Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Σε αυτές τις εκλογές μαμά, να γίνεις η μάνα της ιστορίας και να ψηφίσεις ΚΚΕ…

  Μάνα, μαμά, μητέρα… Η πιο όμορφη λέξη…εμπεριέχει τόσο όμορφα συναισθήματα. Γεμίζει το στόμα που την προφέρει και την καρδιά που την σκέφτεται με ζεστασιά, με αγάπη, με γλύκα.
  Σήμερα στην εποχή του δήθεν και του φαίνεστε… σήμερα μαμά που σε δείχνουν να λάμπεις ακούραστη και πάντα περιποιημένη μέσα από τις οθόνες των κινητών, της τηλεόρασης… σήμερα που θέλουν να σε δείχνουν πάντα χαρούμενη, δίχως έγνοιες και προβλήματα.
  Σήμερα όμως μαμά είσαι εσύ που γυρίζεις από την δουλειά σου κουρασμένη. Που μαγειρεύεις μέσα στη νύχτα για την επόμενη μέρα. Εσύ είσαι μαμά που καθαρίζεις το σπίτι και μας περιποιήσε.
  Είσαι εσύ μαμά  που αγωνιάς αν θα σε πάρουν τελικά σε αυτή την δουλειά και δε θα σε απορρίψουν για ακόμη μία φορά γιατί έχεις μικρό παιδί και αυτό σημαίνει αυξημένες ευθύνες εκτός εργασίας, άδειες γιατί αρρώστησε το παιδί.
  Μαμά εσύ είσαι που αγχώνεσαι αν θα καταφέρεις να πάρουν το παιδί σου στον παιδικό σταθμό και φοβάσαι τι θα γίνει αν δεν το δεχτούν… .πώς θα πας για δουλεία;
  Εσύ είσαι μαμά που μετράς τα χρήματα για να δεις αν βγαίνουν οι λογαριασμοί, το σούπερ μάρκετ, το δάνειο του σπιτιού και ελπίζεις να φτάσουν τα χρήματα για να πάει το παιδί σου στο άθλημά του, στο ωδείο στην δραστηριότητα.
  Εσύ είσαι μαμά που βλέπεις μαθησιακές, κοινωνικές δυσκολίες στο παιδί σου και τρέχεις, ψάχνεις να βρεις ειδικούς για το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά ακόμη δεν πληρώθηκες από την δουλεία.
  Μαμά είσαι εσύ που κλαις κρυφά γιατί σε πνίγει το άδικο και τα αδιέξοδα που βιώνεις.  
  Όμως, μαμά, σήμερα γιορτάζεις εσύ.
  Σήμερα, γιορτάζει η έγκυος που απολύθηκε από τη δουλειά της. Με την υποστήριξη των νόμων και των δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι υποψήφιες μητέρες δεν εξαιρούνται από τις ομαδικές απολύσεις. Ενώθηκε, μαμά, ολόκληρη η Ευρώπη εναντίον σου.
  Σήμερα, γιορτάζει η μαμά που μόλις γέννησε και δεν δικαιούται επίδομα  μητρότητας γιατί δεν συμπλήρωσε τα 200 ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια.
  Σήμερα, γιορτάζει η μαμά που κάθε μέρα δεν τις φτάνουν οι ώρες της ημέρας.
  Σήμερα, γιορτάζει η γυναικά που θέλει να γίνει μαμά και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να δοκιμάσει σύγχρονες τεχνικές γονιμοποίησης.
  Σήμερα, γιορτάζει η μαμά που της άφησαν το παιδί εκτός παιδικού σταθμού και δεν μπορεί πια να ψάξει για δουλειά.
  Σήμερα, γιορτάζει η μαμά που μετράει «κέρμα το κέρμα» κάθε έξοδο, για να καταφέρει να μαζέψει τα χρήματα για το δάνειο, για το νοίκι, για το ηλεκτρικό. Κάθε μέρα μετράει, κάθε ώρα μετράει μα ποτέ δεν βγαίνουν όσα χρειάζονται. Πώς θα πάει το παιδί να σπουδάσει;
  Σήμερα, γιορτάζει η μαμά εκείνου του παιδιού που παλεύει με την αναπηρία, απέναντι σε ένα κράτος που θεωρεί τα επιδόματα των ΑμΕΑ περιττά έξοδα.
  Σήμερα, γιορτάζει η μαμά που πήγε το παιδί της στο νοσοκομείο και δεν υπήρχε παιδίατρος.
  Σήμερα, γιορτάζει η μαμά που το παιδί της έφυγε από την Ελλάδα μετανάστης σε κάποια άλλη χώρα για ένα καλύτερο αύριο.
 Σήμερα, γιορτάζουν πρώτα από όλες οι μάνες σύμβολα, όπως η μάνα σύμβολο που εμπνεύστηκε ο Ρίτσος, όπως η Μάγδα Φύσσα, όπως πολλές άγνωστες μάνες που ξέβρασε τα άψυχα κορμιά των παιδιών τους το κύμα στα νησιά μας, όπως οι μάνες του Ζακ, της Ελένης, του Καμπανού, όπως οι μάνες των Τεμπών, οι μάνες των εργατών που δεν γυρίζουν σπίτι από την δουλειά.
  Σήμερα, γιορτάζουν οι μητέρες που μάχονται για τα παιδιά όλου του κόσμου. Μάνες που γέννησαν ή που δεν γέννησαν, αλλά που δέχτηκαν να κουβαλήσουν στους ώμους τους το αύριο, μέχρι αυτό να δυναμώσει για να μπορέσει να περπατήσει μόνο του.
  Σήμερα μαμά πρέπει να σταθείς στο ύψος σου και να πάρεις την απόφαση, να κάνεις το βήμα και να στηρίξεις το ΚΚΕ για να αλλάξεις την ζωή σου, την καθημερινότητά σου, αλλά κυρίως για να αλλάξεις τον κόσμο που θα ζήσει το παιδί σου. Σε αυτές τις εκλογές μαμά να γίνεις η μάνα της ιστορίας και να ψηφίσεις ΚΚΕ για το μέλλον που αξίζει σε σένα και στην οικογένειά σου. Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για μία άλλη κοινωνία, όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Χρόνια πολλά μαμά… σε αγαπώ πολύ!
Βογιατζή Μαρία,
Μέλος τηε Ε.Π. Δυτ, Μακεδονίας
Υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Π.Ε. Φλώρινας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.