Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με τίτλο: «Ευρώπη: Η μεγάλη μας οικογένεια»…

  Τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας με στόχο την ενημέρωση μαθητών/τριών, γονέων και πολιτών, στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.
  Η εκδήλωση “Ευρώπη: Η μεγάλη μας οικογένεια” πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας. Η δομή της εκδήλωσης περιείχε παιχνίδια και κατασκευές για τους μαθητές/τριες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.
 
  Ειδικότερα οι μαθητές/τριες ανά ομάδα είχαν αναλάβει την παρουσίαση 1 ευρωπαϊκής χώρας, των εθίμων, των χαρακτηριστικών, των πολιτιστικών σημείων και σημαιών των χωρών της ΕΕ, και παράλληλα συμμετείχαν σε δράσεις γνωριμίας με παραδοσιακές γεύσεις διαφόρων χωρών της ΕΕ, με απώτερο σκοπό να συνεργαστούν, να παίξουν και να μάθουν για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει. 
   Επιπλέον, αξιοποιώντας έντυπο εκπαιδευτικό υλικό οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν ένα αστείο οριγκάμι και να ανακαλύψουν κάποιες βασικές πληροφορίες για την ΕΕ, παίζοντας!
 
  Όλοι και όλες οι συμμετέχοντες/ουσες κατάφεραν να ενισχύσουν την εθνική και πολιτισμική τους ταυτότητα και να εμβαθύνουν στην ευρωπαϊκή ιδέα της αρμονικής συνύπαρξης μέσα από τα παιχνίδια, τις κατασκευές, την μουσική αλλά και τις νοστιμιές από παραδοσιακά πιάτα διαφόρων χωρών της ΕΕ.
   Την εκδήλωση διοργάνωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας με την υποστήριξη του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.
 
  Το Σχέδιο αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα ενημερωμένο Ευρωπαϊκό εκλογικό σώμα, προκειμένου να αυξηθεί η δημοκρατική συμμετοχή στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μια από τις πιο ευρωσκεπτικιστικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του Σχεδίου μέσα από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις/δράσεις ήταν να προσεγγίσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους (17-22 χρονών) να αντιληφθούν την ιδιαίτερη αξία που φέρει η συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές του 2024 αλλά και να κατανοήσουν εις βάθος τον ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
   Ευχαριστούμε θερμά όλους/όλες τους/τις μαθητές/τριες και τους παρευρισκόμενους για το ενδιαφέρον και συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.