Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ημερίδα στην Πρέσπα με θέμα την ενημέρωση και διαβούλευση για το υπό ανακοίνωση πρόγραμμα «LEADER 2023 - 2027»…

 
Με πρωτοβουλία του Προέδρου, της Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών, Στράτου Βασιλόπουλου και την  υποστήριξη του Γιώργου Γαζέα, συντονιστή της Ο.Τ.Δ. ΑΝΦΛΩ, την Παρασκευή 12/05/2023, πραγματοποιήθηκε Τηλεδιάσκεψη – Διαβούλευση, στην οποία, εκτός από μέλη της Ένωσης (Ε. Βασιλόπουλος, Γ. Κωνσταντίνου, Α. Μπιμπίρη, Ν. Μαρμαρίδη κτλ), συμμετείχαν, η Σοφία Φουδούλη Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δ. Φλώρινας, η Ελένη Γυρίκη, Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δ. Αμυνταίου, η Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Π.Ε. Φλώρινας Θ. Τζαβέλλα, ο Γ. Ιατρίδης, εκπρόσωπος των Ξενοδόχων Νυμφαίου και άλλοι.
 
Στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Γαζέας, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα «LEADER 2023 - 2027», που πρόκειται να προκηρυχθεί και θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη.
  Επισημάνθηκε ότι οι επενδύσεις ιδιωτικών φορέων για πρώτη φορά, ίσως και τελευταία, μπορεί να επιδοτηθούν από 50% έως και 80% ενώ οι δημοσίου ενδιαφέροντος επενδύσεις Επιχορηγούνται με 100%
  Όπως ανέφερε, επιγραμματικά οι δράσεις που θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν, όταν προκηρυχθεί το πρόγραμμα (εντός των αμέσως επόμενων μηνών)  είναι οι εξής:
- Μεταποίηση γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων 
- Βιοτεχνίες, χειροτεχνίες, προϊόντα μετά την 1η µμεταποίηση 
- Επιχειρήσεις τουριστικού κλάδου 
- Επιχειρήσεις βασικών υπηρεσιών 
- Ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων.
- Εκπαίδευση.
- Βασικές υποδομές και υποδομές αναψυχής, ανάπλασης, τουριστικών πληροφοριών, κ.λπ.
- Πολιτιστικές εκδηλώσεις.
- Ενίσχυση πολιτιστικών υπηρεσιών και υποδομών / αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
- Αναβάθμιση φυσικού περιβάλλοντος, πρόληψη και αποκατάσταση
- ∆ικτύωση & Συνεργασία επιχειρήσεων και τοπικών φορέων + Smart Villages
- ∆ιατοπική & Διακρατική συνεργασία.
  Στην συνέχεια έγινε διαλογική συζήτηση, ανταλλάχθηκαν ιδέες και απόψεις, οι οποίες συμφωνήθηκε να υποβληθούν εγγράφως στην ΑΝΦΛΩ προκειμένου να συμπεριληφθούν στο υπό ανακοίνωση πρόγραμμα, για να υπάρξει η μέγιστη απορροφητικότητα.
  Τέλος συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, στην Πρέσπα, στις 19/05/2023 ώρα 12:00 στην  αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου των Πρεσπών,  στην οποία καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Για την
« Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών»
Ο πρόεδρος,
Στράτος Βασιλόπουλος
Υ.Γ.: Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:
 Είτε στην ΑΝΦΛΩ, (Στ. Δραγούμη 26, Φλώρινα, Τηλ.2385045745, email: anflo@anflo.gr
 Είτε στην « Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών», Emai : info@prespatourismassociation.com, 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.