Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φλώρινας σε συνάντηση εργασίας στην περιοχή Eger της Ουγγαρίας…

  Το Επιμελητήριο Φλώρινας, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας εκπροσωπώντας την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας,  συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε  από 21 έως 23  Μαρτίου 2023 στην πόλη Eger της Ουγγαρίας στο πλαίσιο του «προγράμματος  ανταλλαγής των Ευρωπαϊκών χωρών υπό μετάβαση»  που εντάσσεται στην  «Πρωτοβουλία για τις λιγνιτικές περιοχές υπό μετάβαση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι   να βοηθήσει τις χώρες και τις περιφέρειες να απομακρυνθούν από τον άνθρακα προς μια οικονομία ουδέτερη, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αυτή η μετάβαση είναι δίκαιη.
  Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή καλών πρακτικών, γνώσεων και απόψεων σε θεματικές ομάδες εργασίες ανάμεσα σε εκπροσώπους από τις περιοχές – Φλώρινας της Δυτικής Μακεδονίας,  Eger της Ουγγαρίας, Upper Nitra της Σλοβακίας και της Zasavje της Σλοβενίας με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών σε θέματα απολιγνιτοποίησης  και δίκαιης μετάβασης.
  Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και επιτόπιες επισκέψεις στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο, στο Δημαρχείο, στο Επιμελητήριο, στο Πανεπιστήμιο και στο φωτοβολταϊκό πάρκο της περιοχής του Εger.
  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ Σαπαλίδης Σάββας αναφέρθηκε  στη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με την απολιγνιτοποίηση, τις προοπτικές, τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την ευρύτερη περιοχή μέσω της υλοποίησης του σχεδίου δίκαιης μετάβασης αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  ο Πρόεδρος απεύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου του Eger να επισκεφθεί την περιοχή της Φλώρινας.
  Η Ελληνικής αντιπροσωπία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ Σαπαλίδη Σάββα, τη συντονίστρια του προγράμματος για την Ελλάδα και μέλος της ομάδας εργασίας της Πλατφόρμας Δίκαιης Μετάβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  κα Τογκαρίδου Κων/να, τον κ Κούρα Δημήτριο και τον κ Λεωνίδα Σκερλετόπουλο.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας
Σαπαλίδης Σάββας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.