημαντικό θα γίνει, υπέρ μας, στην Ευρωβουλή, που θ’ αλλάξει τα δεδομένα στη στιγμή!
   Σήμερα, η μεσαία τάξη είναι αποκλεισμένη, λόγω κόστους, από διακοπές, να απολαύσει τις ομορφιές της πατρίδας της. Αλλά και πέρα απ’ το… περιττό, τρόπος του λέγειν, των διακοπών, με τσόντα τον προσιτό τότε τραπεζικό δανεισμό, κτίζονταν σπίτια, αγοράζονταν διαμερίσματα, εξοχικά, έννοιες πραγμάτων απαγορευτικές σήμερα, για τους πλείστους.
    …Εντάξει, αγοράζουμε σήμερα Rafale, Belara, F35 και το στοκ παλιότερων στρατιωτικών αγορών (που σίγουρα ακόμα πληρώνουμε), το στέλνουμε σαν χουβαρντάδες και κιμπάρηδες, πεσκέσι τον Ζελένσκι τον κολλητό μας, της Ουκρανίας!
   Τώρα πλέον δεν κατασκευάζουμε ούτε σφαίρα Ελληνική, ούτε σκελέα στρατιωτική! Το 1940, τα πυρομαχικά μας ήταν Ελληνικά, τα ‘φτιαχνε η ΠΥΡΚΑΛ! Δεν συμφέρει βρε αδελφέ! Είναι φτηνότερα τα Αμερικάνικα! Σαματι εμείς θα τα πληρώσουμε; Οι επόμενες γενιές ας ξηλωθούν, για ένα χρέος που όλο και αναβαίνει!
 
  Καταργούμε το «εθνικό μας καύσιμο» τον λιγνίτη, σαν άρρωστα φανατικοί οικολόγοι και αγοράζουμε αμερικάνικο φυσικό αέριο και ενέργεια από γερμανικά φουρφούρια και καθρέφτες, που αντί να ‘ναι φτηνότερη η ενέργεια, τρέμει το φυλλοκάρδι μας όταν (για κάθε μήνα τώρα) έρχεται το μπουγιουρντί! (ο ήλιος κι ο αέρας, μάλλον είναι ακριβοί).
   Έχουμε  την ακριβότερη τηλεφωνία της Ευρώπης! Ε; Ε; Με πουλημένο τον κερδοφόρο τότε ΟΤΕ. Οι κατασυκοφαντημένες κρατικές επιχειρήσεις ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΕΑΒ, αντί να εξυγιανθούν, ξεπουλήθηκαν μπιρ – παρα και τώρα οι φιλάνθρωπες ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας, αντί για «μέλι και γάλα» να ρέει όπως μας υπόσχονταν οι κολαούζοι των ιδιωτών, Χ’’δάκηδες, Σκυλακάκηδες, μας ποτίζουν κώνειο!
   …Νεοφιλελεύθερα μοχαμπέτια που ψηφίζουν και άνεργοι και εργάτες και απένταροι νεολαίοι, που ελπίζουν στο «American dream»!
   Μόνο που αντί για «American dream», έχουμε κατασχέσεις κατοικιών, ΕΝΦΙΑ, 6ήμερη εργασία και φυγή στο εξωτερικό, όποιου μπορεί να φύγει…
   Α! και η Τράπεζα της Ελλάδος των Στουρνάρηδων, την 12/7/24 ανακοίνωσε ότι το «έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών» έφτασε δυστυχώς για φέτος τα 9 δις €! Εισάγουμε δηλαδή περισσότερα απ’ ότι εξάγουμε! Καλά πάμε δηλαδή, σαν χώρα!
 
  Ναίαίαί, αλλά η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ζάκυνθος, η Αθήνα, η Κρήτη… βουλιάζουν με πάνω από 30 εκατ. Τουρίστες!
   Βουλιάζουν στο ζεστό χρήμα, την παρανομία, την μαφία, την κόκα, την πορνεία και κάθε άλλο ευγενές ιδανικό που θεριεύει στην υπερβολή, τη χλίδα, την πρόκληση…
   Δεν αντιλέγω σ’ αυτό. Στα 8 δις περίπου άνθρωποι που κατοικούμε στη γη μας, όλο και θα υπάρχουν κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια λεφτάδες, μαυραγορίτες, τραπεζίτες, μιζαδόροι, μαφιόζοι, λαδέμποροι, ναρκέμποροι, έμποροι όπλων, ενέργειας, τσιφλικάδες, έμποροι αέρα κοπανιστού, που θα γεμίζουν με την ευγενή αφεντομουτσουνάρα τους, τα αλλοτινά ξερο – φτωχονήσια του Αιγαίου, που έχουν γίνει παγκόσμιος iin προορισμός!
   Κοντά σ’ αυτούς κι οι… φτωχολάζαροι νεαρούληδες, που έχουν το κινητό για προέκταση του χεριού τους.
   Φυσικά με «μπατζετ» απ’ την κολοβή σύνταξη του παππού, του γονιού, που έχει κλειστεί χρόνια τώρα στο σπίτι.
   Ακόμα και ο «σκλάβος» ντελιβεράς, που ολοχρονίς κάνει θανατερά ακροβατικά ανάμεσα στα αυτοκίνητα της Αθήνας, θα πάει Μύκονο, σε κάποιο υπόγειο, για 2-3 μέρες! Έτσι ακριβώς, όπως όλοι οι Μουσουλμάνοι, πλούσιοι – φτωχοί, πρέπει να επισκεφτούν για προσκύνημα την Μέκκα. Γούστα είν’ αυτά! Και περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα…
 
  Όλ’ αυτά, μέχρι να χτιστεί, να βρωμιστεί, να στραγγίσει από νεράκι κάθε ξερότοπος μιας όμορφης παλιότερα χώρας, που η Κλιματική Αλλαγή σύντομα θα την μετατρέψει  σε τοπίο της Βόρειας Αφρικής!
   Τότε ο πλούσιος τουρίστας θα στραφεί στην δροσερή Σκανδιναβία, την Ρωσία, την Ιρλανδία, τον Καναδά, την Ελβετία. Κι εμείς θα μείνουμε με τα πεντάστερα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στο χέρι και τη μέγγενη των τραπεζών, να μας σφίγγει το λαιμό.
   Με εγκαταλελειμμένη κάθε παραγωγική άλλη δραστηριότητα (πλην τουρισμού), χωρίς γεωργία, κτηνοτροφία, βιοτεχνία, τον μικροεπαγγελματία, που μεγάλωσαν αυτή την χώρα, αργότερα και χωρίς τη… φλέβα χρυσού του τουρισμού, μας βλέπω με δυσκολία να ισορροπούμε… ξεβράκωτοι στ’ αγγούρια!
   Κι αν κάτι θα έχει απομείνει για τον ιστορικό του μέλλοντος, να απαριθμήσει, απ’ τη διακυβέρνηση της χώρας τον Μητσοτάκη, θα είναι… εκτός απ’ το πανέξυπνο, σπινθηροβόλο και σαγηνευτικό του βλέμμα, ότι κράτησε τη χώρα, μια θέση πάνω απ’ αυτή της Βουλγαρίας! (αλλά με τιμές Ελβετίας)… φάτε τη σκόνη μας παλιο – Βούλγαροι! Ουστ! Πεινάλες!
   «Κούλης και ξερό ψωμί» λοιπόν! (έστω με 28%).
   Όπως παλιότερα, οι ίδιοι αυτοί κι οι απόγονοι τους Ελληναράδες, κραύγαζαν… «ψωμί, ελιά και Κώτσο Βασιλιά»!
   Η παράδοση και τα δεσμά του DNA κάποιων, σέρνουν σαν τη γνωστή τρίχα, ακόμα και καράβι! (με τα απλησίαστα σήμερα εισιτήρια του)…
   «Κούλης και ξερό ψωμί» λοιπόν! (γιατί τώρα κι οι ελιές και το λαδάκι έγιναν πανάκριβα, γκουρμεδιάρικα υλικά)! (35€ μια μερίδα «Mousaka» σε κείνη τη ταβέρνα στην Μύκονο!).
   «Κούλη» ρε και… κόβουμε και τον μουσακά! Θα φάμε κατεψυγμένες γαρίδες Αργεντινής με μακαρόνια. Τέλεια!
   70€ (!) πλήρωσα φέτος σε γνωστή ανθούσα μεγάλη επιχείρηση του Αμυνταίου για σέρβις στο αιρκοντίσιον του αυτοκινήτου μου!
   20€ πλήρωσα πέρσι για την ίδια δουλειά, στο συνεργείο του Στέφανου στην Λεβαία!
   «Κούλη» ρε! Και ζήτω ο «Πληθωρισμός Απληστίας»!
   …40 χρόνια είμαι πελάτης, αυτού με το 70/ντάρι Ευρώ! Δέκα λεπτά δουλειά! Παλιότερα, η ντροπή και το φιλότιμο, ρύθμιζαν αυτόματα, χωρίς ελέγχους, τις ανθρώπινες σχέσεις.
   Τώρα, χωρίς ντροπή κι έλεγχο, κυβερνάει η μαυραγορίτικη ζούγκλα!
   …25-40€ η ίδια δουλειά στην Αθήνα (δες το στο διαδίκτυο)… Μύκονος ρε, έγινε το Σοροβίτσι! Μάλιστα!
   …Τι είναι 70€ ρε τσιφούταρε ΑΘΡ, που μας τα πρήζεις; 24.380 δραχμές! Με 30 δρχ, που αγοράζαμε τότε το κιλό το καρπούζι, τότε θ’ αγοράζαμε 813 κιλά, ενώ σήμερα με μισό Ευρώ το κιλό, αγοράζουμε 167 κιλά καρπούζι, 646 κιλά λιγότερα δηλαδή! Στιλάκια θα μας κάνει ο Κούλης…
   Εκείνο το παλιό κομμούνι, ο Θεοδωρικάκος (Υπουργός Ανάπτυξης), γιατί δεν κάνει τέτοιους (μπακαλίστικους) λογαριασμούς, να μπει κάποιο φρένο στην ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ;
   Χρυσό, στους Ολυμπιακούς αγώνες στο άθλημα ΑΚΡΙΒΕΙΑ, παίρνουμε!
   ΥΓ 1: Τελικά εσείς καταλάβατε, γιατί και ποιος παρακολουθούσε υπουργούς, στρατηγούς, αρχηγό κόμματος, στην Δημοκρατική (!) μας Ελλάδα;
   Καλά, η δικαιοσύνη μας ξεχειλίζει από ανεξαρτησία! Με ελάχιστες εξαιρέσεις, δυστυχώς(!) η δικαιοσύνη, 2500 χρόνια τώρα, στην Ελλάδα, δεν πείθει για την ανεξαρτησία και την ευθυκρισία της, στις σημαντικές της αποφάσεις.
   «Η δικαιοσύνη είναι ένας ιστός αράχνης, πιάνει τα κουνούπια και τις μύγες, ενώ τα κοράκια και τα όρνεα, την ξεσκίζουν»!  (Ανάχαρσις, 6ος αιών π.Χ.)
   «Η δικαιοσύνη και τα φίδια, δαγκώνουν τους… ξυπόλητους»! (μαγκίτικο).
   Είναι γνωστό και πολύ σωστά, ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί κατασκόπους, σαμποτέρ, μεγαλοαπατεώνες, επικίνδυνα για τη χώρα δηλαδή άτομα.
   Κι εδώ αρχίζει το θέατρο του παραλόγου, που θα ζήλευε ο Ιονέσκο! Δηλαδή υπουργούς, αρχηγό μεγάλου κόμματος, αρχηγό Επιτελείου στρατού, στρατηγούς, δημοσιογράφους! Επικίνδυνους ανθρώπους! Θα μας τρελάνεις ρε Κούλη, με τα… τρελά σου!
   Και οι πλείστοι απ’ τους παρακολουθούμενους για μήνες από την ΕΥΠ, δεν αντιδρούν, δεν διαμαρτύρονται, δεν ζητούν εξηγήσεις… κι ενώ τους φτύνουν, επώνυμα, αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει! Κι αν υποθέσουμε ότι δεν τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ, ο Κοντολέων, ο Δημητριάδης, η Βλάχου, ο Μητσοτάρχης και τους παρακολουθούσε το Predator, κακόβουλα, παράνομα, γιατί δεν κάνουν μήνυση στους ιδιοκτήτες του, στον Λαβράνο, Μπίτζιο, να πάνε για κακούργημα; Μάλλον δεν έχουν λεφτά για μήνυση και δικηγόρο… Ρε παλιοψεύτες, διόλου δεν ντρέπεστε;
   Η αξιοπρέπεια, σε βαθειά κατάψυξη! Η μεγαλο-δικαιοσύνη μας η σοφή, η τυφλή κι αόμματη, λέει στην ψύχρα… ότι τίποτε στην ουσία δεν συμβαίνει! Νιέντε! Πάτε καλά ρε! Ή πίνετε ληγμένα; Για πόσο γκα-γκα μας θεωρείτε τελικά; Καημένε φτωχοδιάολε, που πάνω σου ξεσπάει όλη η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη!
   ΥΓ 2: Ο διόλου «αριστερός» Economist, κάθε χρόνο δημοσιεύει πίνακα με τις παγκόσμιες πρωτεύουσες, σε σχέση με τη βιωσιμότητα των κατοίκων τους, από άποψη ποιότητας σ’ αυτές. Οι παράμετροι που ανεβάζουν ή ρίχνουν μια πρωτεύουσα στον κατάλογο αναφοράς, σχετίζεται με την ακρίβεια, την εγκληματικότητα, τις συνθήκες υγείας, εκπαίδευσης, περιβάλλοντος, που συντελούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
   Η πρώτη πόλη του κόσμου, είναι η Βιέννη. Για Τρίτη συνεχή χρονιά! Η τελευταία πόλη, είναι η Δαμασκός της Συρίας! Με άριστα το 100, η Δαμασκός πιάνει το 30,7. Πάνω απ’ την Δαμασκό, οι πρωτεύουσες της υποσαχάριας Αφρικής.
   Η «ωραία» Αθήνα μας, προσεγγίζει το 75, αρκετά πίσω από τις πρωτεύουσες της Δυτ. Ευρώπης, πιάνουμε την τελευταία θέση!
   Λίγο κάτω από εμάς, είναι η Σόφια, πιο κάτω η Κωνσταντινούπολη. Ως προς την ικανοποίηση των κατοίκων, από την ποιότητα ζωής στην πόλη τους, οι Αθηναίοι δηλώνουν θετικά, στο 65%, οι «τρισκατάρατοι» Σκοπιανοί, στο 72%! (πάλι μπροστά μας, αυτά τα …καθάρματα!) Φτού!
   Ο Άδωνης, εναγώνια και με «δωράκια» λιγούρικα, Ευρώ, ψάχνει παθολόγους ιδιώτες να εφημερεύουν στα Δημόσια νοσοκομεία – ασχέτως αν λόγω ηλικίας, έχουν μια… ψιλο-άνοια! «Θεός φυλάξοι», να εφημερεύει ένας 80χρονος παππούλης παθολόγος, όταν εισαχθείς στα επείγοντα, με «αδιευκρίνιστο οξύ παθολογικό σύμβαμα»!
   «Κάνε τάμα» στον άγιο των Ιατρών, στους Αγίου Αναργύρους, στον Ευαγγελιστή Λουκά τον Ιατρό, να τον φωτίσουν να θυμηθεί κάτι που έμαθε, που είδε, πριν μισόν αιώνα, όταν έκαμνε ειδικότητα Παθολογίας στο ΑΧΕΠΑ, στο Ιπποκράτειο, τότε, προϊστορικά! Διαφορετικά, ειδοποίησε τον Βαγγέλη τον Γαργάνη να έρχεται να σε μακιγιάρει, γιατί κάνει και ανυπόφορη ζέστη…
   Πριν 50 χρόνια, μας έλεγαν στο πανεπιστήμιο ότι… «ο όγκος της γνώσης στην ιατρική, διπλασιάζεται κάθε 4 χρόνια»! τώρα φαντάζομαι, αυτό να συμβαίνει… κάθε 4 μέρες!
   Αναγκαστικά, θεούσοι και άθεοι, θα αναφωνούμε… «θεός φυλάξοι»!
   Και είναι τραγικά κωμικό, να ξεπαραδιαζόμαστε σε φόρους, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, που κάνουν φωτιά τα τρόφιμα, για ν’ αγοράζουμε Rafale και F35 (400 χιλ. δολάρια τιμολογείται μόνο το κράνος του αεροπόρου του F35), για έναν υποτιθέμενο πόλεμο, σε άγνωστο χρόνο και αν…
   Και σήμερα να πεθαίνεις σ’ ένα ελληνικό νοσοκομείο, που δεν έχει πλήρη επάρκεια σε επιστημονικό προσωπικό και μέσα, για ένα όχι ακραίο κι απίθανο περιστατικό! (37 χιλ. νεκροί από Covid 19, πριν 2-3 χρόνια, πρωταθλητές κι εδώ στην Ευρώπη)!
   Από πνευμονία πέθαναν, όχι από καρκίνο! Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα… Ναίαί, αλλά ο Πολάκης είπε εκείνο το αντιδημοκρατικό μπλα – μπλα – μπλα. Κι ο Κασελάκης έκανε παράνομη πισίνα στο εξοχικό του! Γι’ αυτό οι Έλληνες ψηφίζουν… Μητσοτάκη! Μάλιστα! Γιαβολ! …Και Αφτιά και Μπελέρη και τον ουδέποτε εργασθέντα Βαγγέλη Μεϊμαράκη!
   «Νέο γιατρό και παλιό δικηγόρο» έλεγε από παλιά ο σοφός Λαός! (Ο νέος γιατρός έχει φρέσκιες και πολλές νέες γνώσεις, ο παλιός δικηγόρος, έχει γνωριμίες, διασυνδέσεις και γνωρίζει τα «παράθυρα» της δαιδαλώδους δικαιοσύνης, ν’ αποφύγεις τον… Κορυδαλλό!).

 

6 σχόλια:

  1. Μην ψάχνετε τα πώς και τα γιατί. Ένας μπορούσε. Ένας το έκανε. Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα τον Φεβρουάριο για «νέες εκλογές». Η υποψηφιότητα της εκλεκτής του. Αυτά δεν ήταν προτάσεις ενός απερχόμενου δημοκρατικού ηγέτη. Ήταν ΕΝΤΟΛΕΣ ενός ιδιοκτήτη που δε βρήκε ζωή έξω από το κόμμα του.

    Τότε ήταν ανέτοιμοι. Είχαν όλο τον μηχανισμό και όλο τον χρόνο. Το φάντασμα της πολιτικής ζωής του τόπου. Ο άνθρωπος των παρασκηνίων. Ο μέγας δολοπλόκος.

    Αυτός που ο ιστορικός ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς, Μελανσόν, χαρακτήρισε προφητικά ως «μία από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής» (αχ, κι εμείς χαμπάρι τότε…).

    Ο Αλέξης Τσίπρας. Μαζί με 87 ανθρωπάκια της καρέκλας, τρομαγμένα από το «θα τα αλλάξω όλα», συν έναν νεάντερταλ, ανατρέπουν τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο ενός κόμματος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..Απ'ολο αυτο,το κατεβατο που διαβασες,κυριε 5.36,εσυ κατεληξες,με την αναλυση σου,οτι..για τη σημερινη καταντια μας..φταιει..ο Αλεξης,που εριξε τον Κασσελακη!!Ενταξει,γουστα ειν'αυτα..Α.Θ.Ρ.

      Διαγραφή
  2. Ο κ. Ρακόπουλος με την ανεπιτήδευτη γραφή του, χρησιμοποιεί τη πένα του ως κινηματογραφικό φακό, που ανάλογα με τη λήψη εστιάζει και φωτίζει πολλές πτυχές του πρόσφατου παρελθόντος αλλά και του δυσβάσταχτου παρόντος.
    Την περιοδολόγηση του πλούτου των γνώσεών του, την καθορίζουν τα ερεθίσματα που δέχεται καθημερινά από το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και μας οδηγούν στη δυστοπία.
    Τα άρθρα του κ. Ρακόπουλου, μάς ταρακουνούν, να βγούμε από τον μικρόκοσμό μας, να συνειδητοποιήσουμε τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουμε, για να μπορέσουμε να τα λύσουμε. Άλλωστε, με όποιο χρώμα μελάνι και αν έχουμε χρωματίσει όσα συμβαίνουν στον μικρόκοσμό μας, οι λέξεις θα έχουν το ίδιο νόημα, όταν υπηρετούμε και προασπίζουμε ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
    Η πένα σας κ. Α.Θ.Ρακόπουλε, αφυπνίζει τη συνείδησή μας και μας κρατά σε εγρήγορση.
    Σας ευχαριστούμε.

    Μαρίνα Κάγκα
    Επιμελήτρια συγγραμμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..Σ' ευχαριστω Μαρινα!!Τιποτε περισοτερο,απ' τα γνωστα στους πλειστους,δεν καταγραφω,(ισως με μια δοση, γλαφυρης υπερβολης)..Και φυσικα, δεν διεκδικω το''αλαθητο''..Α.Θ.Ρ.

      Διαγραφή
  3. ..Με το που εκανε παρεμβαση στη κομισιον,με ερωτηση του ο Αφτιας,''για χρηματοδοτηση της Ελλαδος,λογω των επιπτωσεων της ανομβριας,στη χωρα''..Ξαφνικα,αρχισε να βρεχει,κατακλυσμιαια στη χωρα μας!!!!Τολεγα εγω, οτι..ειναι θαυμαστος,βροχοποιος,κι ισως,ο επομενος πρωθυπουργος!!!Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Προσπαθούν να βρουν πώς θα τον εμποδίσουν να ξαναβάλει για πρόεδρος! Παιδιά, μη σκέφτεστε διαγραφή. Στείλτε τον κατευθείαν στα Γκούλαγκ!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.