Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου Φανού Αμυνταίου…

  Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε όρθρος, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
  Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε ο εσπερινός των Εγκαινίων, οπότε ο Σεβασμιώτατος προσκόμισε τα τμήματα των ιερών λειψάνων των Εγκαινίων.
   Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αργυρουπόλεως κ. Αμβρόσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ειρηναίου.
   Παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας, και πλήθος πιστών.



 
  Κατά τη διάρκεια της τελετής των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εξήγησε κάθε στιγμή και ερμήνευσε τους συμβολισμούς και τη θεολογία της τελετής των Εγκαινίων, ευχαρίστησε του Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς για την παρουσία τους και κάθε πιστό που προσήλθε στον εγκαινιασμό του Ιερού Ναού.
 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.