Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου…

  Για όσους φαντάστηκαν ότι ο παράδεισος είναι ένα είδος βιβλιοθήκης, για όσους κρύφτηκαν ή βρήκαν τον εαυτό τους στις σελίδες ενός βιβλίου, για όσους ανακάλυψαν τον καλύτερό τους φίλο πίσω από ένα εξώφυλλο, σήμερα –και κάθε μέρα- είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου!
  Το βιβλίο είναι σκέψη, συναίσθημα, μυρωδιά, άγγιγμα, ανάμνηση· ένας ολόκληρος κόσμος σε σελίδες.
   Ένα βιβλίο είναι σαν καθρέφτης και μέσα του μπορούμε να βρούμε μόνο αυτό που ήδη κουβαλάμε. Υφασμένο με τις δικές μας φαντασιώσεις και τους προσωπικούς μας θρύλους, κάθε βιβλίο αφήνει στον καθένα κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι άλλωστε κι η μαγεία της ανάγνωσης. 
   Τα βιβλία, όπως λέει και ο Έρι Ντε Λούκα, δεν είναι ευαίσθητα, σ’ αφήνουν να τα κακομεταχειριστείς. Αντέχουν πιο πολύ από μας στη χρήση, στην παγωνιά, στις εξορίες και στα ναυάγια. Το χάρισμά τους είναι πως ξέρουν να συγχρονίζονται μ’ αυτόν που τα διαβάζει. Ανοίγεις τον Όμηρο και τον βρίσκεις δίπλα σου. Τον κλείνεις και ξαναγυρίζει στους αιώνες του.
   Καλά αναγνωστικά ταξίδια σε όλους, με βλέμμα πάντα στραμμένο στο φως!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.