Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Ξινό Νερό… (ΒΙΝΤΕΟ)

  Στους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού ξεφάντωσαν για άλλη μια χρονιά, κάτοικοι και επισκέπτες του Ξινού Νερού. Μικροί και μεγάλοι, ντυμένοι με αποκριάτικες στολές, με πολύ κέφι, σατυρική διάθεση και ενθουσιασμό διασκέδασαν επί ένα τριήμερο με τη ψυχή τους στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου τα βράδια στήνονταν ένα ολονύχτιο παραδοσιακό γλέντι.
  Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαρτίου, «μασκαράς» ντύθηκε και ο καιρός, χωρίς ωστόσο η ολιγόλεπτη μετεωρολογική διαταραχή να εμποδίσει την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στον κεντρικό δρόμο του Ξινού Νερού, που εδώ και δεκαετίες κρατά τα σκήπτρα του «βασιλιά καρνάβαλου» στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.






 
  Να επισημάνουμε πως οι όλες εκδηλώσεις οργανώθηκαν με επιτυχία από τον Προοδευτικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Ξινού Νερού, με τη στήριξη του Δήμου Αμυνταίου και της Π.Ε. Φλώρινας. 

 

 

1 σχόλιο:

  1. ..Ενα χωριο,με αποψη,με ζωντανια,με πεισμα,με ομοθυμια,που εσωσε το καρναβαλι στη περιοχη,οταν το Αμυνταιο,υπεκυπτε, σε αυταρχικα κελευσματα,μιας σκοτεινης εποχης...Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.