Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην Δ.Κ. Αετού του Δήμου Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Τη μνήμη των Ελλήνων πατριωτών που εκτελέσθηκαν στις 28 Μαρτίου του 1944 από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής τίμησε ο Δήμος Αμυνταίου και η Κοινότητα Αετού, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024.
  Οι εκδηλώσεις για την 80η επέτειο μνήμης, ξεκίνησαν με την Πάνδημο δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλίνικου και στη συνέχεια, στο μνημείο πεσόντων λίγο έξω από τον οικισμό, τελέσθηκε δέηση υπέρ πεσόντων, με την παρουσία του βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ,  Σταύρου Παπασωτηρίου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Αθανάσιου Τάσκα, του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Σεραφείμ Λιάπη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ.Μ., Νικόλαου Σαμαρά, του Αστυνομικού Διευθυντή Φλώρινας, Παναγιώτη Γεωργιάδη, του Πρόεδρου της Δ.Κ. Αετού, Κων/νου Γκιουλέκα, αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δ. Αμυνταίου και κατοίκων της περιοχής.



 
  Τον πανηγυρικό της ημέρας και το προσκλητήριο Πεσόντων εκφώνησε ο συντ. εκπαιδευτικός Νικ. Λυπίτκας και ο εκπαιδευτικός Στέφανος Ζαρίδης, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, από την Πολιτική, Στρατιωτική & Αστυνομική ηγεσία, εκπροσώπων φορέων, συγγενών των εκτελεσθέντων, συλλόγων και σχολείων της Τ.Κ. Αετού.
   Η εκδήλωση τιμής εις μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών της περιοχής, ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος Αμυνταίου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αετού.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.