Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Η φετινή Άνοιξη μαζί με την αναγέννηση της φύσης, χρωμάτισε τον Δήμο Αμυνταίου με ποικίλες δράσεις και βραβεύσεις…

 
Οι «Ανοιχτές Πόρτες» των επισκέψιμων οινοποιείων, τα βραβευμένα εστιατόρια και τα τοπικά προϊόντα μας, επιβεβαιώνουν περίτρανα τη γευστική υπεροχή του τόπου μας στην Τοπική Κουζίνα αλλά και την Αμπελουργική και Οινοποιητική Τέχνη.
  Τη «γαστρονομική ΑΥΡΑ», έρχεται να ενισχύσει -από την άλλη όχθη του Ατλαντικού-, το διάσημο εστιατόριο «CAVA» του συντοπίτη μας Σταύρου Παπαχρήστου, που βρίσκεται στο Κονέκτικατ, στη βορειοανατολική πολιτεία των ΗΠΑ.
 
  Ο Σταύρος Παπαχρήστου άφησε την πόλη του Αμυνταίου σε ηλικία 18 χρονών και αναζήτησε την τύχη του στη μακρινή Αμερική για ν’ αλλάξει τη ζωή του και να πραγματοποιήσει το όνειρό του…
   Με σκληρή δουλειά και όχημα τις διαχρονικές του αξίες, με αρωγό την άξια γυναίκα του Ελένη, κατάφερε να μεγαλουργήσει και να κυριαρχήσει στο Διεθνές Γαστρονομικό Στερέωμα και το όνομα του Εστιατορίου «CAVA» να αποτελεί φωτεινή επιγραφή και να ξεχωρίζει για την ποιότητα και την πολυτέλειά του, που απολαμβάνουν ομογενείς αλλά και σπουδαίοι καλλιτέχνες και αθλητές.
   Τα θεσπέσια πιάτα, τα εξαιρετικά κρασιά και ο ιδιαίτερος στολισμός του χώρου τα Χριστούγεννα, αλλά και σ’ όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις, το καθιστούν παραμυθένιο και
ενισχύουν την ευφορία των θαμώνων του Εστιατορίου, κατακτώντας την καρδιά τους, αλλά και τον θαυμασμό τους για το Ελληνικό Πνεύμα, που αναγάγει τη Γαστρονομία, τη Φιλοξενία και την Υψηλή Αισθητική σε …Τέχνη!
   Ο συμπατριώτης μας Σταύρος Παπαχρήστου, τόλμησε και κατέκτησε μία θέση, ανάμεσα στους πετυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες της Αμερικής, που χάρις στο δαιμόνιο της φυλής μας, το ανοιχτό πνεύμα έγραψε τη δική του ιστορία, που αποτελεί πλέον παρακαταθήκη για τα παιδιά του και τα εγγόνια του.
   Αν και ζει με την οικογένειά του στον μακρινό «ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ», δεν ξεχνάει ποτέ τις ρίζες του, το Αμύνταιο, όπου επιστρέφει κάθε χρόνο, για τρεις μήνες, για να ανταμώσει τους συγγενείς του και τους φίλους του που κρατάνε ζωντανές τις μνήμες του, αλλά και το «νόστιμον ἦμαρ» στην παιδική του ηλικία. 
ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑ…
 Μαρίνα Κάγκα
 Επιμελήτρια συγγραμμάτων



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.