Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Φλώρινας με τον βουλευτή Σ. Παπασωτηρίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Τάσκα…

  Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον βουλευτή Φλώρινας κ. Σταύρο Παπασωτηρίου και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Τάσκα για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους στα γραφεία τους σήμερα. Η συνάντηση αυτή μας έδωσε την πολύτιμη ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά τα κρίσιμα θέματα που κλονίζουν τον κλάδο μας και προκαλούν σημαντικές ζημιές σε αυτόν καθημερινά απομονώνοντας όλο και περισσότερο την περιοχή μας ως τουριστικό προορισμό.
  Συγκεκριμένα τα πιο κρίσιμα θέματα που τέθηκαν αφορούν:
 ● Η αποκατάσταση του δρόμου Φλώρινα – Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου Πισοδέρι – Πρέσπες
 ● Η επαναφορά της σιδηροδρομικής σύνδεσης από Έδεσσα – Φλώρινα
 ● Δημιουργία κάθετου άξονα Εγνατίας – Νίκης.
   Τα ζητήματα αυτά έχουν ήδη τεθεί στο τραπέζι τόσο από τον κύριο Παπασωτηρίου όσο και από τον κύριο Τάσκα και έχει επισπευσθεί η λύση τους, με την αποκατάσταση μάλιστα του δρόμου Φλώρινα – Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου-Πισοδέρι – Πρέσπες να είναι κοντά.
   Φυσικά στο πλαίσιο της συζήτησής μας τέθηκαν και επιπλέον θέματα που μπορούν να συμβάλλουν στην τουριστική ενίσχυση της περιοχής μας. Ένα από αυτά είναι και η διεκδίκηση κάποιου "Florina Pass" ώστε να προσεγγιστούν περισσότεροι τουρίστες στον Νoμό καθώς όπως γίνεται αντιληπτό η ανάγκη για θέρμανση για περίπου 9 μήνες τον χρόνο, σε τιμές μάλιστα ίδιες με την υπόλοιπη Ελλάδα, το κλείσιμο των εργοστασίων και η απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και το γεγονός ότι είμαστε ακριτική περιοχή χωρίς Θάλασσα οδηγεί τον κλάδο μας να ψυχορραγεί συνεχώς και απαιτείται άμεση ενίσχυση.
   Η στήριξή τους και η προθυμία τους να ακούσουν τις ανησυχίες μας είναι εξαιρετικά σημαντικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη δήλωση της υποστήριξής τους στον σημαντικό και ταυτόχρονα δύσκολο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε σε αυτήν την σημαντική συγκυρία για τον τουρισμό!
 Με τιμή για την «Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Φλώρινας»
 Η Πρόεδρος Θεοδοσία Τζαβέλα
 Ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Ιατρίδης
 Ο Γραμματέας Στράτος Βασιλόπουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.