Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Ο Δεκάλογος της 21ης του Μάη…

 
Μερικές σκέψεις περί των επερχόμενων εκλογών.
1. Αν βγάλουν κυβέρνηση, η Χώρα θα κυβερνηθεί από κυβέρνηση που θα έχει υποστηριχθεί από το 50% και πάνω των ψηφισάντων, πράγμα που είναι ό,τι πιο κοντινό σε μία πραγματική Δημοκρατία.
2. Είναι κρίσιμο να έχουμε όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή για να είναι ακόμη πιο αντιπροσωπευτική η επόμενη κυβέρνηση. Ας κινητοποιήσουμε τον περίγυρό μας.
  Πρέπει όλοι να πάρουν θέση με την ψήφο τους σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Όποιος και όποια δεν πάει να ψηφίσει, απλά δεν δικαιούται να ομιλεί για τα επόμενα 4 χρόνια. Ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό…
3. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Όπως δεν είναι ίδιοι όλοι οι γιατροί, όλοι οι δάσκαλοι, όλοι οι αγρότες, όλοι οι έμποροι, να τελειώνει αυτό το παραμύθι. Βάλε τον νου να δουλέψει κι εντόπισε τις κρίσιμες διαφορές, μη βαριέσαι, πρόκειται για τη ζωή σου.
4. Η καραμέλα ότι δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασιών στην Ελλάδα άρα χρειαζόμαστε αυτοδύναμη κυβέρνηση, πρέπει κάποτε να τελειώσει. Να αποκτήσουμε τέτοια κουλτούρα, για να μάθουμε να συζητάμε και να πάμε μπροστά όπως τόσα άλλα κράτη. Κοροϊδεύουμε τους άλλους λαούς ενώ οι πραγματικά οπισθοδρομικοί είμαστε εμείς.
5. Ψηφίζουμε αυτούς που πιστεύουμε ότι θα ασκήσουν χρηστή διοίκηση, τιμώντας τα χρήματα που δίνει ο λαός στο κράτος, τα οποία δεν του περισσεύουν και είναι με πολύ κόπο και τεράστιο αγώνα εξοικονομημένα.
  Δεν ψηφίζουμε αυτούς που μας τάζουν ότι θα διορίσουν τον ανίκανο συγγενή μας. Θα τον βρούμε μπροστά μας και θα είναι αργά. Θυμηθείτε τον σταθμάρχη – βύσμα της Λάρισας…
6. Ψηφίζουμε αυτούς που πιστεύουμε ότι θα ασκήσουν μια εμπνευσμένη εξωτερική πολιτική και θα αναλάβουν διεθνείς πρωτοβουλίες που θα ξαναβάλουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη και δεν θα αφήνουν τον Ερντογάν να αλωνίζειγύρω μας.
7. Ψηφίζουμε αυτούς που πιστεύουμε ότι θα εργαστούν στην κατεύθυνση της μείωσης των κοινωνικών και των οικονομικών ανισοτήτων που έχουν πάει στο θεό.
8. Ζητάμε απόδοση και αποκατάσταση της δικαιοσύνης, παντού. Το βασικότερο.
9. Δεν ψηφίζουμε από συνήθεια. Δεν ψηφίζουμε με το θυμικό μας, η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι πολύ κρίσιμη για τη ζωή μας για να την αφήσουμε αποκλειστικά στα χέρια των πολιτικών. Προσέχουμε καλά τον πρότερο βίο και το βλέμμα του βουλευτή που ζητά την ψήφο μας. Η ψήφος μπορεί να γίνει το υπερόπλο του Πολίτη, γι’ αυτό και πολλοί κυβερνούν με βάση το πολιτικό κόστος.
10. Προσέχουμε πολύ τι ακούμε και τι διαβάζουμε. Η Ελλάδα έχει γίνει η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των fake news! Αν γίνεται, κλείνουμε την τηλεόραση και ενημερωνόμαστε πολύπλευρα από το διαδίκτυο και από ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη μας.
  Άντε, καλή ψήφο και να θυμάστε: μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, επιστροφές γιοκ!
Γ.Μ.
παραΕκπαιδευτικός
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.