Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Ενημερωτική παρέμβαση στο Νυχτερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Φλώρινας από το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας…

  Με αφορμή τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας σε σχολικές μονάδες της περιοχής και ύστερα από πρόσκληση, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρέμβαση στους μαθητές του νυχτερινού Γυμνασίου – Λυκείου Φλώρινας.
  Η εισήγηση των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου είχε τίτλο «Κακοποίηση των γυναικών, επίκαιρη όσο ποτέ, αντιμετώπιση του φαινομένου», θίγοντας θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.
  Στόχος της παρέμβασης ήταν ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών γύρω από θέματα κακοποίησης κατά των γυναικών.
  Η Κοινωνική Λειτουργός, Δέσποινα Τζέτζη και η Νομικός, Σοφία Μητσκοπούλου, αποσαφήνισαν τους ορισμούς για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, παρουσίασαν ερευνητικά και στατιστικά δεδομένα για τα ποσοστά των γυναικών που δέχονται βία βάση του φύλου τους και επιπλέον έγινε προσπάθεια να καταρριφθούν μύθοι γύρω από το προφίλ του δράστη και του πως ο ίδιος συμπεριφέρεται.
  Είναι σημαντικό ότι δόθηκαν απαντήσεις στην ερώτηση «γιατί μια γυναίκα δεν φεύγει από την κακοποιητική σχέση;», ερώτηση που πολλές φορές οδηγεί στην επαναθυματοποίηση της γυναίκας, καθώς επίσης απαντήσεις για το που μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που κακοποιείται και να μιλήσει για αυτό που της συμβαίνει.
  Το Συμβουλευτικό Κέντρο ευχαριστεί το Νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Φλώρινας για την πρόσκληση και τη συνεργασία, καθώς αποδεικνύεται καθημερινά, πόσο απαραίτητο, όσο και αναγκαίο είναι, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα έμφυλων στερεοτύπων και διακρίσεων, έχοντας ως τελικό στόχο την οικοδόμηση ενός κόσμου ισότιμου και δικαιότερου για όλους και όλες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.