Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Το ΕΚΦ στο μαζικό και αγωνιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης…

  Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό και αγωνιστικό παρών στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
  Με κεντρικό αίτημα «Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ» οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, οι νέοι και οι νέες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι στείλαμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τη λήψη αποτελεσματικών και δίκαιων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που τσακίζει την ελληνική κοινωνία, με μια άνευ προηγουμένη κρίση διαβίωσης.
   Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, η στεγαστική κρίση, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας και η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.



 
  Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι άνεργοι διεκδικούμε και απαιτούμε υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας παντού, κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο από την Εθνική Γενική ΣΣΕ με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, σταθερή και πλήρη εργασία, για υγεία και ασφάλεια, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, στεγαστική πολιτική μέσα από μια ολιστική στρατηγική για την Κοινωνική Κατοικία, συντάξεις και παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας.
   Τα συνδικάτα, έδωσαν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων. Αυτό τονίστηκε και στις ομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου.
   To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας με κεντρικό σύνθημα «στην εσχατιά της χώρας αρνούμαστε πια να είμαστε ΦΤΩΧΟΙ – ΑΝΕΡΓΟΙ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» συμμετείχε δυναμικά όπως κάθε χρόνο άλλωστε, γιατί για τα συνδικάτα, ο αγώνας είναι μονόδρομος στην περίπτωση που συνεχιστούν οι ίδιες ολέθριες πολιτικές, οι οποίες οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
   Μετά τη συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και τις ομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων, ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.